iritatii ale pielii

12-06-2013
mxvb
Nu este medic/terapeut
mxvb
De ceva timp imi apar iritatii ale pielii in zona de contact a elasticului de la lenjeria intima cu pielea.
cum se manifesta: de cele mai multe ori, dupa cateva ore de conducere masina sau mentinere in pozitie sezut pentru o perioada mai indelungata, pieleea care vine in contact cu zona elasticului, atat pe abdomen cate si pe picioare, devine rosiatica si inflamata in acelasi fel ca si cu un contact prelungit cu urzici. si mancarimi ale pielii teribile.
In final, dupa 20-30 minute se calmeaza ramanand senzatia de disconfort pentru o perioada de cateva ore.
Ce am incercat: schimbarea genului de lenjerie intima, mai lejera la contactul cu pielea; lenjerie doar de bumbac; reducerea cantitatii de detergent la spalare ; schimbarea tipului de detergent.
Simptomele sint la fel. NU apar iritatii in alte parti ale corpului. Nu am avut astfel de simptome pana acum 2 luni.
Are cineva vre-o idee despre cauzele care ar duce la astfel de reactii si ce s-ar putea face pentru eliminare?
multumesc pentru eventualele idei.
1 comentarii
0
12-06-2013, ora 21:35
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Consultati un medic alergolog, s-ar putea sa fie alergie la elastic (latex), sau dermografism. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: