Intrebare veche pensie de handicap

18-06-2023
Melr12
Nu este medic/terapeut
Melr12
Referitor la:
Am sunat la Asociația Estuar, dar nu mi-au răspuns. Am sunat de 3 ori, la intervale diferite de timp, dar mereu mi-a răspuns robotul. Am trimis și mail și am primit mesaj ca nu s-a trimis, deoarece adresa nu mai este disponibilă sau nu există.
Eu la sediul din Cluj am sunat, ca e mai aproape de județul meu(nu sunt din Cluj), dar cred ca s-a desființat. Era vorba de acum 5 ani ca se va închide, pentru că nu sunt fonduri, deci cred ca asa e, s-o fi închis între timp. As suna la cel din București, dar nu știu dacă ar avea rost. M-am gândit mai bine și nu cred ca voi putea munci. Sunt foarte obosită în ultimul timp, obosesc la cel mai mic efort. Astăzi m-am trezit de dimineața și am făcut câteva teste de Cambridge nivel B2 la engleză, de pe net, deoarece m-am gândit ca, dacă tot ma voi angaja, sa recapitulez niște engleză. Am făcut câteva, atât dimineața, cât și la amiază, dar tare m-am obosit și mi-a pierit repede cheful, deși la cele mai ușoare m-am descurcat foarte bine, la astea mai grele așa și așa, fifty-fifty.
Am vorbit și cu mama și mi-a explicat ca mai bine ar fi sa nu ma angajez, deoarece starea mea psihică nu-mi permite, în domeniile în care vreau eu sa lucrez fiind multe pretenții și cerințe, plus ca e nevoie de multa atenție, energie și responsabilitate, chiar dacă e part-time. Pe de altă parte, s-ar putea sa-mi taie o mare parte din pensie sau chiar toată dacă ma voi apuca de lucru, și, dupa ce nu voi mai fi în stare sa lucrez, de la oboseală și simptome, o sa rămân fără nimic, nici cu serviciu, dar nici cu pensie.
Cred ca are dreptate.

E adevarat ca daca lucrezi nu mai poti beneficia de pensie? Cum adica?
1 comentarii
1
18-06-2023, ora 21:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se poate cere pensie gradul 3 cu dreptul la 4 ore de munca.
Ca sa va angajati va trebuie adeverinta de la medicul de familie care va scrie pe ea boala.
E aproape imposibil.
Faceti-va pensie si indemnizatie de handicap si stati linistita. Ingrijiti-va de sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul