LIA rupt dar fara instabilitate. Sa ma operez?

19-12-2021
MIuliann
Nu este medic/terapeut
MIuliann
Buna seara. Acum un an si jumatate, la fotbal pe sintetic mi-am rupt LIA. Prima data am calcat brusc, mi-am driblat adversarul si m-a dezechilibrat, cand am calcat putin in exterior a trosnit. S-a umflat putin si durerile au fost usoare. Am stat o saptamana, dupa care am revenit INCONSTIENT, la fotbal. Am jucat douazeci de minute si din nou a trosnit in incercarea de a intensifica miscarea, probabil cand a trosnit a doua oara s-a rupt de tot. Dupa ce s-a desumflat, purtat orteza, primul medic mi-a spus sa stau linistit ca nu am nimic (intradevar, testul sertarului nu evidentia nimic, ZERO instabilitate in genunchi, sunt slabanog dar cu picioarele foarte bine lucrate). M-am dus de capul meu sa fac RMN, evident rezultatul pe care il simteam eu "LIA RUPT COMPLET + Mici busituri pe meniscu extern, fara alte modificari pe cartilaj etc". Dupa care am mers la doctoru Râşcu, opereaza in Buc dar face consultatii si in Braila. Din nou, testul sertarului nimic, instabilitate zero, activitatile de zi cu zi nu sunt afectate, urcat scari, mers pe jos, ba chiar si alergare, doar la fotbal dupa 30 min de jucat simteam o oarecare sensibilitate pe genunchi, fotbal la care am renuntat de 1 an si cateva luni, am renuntat la orice activitate sportiva intensa, doar merg pe jos intr-un ritm alert, la asta ma rezum cand vreau miscare, am 27 de ani. Deci al doilea doctor, Râșcu, mi-a spus ca la testul clinic nu se vede nimic, dar pe RMN se vede clar ca LIA e rupt. Dupa un an si jumatate de umblat, mers, chiar urcat si pe munte, nu am niciun fel de instabilitate DAR ATENTIE AM RENUNTAT TOTAL LA FOTBAL, chiar si la alergat, doar mers alert cu pasi repezi. Acum intrebarea magnifica, MA OPEREZ? Doctorii spun ca daca nu am instabilitate si am renuntat la fotbal, sa stau linistit. Doar iarna si la frig, am mici dureri. Nu am incredere in niciun spital din Ro, dar ma ingrozeste gandul ca peste 10-15 ani mi-as putea pierde genunchiul. Banii de operatie i-am strans si daca ma operez, as vrea ceva maxim de bun, de privat si de nivel inalt, chiar daca costa. Astept cu nerabdare sfaturile voastre, sper sa va puneti in pielea mea si sa empatizati cu mine, probabil la mine e un caz mai "norocos" de LIA rupt, intradevar accidentarea nu a fost foarte puternica sau traumatizanta. Stima si respect.
1 comentarii
0
26-04-2022, ora 18:29
MariaAlinaS
Nu este medic/terapeut
MariaAlinaS
Bună ziua...mă numesc Alina și am citit pe forum despre problema dumneavoastră, eu urmez sa ma operez de Lia cât de curând, ce ați făcut până la urmă cu genunchiul?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: