Intreruperea tratamentului cu seroxat

54 comentarii 1 2
0
06-12-2013, ora 08:36
costelholospin
Nu este medic/terapeut
costelholospin
Buna Dimineata ! Urmez un tratament pentru tulburare anxioasa cu Rivotril de 2mg -o jumatate iau seara seara, si am inceput acum 2 ani si ceva cu seroxat o pastia de 20mg tot seara. dupa 6 luni am ramas in continuare cu 1mg rivotri si am trcut cu brio fara nicio problema la 10mg seroxat, de aprox 1 an sunt la 1mg seara rivotril si un sfert sau (5mg) seroxat. Va rog sa-mi spuneti daca este normal ceea ce mi-se intampla, medicul mi-a recomandat sa incep sa iau seroxatul un sfert de pastila de 20mg o zi da una nu si cum am inceput in prima seara si a doua zi de dimineata totul a fost ok dar a doua zi cand deja luasem doza toata noapte am avut ameteli se invartea totul cu mine si bineinteles pe acest fond au inceput sa para si tulburarile anxioase. Va rog sa-mi spuneti daca este normal sa mi-se intample asa ceva pentru ca daca stiu sigur caa din acest motiv mi-se intampla cel putin ma autoconsolez si depasesc mai usor aceste stari. Oare sa fie sevraj si la asa o doza ? La rivotril nu am facut nici o modificare. Va multumesc ! Astept raspun cat mai urgent.
0
06-12-2013, ora 12:12
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Este foarte normal, organismul are numai reactii normale, insa noi am "evoluat" atat de mult incat credem ca e ca la "forbal" cand stim noi mai bine cui trebuia sa i se paseze mingea sau cum trebuia sa reactioneze unul sau altul !

Beti un ceai calmant din urzica, tei si lavanda, care va va ajuta si rinichii sa dreneze mai repede resturile descompuse de medicamente si in cateva zile veti ajunge la o noua stare de echilibru !

La multi ani de Mos Nicolae !
0
09-12-2013, ora 18:08
costelholospin
Nu este medic/terapeut
costelholospin
Multumesc foarte mult pentru sfat !
0
09-12-2013, ora 22:08
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Si mai corect ar fi fost sa spun ca organismul a reactionat negativ dupa ce ati facut pauza de o zi, adica schema a fost proasta ! Scadeti cat scadeti apoi renuntati complet intr-o buna zi si gata ! Oricum antidepresivele nu dau sevraj asa ca nu era cazul de atata precautie !

Multa sanatate !
0
24-07-2015, ora 17:34
Ionela marius
Nu este medic/terapeut
Ionela marius
Buna seara!ma numesc ionela si am 23 de ani...in urma cu 3 ani mi sa facut rau adică am avut brusc o tensiune foarte mare iar din momentul acela simteam capul amorţit si începeau atacurile de panica..am inceput un tratament cu sertralina si xanax..Nu a mers bn..am schimbat pe cipralex..iar nu a mers bine dupa care de doi ani sunt pe seroxat...va rog sa ma ajutati din toata inima...am scazut de mai bn de un an doza..un an am luat o pastilă de 20 mg si de un an iau jumate iar de câteva luni iau un sfert plus calmant an iar jumatate...de câteva zile am aflat ca sunt însărcinată..imi doresc sarcina dar imi este f frica de întreruperea tratamentului...am vb cu psihiatra si mia spus sa întrerup tratamentul dar numi garantează nimic..ce sa fac???sînt anxioasa si am un simptom urat de mult timp..simt ca am o ameţeala doar când mica capul si simpt ca se misca un lichid in capul meu...e groaznic
0
24-07-2015, ora 17:37
Ionela marius
Nu este medic/terapeut
Ionela marius
Va implor...ajutatima..datimi un sfat sincer..imi doresc sarcina dar imi este frica de oprirea tratamentului..de sevraj...
0
24-07-2015, ora 17:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Avem o mamica pe Forum care a avut boala dv., s-a ambitionat si nu a luat nici o pastila pe perioada sarcinii si desi s-a simtit rau pe toata perioada sarcinii, dupa ce a nascut si-a revenit si tot nu ia pastile. Alapteaza.

Va recomand sa intrerupeti gradat si sa va ancorati in credinta. Eventual nu luati decat ceva naturist cand nu mai suportati simptomele. La nevoie.

Stati in casa, sa va ajute cei din jur si evitati orice fel de efort care sa va produca efortul acela urat.
0
24-07-2015, ora 18:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intreruperea medicamentelor se face intotdeauna gradual ca sa nu aveti sevraj.
0
03-08-2015, ora 11:32
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ai incercat Ionela ca in paralel cu reducerea tratamentul medicamentos sa urmezi si psihoterapie?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
28-11-2015, ora 13:14
alinuta b
Nu este medic/terapeut
alinuta b
Buna ziua.ma numesc alina si am 25 de ani.am luat seroxat de 20mg vreo 3ani si pe urma mi-a redus doza la jumate si pe urma la sfert.acum mi-a reduso de tot de aprox.10zile.nu am nici un fel de simptom doar ca simt ca ametesc cateodata.ce sa fac ca nu mai vreau sa iau seroxat pentru ca sunt bine si mio zis si domnul doctor ca nu ma ajuta medicamentele doar ca is obisnuita deja sa le iau si asta ma linisteste.
0
10-12-2015, ora 22:24
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai daca a zis medicul sa nu mai iei, nu mai lua daca te simti bine fara, docamdata dupa astea 10 zile a iesit Seroxatul total din organism, ramane sa vedem cum te simti 3-6 luni de acum in colo fara sa iei nimic. Pentru ce iti daduse Seroxat ? Ptr depresie ?
Deci nu faci nimic ca sa nu mai iei, nu mai iei si iti vezi de viata mai departe.
O sa ti-l bage la loc daca doamne freste va apare o recadere dupa un timp, altfel ai scapat.
0
17-12-2015, ora 19:03
alinuta b
Nu este medic/terapeut
alinuta b
Da pentru depresie mia dat seroxat.Am intrerupt deja de o luna si e bine deocamdata.Sper sa nu mai am nevoie de seroxat niciodata.sanatate si voua.
0
26-11-2017, ora 11:49
illismaria15
Nu este medic/terapeut
illismaria15
Buna ziua,

Iau de trei săptămâni tratament cu Seroxat de 20 mg câte un comprimat pe zi. Am avut reacții adverse in primele doua săptămâni ( dureri de cap, diaree, amețeli, greață ) dar acum au trecut aproape de tot. Problema mea este că mi s-au accentuat stările de depersonalizare și derealizare. Parcă sunt mereu amețită și nu știu pe ce lume sunt. Totul în jur mi se pare ciudat, ireal, parcă nu înțeleg nimic in jur și treaba asta mă sperie tare. Țin să menționez că aveam aceste stări și înainte de începerea tratamentului dar acum parca s-au intensificat. Să fie oare normal până se instalează efectul medicamentului? In prospect scrie că în două săptămâni ar trebui sa te simți mai bine...eu am deja trei săptămâni încheiate, am intrat în a patra și singurul efect pozitiv este că reușesc să dorm noaptea și că m-am mai calmat puțin. Dar am in continuare urechile înfundate, amețeli și o stare de expectativă din cauza derealizării, nu mă pot concentra la nimic și nici nu mă pot bucura de nimic...
0
26-11-2017, ora 22:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O sa treaca dr/dp dar trebuie sa ai rabdare.
0
26-11-2017, ora 23:40
illismaria15
Nu este medic/terapeut
illismaria15
Of câtă răbdare că nu mai pot?
0
27-11-2017, ora 12:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pot dura si cateva luni, dar cert e ca scapati de ele. Toata lumea de pe forum care s-a plans de asa ceva, a scapat de ele.
0
06-04-2018, ora 09:43
Deea_ymra
Nu este medic/terapeut
Deea_ymra
Buna...am facut gripa...adik am febra de vreo 5 zile cilu dureri puternice de cap, iar medicul de familie mi a indicat sa renunt vreo 4 zile la tratamentul cu seroxat ca sa imi poata da ceva medicament mai puternic pt cap.de cand am intrerupt tratamentul ma simt foarte slabita si ametita...nu stiu daca este din cauza medicamemtelor pe care le iau ( augmentin, fiole de algocalmin, paracetamol) sau din cauza intreruperii tratamentului.nu stiu ce sa mai fac.imi vine sa plang in continuu va rog ajutati ma cu un raspuns.va multumesc
0
06-04-2018, ora 12:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce v-a intrerupt tratamentul cu Seroxat? Ati intrebat medicul psihiatru si a fost de acord cu asta?
0
06-04-2018, ora 13:36
Deea_ymra
Nu este medic/terapeut
Deea_ymra
Nu a fost de acord si am inceput din nou sa il iau
0
06-04-2018, ora 15:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa aveti putina rabdare sa isi faca efectul. O sa va reveniti.
0
18-05-2018, ora 17:52
Gaby32
Nu este medic/terapeut
Gaby32
Buna, i-au serlift de un an si 7 luni si acum, la recomandarea medicului psihiatru am inceput reducerea dozei pt oprirea lui. Mi-a redus de la 100 mg/zi la 50 mg pt 3 luni, si acum urmeaza sa scad la 25 mg/zi pt inca 2 luni, apoi un sfert de pastila pe zi pt inca 2 luni, si apoi un sfert la 2 zile, la 3 zile, la 4 zile si apoi il opresc de tot. Mi se pare cam lunga perioada. Credeti ca e ok o astfel de schema? Nu voi avea reactii de oprire a tratamentului? Multumesc, astept raspunsul vostru.
0
18-05-2018, ora 21:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Lasati perioada asa cum v-a dat-o medicul.
Puteti sa va simtiti bine cu el diminuat sau nu, depinde daca aveti remisie a bolii.
Incercati asa cum v-a facut schema medicul si tineti legatura cu el.
Daca nu va simtiti bine la reductie, reluati doza initiala. In astfel de boli e nevoie de o perioada mai mare de luat tratament.
0
19-05-2018, ora 14:38
Gaby32
Nu este medic/terapeut
Gaby32
Am inteles. Mi-e teama mai mult de reactiile acelea de sevraj
0
29-03-2022, ora 14:52
Ratos
Nu este medic/terapeut
Ratos
Buna, vad ca de 4 ani toata lumea e OK, ceea ce e imbucurator.
Cel mai important lucru insa este sa ai incredere in psihiatrul tau... daca nu se intampla asta si ceri pareri pe forumuri e destul de grav.
Terapia (consilierea psihologica) in paralel joaca un rol extrem de important. Desi nu am crezut initial, am simtit pe propria-mi piele.
Numai bine la toata lumea!
Adaugă un comentariu / răspuns
54 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul