Lesin din cauza unei sensibilitati rectale
Buna ziua,
Acum 2 zile m-am sculat pe la 5 dimineata simtind nevoia de a defeca.
M-am asezat pe toaleta, dar nu a iesit nimic. Am trait o senzatie foarte ciudata, intensa si deranjanta in zona rectului (nu neaparat dureroasa): simteam cum corpul (rectul) mi se incordeaza, dar "izbavirea" nu vine. Senzatia se mai estompa doar in momentul in care imi apasam fundul.
M-am ridicat de pe toaleta si am simtit imediat cum se instaleaza o stare de lesin: sangele din membre parca disparea.
Am incercat sa iau o gura de aer, dar in dreptul geamului mi-am pierdut cunostinta si am cazut din picioare.
Mi-am revenit dupa cca 1 minut.
Nu inainte de a produce prietenei mele o sperietura serioasa.
Am chemat salvarea, mi-au luat tensiunea -11 cu 7, mi-au facut si un EKG - mi-a iesit bun.
Trebuie sa precizez ca e a doua oara in interval de 6 luni cand mi se intampla.
Dupa ce s-a intamplat prima oara (acum 6 luni, aceleasi simptome), m-am dus la o clinica privata si mi-am facut toate analizele: au iesit "mai buna ca ale unui nou nascut" conform spuselor doctoritei.
Am crezut ca o fi ceva la inima, dar electrocardiograma mi-a iesit ok (fapt confirmat de EKG-ul facut acum 2 zile)
Ca o fi ceva de la cap: am facut un RMN care nu a relevat nimic.
Am 27 de ani, nu fumez, nu beau, nu sunt stresat (cine stie ce:), fac sport regulat, nu sunt gras.
Cu toate acestea, mi s-a spus ca nu e normal ca din cauza unor senzatii puternice sa lesin din senis la varsta mea? (nu chiar "din senin", de fiecare data s-a intamplat noaptea, in jurul orei 4-5 dimineata).
Imi poate da cineva vreun sfat?
Sau incotro sa ma indrept? Asistenta de pe salvare mi-a recomandat un consult la un chirurg, altcineva mi-a spus la un urolog?
Personal, sunt aproape sigur ca lesinurile mi s-au tras de "la fund" :D
Ar fi amuzant, daca spaima nu ar fi cat se poate de reala.
Multumesc frumos!
Acum 2 zile m-am sculat pe la 5 dimineata simtind nevoia de a defeca.
M-am asezat pe toaleta, dar nu a iesit nimic. Am trait o senzatie foarte ciudata, intensa si deranjanta in zona rectului (nu neaparat dureroasa): simteam cum corpul (rectul) mi se incordeaza, dar "izbavirea" nu vine. Senzatia se mai estompa doar in momentul in care imi apasam fundul.
M-am ridicat de pe toaleta si am simtit imediat cum se instaleaza o stare de lesin: sangele din membre parca disparea.
Am incercat sa iau o gura de aer, dar in dreptul geamului mi-am pierdut cunostinta si am cazut din picioare.
Mi-am revenit dupa cca 1 minut.
Nu inainte de a produce prietenei mele o sperietura serioasa.
Am chemat salvarea, mi-au luat tensiunea -11 cu 7, mi-au facut si un EKG - mi-a iesit bun.
Trebuie sa precizez ca e a doua oara in interval de 6 luni cand mi se intampla.
Dupa ce s-a intamplat prima oara (acum 6 luni, aceleasi simptome), m-am dus la o clinica privata si mi-am facut toate analizele: au iesit "mai buna ca ale unui nou nascut" conform spuselor doctoritei.
Am crezut ca o fi ceva la inima, dar electrocardiograma mi-a iesit ok (fapt confirmat de EKG-ul facut acum 2 zile)
Ca o fi ceva de la cap: am facut un RMN care nu a relevat nimic.
Am 27 de ani, nu fumez, nu beau, nu sunt stresat (cine stie ce:), fac sport regulat, nu sunt gras.
Cu toate acestea, mi s-a spus ca nu e normal ca din cauza unor senzatii puternice sa lesin din senis la varsta mea? (nu chiar "din senin", de fiecare data s-a intamplat noaptea, in jurul orei 4-5 dimineata).
Imi poate da cineva vreun sfat?
Sau incotro sa ma indrept? Asistenta de pe salvare mi-a recomandat un consult la un chirurg, altcineva mi-a spus la un urolog?
Personal, sunt aproape sigur ca lesinurile mi s-au tras de "la fund" :D
Ar fi amuzant, daca spaima nu ar fi cat se poate de reala.
Multumesc frumos!
3 comentarii
Daca alte cauze medicale au fost deja indepartate, mai probabil ca este vorba de o sincopa situationala. Aceasta apara in special la tineri si in special dupa un efort de defecatie si mai ales nocturn. Sa vedeti ca nu vorbesc prostii, urmati link-ul :
http://www.atitimisoara.ro/_files/documents/files/2008/Managementul%20pacientului%20cu%20sincopa%20in%20departamentul%20de%20urgenta.pdf
pagina 140 si va veti lamuri.
http://www.atitimisoara.ro/_files/documents/files/2008/Managementul%20pacientului%20cu%20sincopa%20in%20departamentul%20de%20urgenta.pdf
pagina 140 si va veti lamuri.
