Poate irigatorul bucal sa desprinda firul de contentie al aparatului dentar?

10-07-2021
Cristinoaia
Nu este medic/terapeut
Cristinoaia
Am purtat aparat dentar 2 ani. Ieri mi_a pus fir de contentie sus(doar acolo am avut nevoie de aparat).
Am uitat sa întreb doctorița cum ma spăl pe dinți cu acel fir. Mai folosesc irigatorul?Vi s-a desprins firul? Din ce cauza?
Mulțumesc!
3 comentarii
0
12-07-2021, ora 15:32
Dr. Negru Andreea
Ortodontie si ortopedie dento-faciala, Bucuresti
Dr. Negru Andreea
Buna ziua. Va puteti spala ca si pana acum, doar ca nu mai puteti folosi ata interdentara in zona unde este retainerul fix. Puteti folosi, da, irigatorul bucal in continuare. Retainerul fixat (firul) la arcada de sus se poate desprinde daca muscati pe el cu dintii de jos sau daca muscati din fructe/legume crude foarte tari. O zi frumoasa!
0
13-07-2021, ora 17:21
Cristinoaia
Nu este medic/terapeut
Cristinoaia
Mulțumesc de răspuns.
Mai am o intrebare:
E normal sa se deplaseze dinții lipiți de acel fir de contentie? La mine un dinte s_a deplasat puțin.
0
13-07-2021, ora 18:59
Dr. Negru Andreea
Ortodontie si ortopedie dento-faciala, Bucuresti
Dr. Negru Andreea
Daca ati stat prea multe zile pana vi s-a lipit retainerul fix, poate s-a deplasat anterior lipirii lui(nu stiu daca ati obsevat sau nu acest aspect dinainte). Daca s-a deplasat dupa ce s-a lipit contentia, verificati la medic sa nu fie desprinsa sarma la acel nivel (uneori pacientii nu isi dau seama singuri). Daca totul e ok fixat si chiar si asa s-a deplasat, da, se poate intampla, in situatii exceptionale, dar da, se poate intampla. Rezultatul final este deci foarte instabil in aceasta ultima varianta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Contenția după purtare aparat dentar
  •