Introducere scoatere sonda uretrala fara anestezie
![adrianandronache](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Am fost operat laparoscopic pentru o piatra la rinichi, care s-a deplasat in jos ramanand blocata pe ureter - prea mare pentru a fi eliminata pe cale naturala. In timpul operatiei mi-a fost introdusa o sonda JJ in ureter si una pe evacuare. Aceasta a fost scoasa a doua zi de dimineata, pe viu!!! Nu inteleg de ce se face aceasta si de ce nu exista o metoda eficienta de anestezie locala sau de ce nu este aplicata aceasta! Suntem in secolul 21 si suntem tratati precum animalele de taiere.
Dupa extractia sondei, am incercat sa urinez, dar traumele ramase pe uretra m-au impiedicat, durerea era extrema, as putea s-o compar doar cu un foc lichid. Practic sfincterele se blocau instantaneu dupa ce eliminam o picatura de amestec sanguinolent.
Dupa cateva cca 4 ore timp in care nu am reusit sa fac nimic, mi-a fost reintrodusa o sonda pe uretra, TOT PE VIU. Durerea a fost EXTREMA, la fiecare impingere simteam ca si cum un cutit sau burghiu imi sfredelea carnea pe toata traiectoria sondei. N-as putea sa o compar cu nimic, nu am termeni de comparatie.
De ce suntem tratati astfel?
Chiar nu exista nici o metoda de a efectua o anestezie locala pentru aceste manevre extrem de dureroase?
Sau e doar comoditatea impinsa la extrem?
Nu stiu ce sa mai cred.
Acum sunt acasa, cu sonda uretrala, astept cinci zile pana la ESWL si ma gandesc cu groaza la cum voi fi tratat.
Ce sa cer?
Ce sa fac?
Dupa extractia sondei, am incercat sa urinez, dar traumele ramase pe uretra m-au impiedicat, durerea era extrema, as putea s-o compar doar cu un foc lichid. Practic sfincterele se blocau instantaneu dupa ce eliminam o picatura de amestec sanguinolent.
Dupa cateva cca 4 ore timp in care nu am reusit sa fac nimic, mi-a fost reintrodusa o sonda pe uretra, TOT PE VIU. Durerea a fost EXTREMA, la fiecare impingere simteam ca si cum un cutit sau burghiu imi sfredelea carnea pe toata traiectoria sondei. N-as putea sa o compar cu nimic, nu am termeni de comparatie.
De ce suntem tratati astfel?
Chiar nu exista nici o metoda de a efectua o anestezie locala pentru aceste manevre extrem de dureroase?
Sau e doar comoditatea impinsa la extrem?
Nu stiu ce sa mai cred.
Acum sunt acasa, cu sonda uretrala, astept cinci zile pana la ESWL si ma gandesc cu groaza la cum voi fi tratat.
Ce sa cer?
Ce sa fac?
1 comentarii
![Bogdan96](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
asta este sistemul, daca esti bolnav in Ro e grav
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0ce medicamente se pot administra de urinat atunci cand se scoate sonda urinara
- 9E.coli, diaree, purtator de sonda... stare generala proasta
- 3sonda urinara - cum o scot?
- 8Ce pot face? mi s-a montat o sonda urinara
- 0probleme sonda urinara va rog un sfat
- 6Sonda urinara la persoana in varsta
- 7Recomanda cineva un chirurg urolog f. bun?
- 0dupa operatia la rinichi ma sondez lunar...
- 1Probleme la urinare
- 0Blocaj Sonda Cook
- 0Dureri post operatorii extragere sonda jj
- 0Sonda urinară permanenta - durere
- 0Sonda tieman cusuta de preput
- 0Purtare sonda urinara
- 0Sonda foley latex
- 0Infecție urinara din cauza sondei?
- 0Sonda urinara !
- 0Ce se mai poate face in cazul urinarii cu sange prin sonda urinara.
Mai multe informații despre: sonda urinara