Lipom sau altceva?
Bună ziua! Am o umflătură destul de mare în spate, puţin mai jos de umărul drept iar în urma echografiei mi s-a dat următorul rezultat: formaţiune hipoecogenă, bine delimitată, cu petere propriu, de 1, 5/2, 5/3, 6 cm, situată latero - toracic drept, în vecinătatea omoplatului, cu aspect lipomatos, medicul spunându-mi că este un lipom. Cum aş putea şti cu siguranţă că nu este vorba despre liposarcom ( sau altceva ), echografia face această diferenţă, adică liposarcomul arată altfel la această investigaţie? Mulţumesc anticipat!
4 comentarii
Pai ce solutie ai decat decizia medicului ? cel mult sa vorbesti cu un alt medic.
Mulţumesc pentru răspunsul prompt, medicul nu mi-a spus nimic altceva, dar eu aş vrea să ştiu dacă liposarcomul arată la echo altfel decât lipomul sau pot fi confundate...
nu poate ecografia sa puna diagnostic histopatologic, acest lucru nu poate fi facut decat prin biopsie. este o decizie pe care ti-o poate influenta numai un medic care stie toate datele clinice.
de cand ai aceasta formatiune si cum a evoluat ea in timp ? te supara cu ceva si ce dimensiune are ? si... cine ti-a recomandat ecografia ?
de cand ai aceasta formatiune si cum a evoluat ea in timp ? te supara cu ceva si ce dimensiune are ? si... cine ti-a recomandat ecografia ?
Nu şitu nimic de evoluţia ei în timp, nu este vizibilă şi nici nu se simte decât atunci când ridic braţul, am văzut-o întâmplător. S-ar putea să fi fie de mult timp pentru că eu am slăbit destul de mult şi aşa şi-a făcut simţită prezenţa, probabil înainte era ascunsă sub grăsime. Nu mă supără decât psihic pentru că este destul de mare. Nu este tare la atingere şi pare a fi mobilă. Echografia am făcut-o de capul meu pentru că m-am speriat trezindu-mă dintr-o dată cu aşa ceva...
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Foarte multe lipoame?
- 2lipomi
- 6noduli axilari
- 2tratament impotriva lipomilor fara interventii chirurgicale
- 42lipom de marimea unei piersici, in regiunea cervicala
- 4lipom, sa-l operez sau nu ?
- 4sunt operata de 3 ori.pana cand ma mai opereaza...!
- 9lipom?
- 4lipom sa fie?
- 0Lipomul
- 4lipom de care nu mai scap
- 3lipoame
- 5am dat din intamplare cu mana peste o umflatura sub piept
- 0Lipoame+Suplimente nutritive
- 3Lipom axial drept
- 2Posibil Lipom
- 3Chist sau un lipomul pot fi dureroase?
- 1Operatie lipom de grasime
Mai multe informații despre: Lipomul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: