Probleme cu respiratia / jungi in partea dreapta a pieptului

16-06-2018
Vladut1995
Nu este medic/terapeut
Vladut1995
Buna seara ! In urma cu 4 luni am inceput deodata sa respir mai greu, in sensul ca atunci cand inspir, simt ca nu-mi ajunge tot aerul in plamani. Deasemenea, in partea dreapta a pieptului simt un junghi care uneori radiaza in mana dreapta. Acel junghi pare a fi deasupra plamanului drept. Am facut diferite investigatii precum analize de sange, ecografie cardiaca totala, ecografie de parti moi ( da, am si cativa noduli situati sub bratul stang, iar unul sub bratul drept, sub 1cm, mobili, nedurerosi ), spirometrie, raze la plamani, eco la inima, un ekg normal, toate acestea iesind in parametrii normali. Rog pe cineva sa isi dea cu parerea despre problema mea, pentru ca ma streseaza la maxim. De mentionat este faptul ca, cateodata cand mai respir simt ca un fel de mucus in plamanul stang iar tot in acest timp respiratia mea este suieratoare. Am incercat sa tusesc fortat, dar nu pot sa elimin nimic. De curand am inceput sa iau vitamine, eu fiind si o persoana mai slaba ( 42kg ), si am rarit fumatul foarte mult ( maxim 5 tigari/zi ), cat si sucurile nesanatoase le-am inlocuit cu apa plata.
Va rog, putin ajutor ! :)
4 comentarii
0
11-06-2019, ora 21:21
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Bună seara! Este recomandat să vă lăsați de fumat, mai ales dacă aveți aceste probleme cu respirația. Durerea sub formă de junghi poate indica o pneumonie, dar dacă pe radiografie nu se vedea nimic atunci această cauză poate fi exclusă. Acea respirație șuierătoare (wheezing) poate sugera astm sau o agravare a BPOC-ului, dar cu spirometrie normală și acestea se exclud. Secrețiile pe care le simțiți sunt cel mai probabil de la fumat, de aceea nici nu prea aveți ce elimina. E posibil să fiți alergic la ceva, iar acel agent iritant să producă acea respirație mai dificilă prin îngustarea căilor aeriene. Mergeți la alergologie pentru investigații suplimentare (test prick cutanat) e posibil ca dispneea dumneavoastră să fie de cauză alergică. Dacă mai aveți nevoie de ajutor vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
22-04-2020, ora 23:17
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Respirația suieratoare și îngreunată se poată datora și faptului ca ai reflux gastroesofagian
0
06-05-2020, ora 12:34
Pneumologie, Iași
Hristos a Înviat! Adevărat, boala de reflux se poate însoți uneori de wheezing.
0
19-05-2020, ora 21:23
Petran adrian
Nu este medic/terapeut
Petran adrian
Buna ziua am si eu o problema la care nu nu stie nimeni un raspuns..acum 3 luni am suferit o raceala pe care am tratato cu. Paracetamol se pare ca a trecut raceala dar am ramas cu cva probleme de respiratie.parca nu imi ajunge aer in plamani destul ofuri foarte dese.tuse seaca.si la expirare sunet sec.analize facute la plamani.inima.analize sange.glanda tiroida toate bune..rog pt o indrumare unde as mai putea sa merg.tratamente facute..astha 15.azitrox.zinat.calciu.magneziu.medicamente pe bazaa psihica.foarte multe si rezultatele sunt aceleasi.multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •