mi-a aparut o umflatura de aprox 0, 5 cm.. o fi liposarcom?
Se cativa ani pe spate, intre omoplati, mi-a aparut o umflatura de aprox 0, 5 cm si pana acum nu m-a deranjat si am aflat abia anul trecut, cand mi s-a facut o rahianestezie, ca este vorba desprre un lipom. Pana in decembrie 2006 n-am avut nici o problema cu acest lipom, decat doar crescuse ajungand cam la 1, 5 cm diametru. Din decembrie insa a inceput sa ma doara si sa creasca rapid, acum avand aproape 4 cm, este tare si nu se misca sub piele. Ce pot face si despre ce este vorba? Intre timp m-am informat cat am putut despre acest gen de afectiune si ma gandesc: poate fi liposarcom?
Multumesc!
Multumesc!
4 comentarii
Lipomul nu devine o problema decit atunci cind e foarte mare si incepe sa doara din cauza compresiei pe care o exercita asupra diferitalor formatiuni anatomice sau cind se infecteaza. Daca a inceput sa te doara este bine sa te operezi.Interventia este foarte usoara si se face cu anestezie locala.posibilitatea de a fi liposarcom este minima.Dupa interventie se va face oricum un examen anatomopatologic care te va linisti.
ma si eu unu pe cap, pe partea stanga, si ma intreb daca se merita operatia, ca mi-au zis niste doctori ca e riscant.nervu arnold si restu..
bunaziua am 41 de ani si de cand ma stiu am un lipom micut cat o boaba de mazare sub urechia dreapta. de aproximativ 2 saptamani a inceput sa ma doara si sa creasca, cat o boaba de cireasa ce este de facut in cazul asta ?
totusi nu este vorba despre cancer, asa cum e destinatia acestei sectiuni a forumului. trebuie sa te adresezi medicului de familie, ca si cu orice problema medicala nou aparuta. succes !
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Foarte multe lipoame?
- 2lipomi
- 2tratament impotriva lipomilor fara interventii chirurgicale
- 4Exista vreo dieta care sa asigure dimunuarea lipoamelor?
- 4lipom, sa-l operez sau nu ?
- 2lipomul trebuie obligatoriu operat?
- 4lipom sa fie?
- 5Lipoma langa tiroida - de eliminat sau nu?
- 0Lipomul
- 6lipom de grasime care a reparut
- 5liposarcom malign
- 3Lipom axial drept
- 4Lipom sau altceva?
- 5Acest chist se poate opera? Este complicata interventia?
- 1liposarcom dediferentiat
- 0lipom la fetita de sapte ani
Mai multe informații despre: Lipomul liposarcomul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: