Intrerupere sarcina dupa CT cu substanta de contrast
Buna ziua,
Cat de grav este ca am facut o CT cu substanta de contrast abdominala si pelvina fara sa stiu ca sunt insarcinata si tocmai pt a detecta urgent un Cushing de care eram suspectata ? Mentionez ca ultima data a menstrei a fost 20 dec si ca am facut tomografia pe 13 ian. Contactele neprotejate au avut loc intre 30 dec si 4 ian si rezultatul Beta hCG recoltat la Medlife pe 12 ian a fost de sub 1.2 mUI/mL. Deci nu stiu exact cand a avut loc fecundatia si daca era sau nu format embrionul la data tomografiei, insa ma intereseaza si efectele negative ale substantei de contrast, cat pot persista in organism si cum pot influenta fatul daca nu e prematur sa fie numit fat. Astept raspuns mai ales de la un medic avizat. Multumesc
Cat de grav este ca am facut o CT cu substanta de contrast abdominala si pelvina fara sa stiu ca sunt insarcinata si tocmai pt a detecta urgent un Cushing de care eram suspectata ? Mentionez ca ultima data a menstrei a fost 20 dec si ca am facut tomografia pe 13 ian. Contactele neprotejate au avut loc intre 30 dec si 4 ian si rezultatul Beta hCG recoltat la Medlife pe 12 ian a fost de sub 1.2 mUI/mL. Deci nu stiu exact cand a avut loc fecundatia si daca era sau nu format embrionul la data tomografiei, insa ma intereseaza si efectele negative ale substantei de contrast, cat pot persista in organism si cum pot influenta fatul daca nu e prematur sa fie numit fat. Astept raspuns mai ales de la un medic avizat. Multumesc
2 comentarii
Ana, a fost totul ok cu bebe in final? Si eu am facut un RMN cerebral cu substanta in urma cu 19 zile, in prezent am 4-5 de sarcina...a mai trecut cineva prin asa asa,..rude, prieteni? Un medic care poate spune la ce riscuri expun fătul daca păstrez sarcina? Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5am nevoie de un sfat: sunt insarcinata si am descoperit ca am sifilis
- 11va rog ajutati-ma cu un sfat !!!
- 5Ciprolen in timpul sarcinii.. trebuie sa intrerup sarcina?
- 3analiza tomograf si sarcina
- 16Aspergilom Sfenoidal
- 6dexametazona in saptamana 30?
- 22riscuri sarcina de la urografie
- 4riscuri zona zoster in sarcina
- 5ampicilina afecteaza sarcina?
- 0EXAMINARE CT fara substanta de contrast evidentiaza:
- 7ESCITALOPRAM in timpul sarcinii
- 3sotret - sarcina
- 5Neoarticulatie intre apofiza transversa L5 stanga si baza sacrului.
- 3Risc in sarcina?
- 4tomograf si radiografie in prima luna de sarcina
- 0computer tomograf-lucrari dentare
- 5Rezultat tomografie computerizata
- 0Interpretare CT: Modificări de tip inflamator al flexurii hepatice al colonului
- 0Computer tomograf in primele saptamani de sarcina
- 4Interpretare /rezultat tomografie bunic
Mai multe informații despre: riscuri in sarcina tomografia computerizata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: