Hiperinsulinemie

01-08-2017
Paula 1981
Nu este medic/terapeut
Paula 1981
Buna, am descoperit de putin timp ca am aceasta problema si as dori sa o tratez in mod natural. Simptomele erau o acnee grava (am 35 de ani) si microchistulete la ovare (problema pe care am rezolvat.o cu Donavital)...din pacate pt acnee inca n.am gasit solutia definitiva. Ma bucur ca am gasit in sfarsit radacina problemei dar acum as dori s.o tratez cu plante...
Cineva a rezolvat iperinsulinemia cu metode naturale, adica plante, tincturi, etc...
Am eliminat deja zaharul, faina alba si alimentele grase.
1 comentarii
0
21-08-2022, ora 13:54
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Bună ziua!

Hiperinsulinemia poate trăda o rezistență a organismului la insulină. Spun poate simbolic, pentru că de obicei asta trădează. Ce insulină v-a ieșit mai exact?(mă interesează valoarea concretă). V-ați făcut cumva și indicele HOMA-IR? De asemenea, glicemia a jeun, pe nemâncate, ce valoare are? Este normală?
Pentru problema acneei, v-ați făcut și alte dozări hormonale? (testosteron, dhea, 17-cetosteroizi, androstendion).
Eliminarea zahărului și a făinii albe este o măsură foarte bună. Aveți grijă, în schimb, în privința alimentelor grase. Grăsimile sunt esențiale pentru o sănătate optimă. Nu le reduceți exagerat pentru că puteți induce dezechilibre majore. Fără grăsimi sănătoase vă puteți afecta teribil memoria, de pildă. Ar fi multe de spus. Singurele grăsimi care ar trebui să fie eliminate complet din dietă sunt cele hidrogenate, trans.

Toate cele bune,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Administrarea insulinei prin intermediul unei pastile
  • O pastilă cu insulină ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici
  • FDA a aprobat primul „pancreas artificial” din lume
  • Un nou senzor ce ar putea măsura glicemia din lacrimi
  • Implantarea de celule pancreatice ar putea favoriza tratamentul diabetului
  • Au fost identificate 4 virusuri care pot produce hormoni cu activitate asemănătoare insulinei la oameni
  • Administrarea insulinei la copil și adult
  •