Cei de la salvare nu mi-au testat glicemia :(
Mancasem corect in timpul zilei anterioare:
- dimineata - fulgi cu lapte
- pranz - ciorba si piept de pui cu orez
- seara am mancat cam ciudat - o friptura de porc fara garnitura si vreo 3 pahare de suc.
Multumesc frumos pentru informatii!
O sa-mi fac si o programare la un urolog si o sa incerc sa evit mesele grele seara.
Multumesc inca o data!
Mancasem corect in timpul zilei anterioare:
- dimineata - fulgi cu lapte
- pranz - ciorba si piept de pui cu orez
- seara am mancat cam ciudat - o friptura de porc fara garnitura si vreo 3 pahare de suc.
Multumesc frumos pentru informatii!
O sa-mi fac si o programare la un urolog si o sa incerc sa evit mesele grele seara.
Multumesc inca o data!
Cu placere!
Fara o legatura EXACTA cu lesinul dvs, cereale cu lapte sunt un fel de junk-food, mai ales daca este lapte dulce.
Orezul are un indice glicemic mult prea ridicat! Daca este din cel alb decorticat, e catastrofic, eset saracit in nutrienti si fibre. Mai recomandat cel brun integral. daca este consumat dupa un efort intens (pedalat, alergare), raul este partial compensat.
Aceasi chestie si graul.
-
din perspectiva raportului acido-bazic, in ziua aceea ati consumat foarte multe acidifiante:
-carnea de pui, ca orice produs animal
-carnea de porc FOARTE acidifianta
-orezul (alb?) foarte acidifiant
-sucul ? era un drink din comert? cu zahar? acelesai efect
Raportul acido-bazic
http://sanatate.jurnalul.ro/stire-alimentatie-sanatoasa/hiperaciditatea-demineralizeaza-organismul-315123.html
http://sanatate.jurnalul.ro/stire-alimentatie-echilibrata/avantajele-dietei-alcaline-313888.html
Astfel de aliment trebuie insotite de alimente puternic alcalinizante :spanac salata, pepene verde sau galben.
Mai simplu ar fi ca porcul sa ramana o delicatesa.
Axati-va pe o dieta lowcarb, cautati pe net in spatiul ro.
-
Ca o cocluzie finala, presupun ca a fost perturbat metabolismul calciului, din motivele enuntate mai sus.
Eventual testati calciul ionic si seric.
Sanatate!
Fara o legatura EXACTA cu lesinul dvs, cereale cu lapte sunt un fel de junk-food, mai ales daca este lapte dulce.
Orezul are un indice glicemic mult prea ridicat! Daca este din cel alb decorticat, e catastrofic, eset saracit in nutrienti si fibre. Mai recomandat cel brun integral. daca este consumat dupa un efort intens (pedalat, alergare), raul este partial compensat.
Aceasi chestie si graul.
-
din perspectiva raportului acido-bazic, in ziua aceea ati consumat foarte multe acidifiante:
-carnea de pui, ca orice produs animal
-carnea de porc FOARTE acidifianta
-orezul (alb?) foarte acidifiant
-sucul ? era un drink din comert? cu zahar? acelesai efect
Raportul acido-bazic
http://sanatate.jurnalul.ro/stire-alimentatie-sanatoasa/hiperaciditatea-demineralizeaza-organismul-315123.html
http://sanatate.jurnalul.ro/stire-alimentatie-echilibrata/avantajele-dietei-alcaline-313888.html
Astfel de aliment trebuie insotite de alimente puternic alcalinizante :spanac salata, pepene verde sau galben.
Mai simplu ar fi ca porcul sa ramana o delicatesa.
Axati-va pe o dieta lowcarb, cautati pe net in spatiul ro.
-
Ca o cocluzie finala, presupun ca a fost perturbat metabolismul calciului, din motivele enuntate mai sus.
Eventual testati calciul ionic si seric.
Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 59Sindrom vertiginos.. ameteli, dezechilibru
- 358Ameteli puternice cu presiune localizata partea dreapta a capului si tiuit puternic
- 7ameteala, ureche infundata, se invarte totul cu mine ca pe un carusel
- 4Ameteli aproape in fiecare zi
- 4pielita sau grasime in zona alba a ochiului
- 6Depresia nevrotica si cea psihotica poate coexista?
- 4Dezechilibru, ameteala
- 1de ceva vreme ametesc
- 3Dureri de cap, ameteli si pierderi de memorie la 23 de ani HELP!
- 63ameteli permanente, ureche ce pulseaza si tiuituri
- 5ameteala, tremur, nod in gat, repiratie greoaie, stare de inechilibru, oboseala...etc
- 25Dureri de cap, ameteala, vedere neclara, slabiciune
- 4Ameteala, anxietate si o stare continua de oboseala, dar analizele sunt normale. Ce poate fi?
- 0Nevoie sa incordez maxilarul.
- 7Chronic subjective diziness/ ameteala cronica subiectiva
- 6Ma simt pe alta lume! Ajutor!
- 1Ameteala profunda
- 1Ameteli ureche
- 1Derealizare, lipsa de concentrare, amețeli ușoare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: