Poate irigatorul bucal sa desprinda firul de contentie al aparatului dentar?

Am purtat aparat dentar 2 ani. Ieri mi_a pus fir de contentie sus(doar acolo am avut nevoie de aparat).
Am uitat sa întreb doctorița cum ma spăl pe dinți cu acel fir. Mai folosesc irigatorul?Vi s-a desprins firul? Din ce cauza?
Mulțumesc!
Am uitat sa întreb doctorița cum ma spăl pe dinți cu acel fir. Mai folosesc irigatorul?Vi s-a desprins firul? Din ce cauza?
Mulțumesc!
3 comentarii

Buna ziua. Va puteti spala ca si pana acum, doar ca nu mai puteti folosi ata interdentara in zona unde este retainerul fix. Puteti folosi, da, irigatorul bucal in continuare. Retainerul fixat (firul) la arcada de sus se poate desprinde daca muscati pe el cu dintii de jos sau daca muscati din fructe/legume crude foarte tari. O zi frumoasa!

Mulțumesc de răspuns.
Mai am o intrebare:
E normal sa se deplaseze dinții lipiți de acel fir de contentie? La mine un dinte s_a deplasat puțin.
Mai am o intrebare:
E normal sa se deplaseze dinții lipiți de acel fir de contentie? La mine un dinte s_a deplasat puțin.

Daca ati stat prea multe zile pana vi s-a lipit retainerul fix, poate s-a deplasat anterior lipirii lui(nu stiu daca ati obsevat sau nu acest aspect dinainte). Daca s-a deplasat dupa ce s-a lipit contentia, verificati la medic sa nu fie desprinsa sarma la acel nivel (uneori pacientii nu isi dau seama singuri). Daca totul e ok fixat si chiar si asa s-a deplasat, da, se poate intampla, in situatii exceptionale, dar da, se poate intampla. Rezultatul final este deci foarte instabil in aceasta ultima varianta.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Aparat dentar - asimetrie dupa extractie
- 2Aparat ortodontic
- 2Aparat dentar de noapte
- 0Aparat dentar metalic
- 3Aparat dentar mobil
- 1Aparat dentar pe dinti plombati
- 4Contentie fixa incomoda
- 3Ajutor!!!!! Mi_am scos aparatul și deja un dinte din față se clatină
- 1Dinții revin in forma de dinainte de aparatul dentar
- 1Retainer dupa aparat dentar.
- 1Gutiera și retainer
- 3Aparat dentar Invisalign sau aparat dentar Spark?
Mai multe informații despre: dusul bucal aparat dentar contentia dupa purtare aparat dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: