IRM coloana lombara
Buna ziua!
Ieri am ridicat rezultatul examenului RMN care suna ingrijorator. Programare la neurolog am abia in 18.01.18, pentru ca asa este la Medlife...greu.
Pana atunci, ma ingrijorez, poate ma puteti ajuta cu un sfat, diagnostic clar etc
RMN-ul l-am facut in urma unei crize de spate, am ramas blocata o saptamana, iar rezultatul este descris mai jos:
"IRM coloanal lombara
Accentuarea lordozei fiziologice lombare.
Deshidratari discale etajate in segmental L3-S1.
La nivel L3 – L4 protruzie discala (diametrul AP 5.5mm) posteo lateral dreapta ce amprenteaza/comprima radacina L4 dreapta la emergenta din sacul dural, hipersemnal T2 discal posterior sugestiv pentru fisura de inel fibros. Hipertrofia articulatiilor intrapofizare posterioare.
La nivel L4 - L5 mic prolaps discal posterior si moderata hipertrofie de articulatii interapofizare posterioare (cu minim fluid intraarticular) – fara compresii radiculare certe.
Hipersemnal T2 discal posterior sugestiv pentru fisura de inel fibros.
La nivel L5 – S1, mic retrolistezis L5 fata de S1; reducerea inaltimii discului; protruzie discala posterioara ce amprenteaza radacinile S1 bilateral la emergenta din sacul dural (dreapta > stanga). Hiposemnal T1 liniar intradiscal sugestiv pentru vacuum discal. Moderata hipertrofie de articulatii interapofizare posterioare,
Corpii vertebrali lombari au inaltime si semnal in limite normale.
Con medular cu semnal si pozitie normale.
Nu sunt vizibile arii edematoase la nivelul versantilor ososi ai articulatiilor sacro – iliace bilateral.
Concluzii/Recomandari:
Modificari degenerative disco – vertebrale lombare.
Protruzie discala L3-L4, posteo – lateral dreapta ce amprenteaza/comprima radacina L4 dreapta la emergenta din sacul dural.
Protruzie discala la nivel L5-S1, posterioara ce amprenteaza radacinile S1 bilateral (dreapta >stanga) la emergent din sacul dural; mic retrolistezis L5 fata de S1 "
Va rog mult sa imi spuneti cat este de grav...se poate evita operatia? Se poate rezolva cu kinteoterapie?
Dupa o saptamana de repaos, tratament si cateva sedinte de TECAR, masaj si kineto, ma simt mai bine, dar inca simt ca este ceva in neregula acolo.
Multumesc mult pentru lamuriri si va urez Sarbatori frumoase!
Sanatate!
Ieri am ridicat rezultatul examenului RMN care suna ingrijorator. Programare la neurolog am abia in 18.01.18, pentru ca asa este la Medlife...greu.
Pana atunci, ma ingrijorez, poate ma puteti ajuta cu un sfat, diagnostic clar etc
RMN-ul l-am facut in urma unei crize de spate, am ramas blocata o saptamana, iar rezultatul este descris mai jos:
"IRM coloanal lombara
Accentuarea lordozei fiziologice lombare.
Deshidratari discale etajate in segmental L3-S1.
La nivel L3 – L4 protruzie discala (diametrul AP 5.5mm) posteo lateral dreapta ce amprenteaza/comprima radacina L4 dreapta la emergenta din sacul dural, hipersemnal T2 discal posterior sugestiv pentru fisura de inel fibros. Hipertrofia articulatiilor intrapofizare posterioare.
La nivel L4 - L5 mic prolaps discal posterior si moderata hipertrofie de articulatii interapofizare posterioare (cu minim fluid intraarticular) – fara compresii radiculare certe.
Hipersemnal T2 discal posterior sugestiv pentru fisura de inel fibros.
La nivel L5 – S1, mic retrolistezis L5 fata de S1; reducerea inaltimii discului; protruzie discala posterioara ce amprenteaza radacinile S1 bilateral la emergenta din sacul dural (dreapta > stanga). Hiposemnal T1 liniar intradiscal sugestiv pentru vacuum discal. Moderata hipertrofie de articulatii interapofizare posterioare,
Corpii vertebrali lombari au inaltime si semnal in limite normale.
Con medular cu semnal si pozitie normale.
Nu sunt vizibile arii edematoase la nivelul versantilor ososi ai articulatiilor sacro – iliace bilateral.
Concluzii/Recomandari:
Modificari degenerative disco – vertebrale lombare.
Protruzie discala L3-L4, posteo – lateral dreapta ce amprenteaza/comprima radacina L4 dreapta la emergenta din sacul dural.
Protruzie discala la nivel L5-S1, posterioara ce amprenteaza radacinile S1 bilateral (dreapta >stanga) la emergent din sacul dural; mic retrolistezis L5 fata de S1 "
Va rog mult sa imi spuneti cat este de grav...se poate evita operatia? Se poate rezolva cu kinteoterapie?
Dupa o saptamana de repaos, tratament si cateva sedinte de TECAR, masaj si kineto, ma simt mai bine, dar inca simt ca este ceva in neregula acolo.
Multumesc mult pentru lamuriri si va urez Sarbatori frumoase!
Sanatate!
1 comentarii
In principiu e nevoie si de un consult neurochirurgical.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1interpretare RMN coloana
- 1durere coapsa rezultat RMN Lombar
- 0RMN coloana lombara -rog interptretare.
- 7este necesara interventia chirurgicala, artroscospie sau recuperare medicala?
- 0Rezultat IRM coloana lombara cu sdc
- 1Va rog interpretare RMN coloana lombara
- 3RMN COLOANA LOMBARA
- 0Va rog interpretare RMN COLOANA LOMBARA
- 8Rog interpretare RMN COLOANA LOMBARA
- 0Tumora coloana?
- 0Mica hernie intraspongioasa L4-L5, L5-S1
- 2Interpretare RMN coloanalombara
- 0Rezultat RMN lombar
- 0Interpretare RMN coloana lombara
- 2Interpretare rmn coloana vertebrala lombara
- 0RMN coloana vertebrala