Limba alba
Buna ziua!
Am o problema de vreun an si nu i-am gasit rezolvare si anume am limba alba.
Doctorul de familie m-a trimis la clinica pentru un set de analize si am aflat ca am HB, am urmat tratament de doua ori (doar ce l-am terminat pe al doilea) si urmeaza sa fac iar testul, insa limba tot alba este.
Mentionez faptul ca pe timpul tratamentului simptomele se atenueaza, ramanand alba doar in partea din spate...
Candida -negativ, analizele la sange, urina, ficat etc - foarte bune.
Are cineva un sfat?
multumesc
Am o problema de vreun an si nu i-am gasit rezolvare si anume am limba alba.
Doctorul de familie m-a trimis la clinica pentru un set de analize si am aflat ca am HB, am urmat tratament de doua ori (doar ce l-am terminat pe al doilea) si urmeaza sa fac iar testul, insa limba tot alba este.
Mentionez faptul ca pe timpul tratamentului simptomele se atenueaza, ramanand alba doar in partea din spate...
Candida -negativ, analizele la sange, urina, ficat etc - foarte bune.
Are cineva un sfat?
multumesc
5 comentarii
consult la gastrologie.. investigatii tot tractul digestiv pana la colon
exclus din alimentaie Toate lactatele, mezelurile si dulce din comert
exclus din alimentaie Toate lactatele, mezelurile si dulce din comert
Am refacut analizele la Synevo (Cultura fungi din raclat lingual) iar rezultatul a fost: microorganism Candida kefyr, sensibil la Nystatine, Flucytosine, Econazole, Ketoconazole, Clotrimazole, Miconazole, Itraconazol, Voriconazole si Fluconazol.
Am urmat tratament la 8 ore cu Nistatin (sfaramat si tinut pe limba) 3 saptamani - nicio diferenta. Apoi am am renuntat 3 zile la zahar, mezeluri, alcool, dulce, lactate - niciun semn. Acum am urmat tratament cu Fluconazol (o pastila pe zi) si 2 clatiri cu Corsodyl. S-au vazut imbunatatiri din prima zi, dupa 3-4 zile limba mai era alba doar la baza. acum, dupa 8 zile de tratament limba iar este alba.
Analizele le-am facut in urma unui consult la gastroenterolog. Tot el a zis sa excludem momentan colonscopie sau alte asemenea analize.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc!
Am urmat tratament la 8 ore cu Nistatin (sfaramat si tinut pe limba) 3 saptamani - nicio diferenta. Apoi am am renuntat 3 zile la zahar, mezeluri, alcool, dulce, lactate - niciun semn. Acum am urmat tratament cu Fluconazol (o pastila pe zi) si 2 clatiri cu Corsodyl. S-au vazut imbunatatiri din prima zi, dupa 3-4 zile limba mai era alba doar la baza. acum, dupa 8 zile de tratament limba iar este alba.
Analizele le-am facut in urma unui consult la gastroenterolog. Tot el a zis sa excludem momentan colonscopie sau alte asemenea analize.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc!
acel regim, testat de tine.. poate da rezultate doar du pa 3 spatamani..nicidecum dupa 3 zile
flora in intestin trebuie sa se modifice
pentru asta renunti complet la laptele dulce si dulciuri din comert cu creme, la mezeluri din comert
asat poate sa fie minim 3 spatamani.. sau pentru toata viata..sa poti caonsuma doar un kefir si branza, doar carne gatita acasa si dulciuri de casa.. fara lapte praf, euri, coloranti..
hidrtarare corecta cu apa si ceaiuri
flora in intestin trebuie sa se modifice
pentru asta renunti complet la laptele dulce si dulciuri din comert cu creme, la mezeluri din comert
asat poate sa fie minim 3 spatamani.. sau pentru toata viata..sa poti caonsuma doar un kefir si branza, doar carne gatita acasa si dulciuri de casa.. fara lapte praf, euri, coloranti..
hidrtarare corecta cu apa si ceaiuri
Buna.Acelasi problema o am si eu cu limba albiciasa si mai incarcata in partea spre gat, cate odata imi da in discomfort la inghitire am impresia ca ma inteapa si ca am ceva in gat.Am facut analize la sange toate sunt bune, inclus hepatita b si c, hiv.Exudat nazal, larigian si limba tot e bine nici o candida nimic.Am fost la ORL si am facut endoscopy partial si totala si e totul ok.Ce as mai putea face sa pot afla de unde vine problema cu discomfort in gat si limba alba.Va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 19Limba alba de vreo doua luni
- 29limba alba incarcata si probleme intestinale
- 3limba imi este alba branzoasa, dar nu in totalitate, ci doar de la jumatatea limbii inspre stomac
- 6Am 3 zile de cand folosesc Corsodyl iar limba albicioasa a primit o culoare maronie, e normal?
- 5Am spre baza limbii o tenta mai alba care tot se schimba
- 1Mucus in gat si limba alba de 8 luni
- 3Limba cu bubite
- 12Probleme dupa operatie !
- 0Limba incarcata, albiciosa si bubite in cavitatea bucala
- 4Limba alba
- 1Limba incarcata.
- 15Strat alb pe limba și sub limba, nod in gat și arsuri la stomac
- 3Limba alba care nu mai trece.
- 7Limba albicioasa
- 3Va rog cer ajutorul vostru - limba albicioasa
- 2Limba alba pe mijloc