iritatii ale pielii
De ceva timp imi apar iritatii ale pielii in zona de contact a elasticului de la lenjeria intima cu pielea.
cum se manifesta: de cele mai multe ori, dupa cateva ore de conducere masina sau mentinere in pozitie sezut pentru o perioada mai indelungata, pieleea care vine in contact cu zona elasticului, atat pe abdomen cate si pe picioare, devine rosiatica si inflamata in acelasi fel ca si cu un contact prelungit cu urzici. si mancarimi ale pielii teribile.
In final, dupa 20-30 minute se calmeaza ramanand senzatia de disconfort pentru o perioada de cateva ore.
Ce am incercat: schimbarea genului de lenjerie intima, mai lejera la contactul cu pielea; lenjerie doar de bumbac; reducerea cantitatii de detergent la spalare ; schimbarea tipului de detergent.
Simptomele sint la fel. NU apar iritatii in alte parti ale corpului. Nu am avut astfel de simptome pana acum 2 luni.
Are cineva vre-o idee despre cauzele care ar duce la astfel de reactii si ce s-ar putea face pentru eliminare?
multumesc pentru eventualele idei.
cum se manifesta: de cele mai multe ori, dupa cateva ore de conducere masina sau mentinere in pozitie sezut pentru o perioada mai indelungata, pieleea care vine in contact cu zona elasticului, atat pe abdomen cate si pe picioare, devine rosiatica si inflamata in acelasi fel ca si cu un contact prelungit cu urzici. si mancarimi ale pielii teribile.
In final, dupa 20-30 minute se calmeaza ramanand senzatia de disconfort pentru o perioada de cateva ore.
Ce am incercat: schimbarea genului de lenjerie intima, mai lejera la contactul cu pielea; lenjerie doar de bumbac; reducerea cantitatii de detergent la spalare ; schimbarea tipului de detergent.
Simptomele sint la fel. NU apar iritatii in alte parti ale corpului. Nu am avut astfel de simptome pana acum 2 luni.
Are cineva vre-o idee despre cauzele care ar duce la astfel de reactii si ce s-ar putea face pentru eliminare?
multumesc pentru eventualele idei.
1 comentarii
Consultati un medic alergolog, s-ar putea sa fie alergie la elastic (latex), sau dermografism. Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1iritarea pielii
- 5iritatie vs. bubite cu apa atat pe maini, cat si pe fata
- 5mancarime si iritatie
- 4iritatie la nivelul buricului
- 8Am iritatii pe fata? Ce imi recomandati?
- 4usturime a pielii
- 2bube de la epilat, iar acum furunculi, infectii
- 6Posibil Toxinfectie
- 7Firele de par crescute sub piele
- 3Ten iritabil la soare
- 15Iritatie intre picioare.
- 1iritatie zona fesiera
- 6Iritatia de pampers
- 5piciorului o iritatie ca un fel de arsura, in spatele piciorului
- 4piele roşie umflata
- 0Usturime si arsura a pielii
- 6iritatie pe piele