Interpretarea rezultatelor analizelor - baiat de 11 ani
Medicul nostru de familie nu este disponibil pana la mijlocul saptamanii viitoare, iar noi am primit astazi rezultatele analizelor nepotului meu de 11 ani. Dorinta de a avea o interpretare mai rapida a acestor rezultate si speranta ca aici voi gasi un raspuns mai curand decat saptamana viitoare m-au facut sa devin membru al acestui forum. Multumesc anticipat acelui medic care va gasi minutele necesare pentru a analiza rezultatele si pentru a raspunde pe scurt.
Mentionez in prima faza rezultatele care nu se inscriu in intervalul de referinta si adaug in paranteza intervalul de referinta indicat de laborator:
WBC: 14.9 mii/microL (3.0 - 8.8)
MCV: 76.3 fL (78.6 - 103.4)
NEUT: 10.8 mii/microL (1.2 - 5.3)
MXD: 1.8 mii/microL (0.1 - 1.5)
Sideremie: 38 micrograme/dl (40 - 160)
ASLO: 400 U/ml (200)
Alte rezultate (buletinul de analize contine si altele decat cele notate de mine aici):
LYM: 2.3 mii/microL (0.8 - 2.7)
RBC: 4.98 milioane/microL (3.6 - 5.3)
HGB: 13.1 g/dl (11.3 - 15.7)
VSH: 11 mm/h (3 - 15)
In cazul in care, din nestiinta, am neglijat sa mentionez toate rezultatele care ar ajuta la corecta interpretare, va stau la dispozitie cu restul datelor.
Cu stima,
Canamera
Mentionez in prima faza rezultatele care nu se inscriu in intervalul de referinta si adaug in paranteza intervalul de referinta indicat de laborator:
WBC: 14.9 mii/microL (3.0 - 8.8)
MCV: 76.3 fL (78.6 - 103.4)
NEUT: 10.8 mii/microL (1.2 - 5.3)
MXD: 1.8 mii/microL (0.1 - 1.5)
Sideremie: 38 micrograme/dl (40 - 160)
ASLO: 400 U/ml (200)
Alte rezultate (buletinul de analize contine si altele decat cele notate de mine aici):
LYM: 2.3 mii/microL (0.8 - 2.7)
RBC: 4.98 milioane/microL (3.6 - 5.3)
HGB: 13.1 g/dl (11.3 - 15.7)
VSH: 11 mm/h (3 - 15)
In cazul in care, din nestiinta, am neglijat sa mentionez toate rezultatele care ar ajuta la corecta interpretare, va stau la dispozitie cu restul datelor.
Cu stima,
Canamera
3 comentarii
nepotul dvs pare a avea o infecţie şi după titrul ASLO crescut poate fi cu streptococ beta hemolitic. are simptome? febră, amigdalită ceva?
Va multumesc pentru raspunsul neasteptat de rapid.
Febra, amigdalita, nu.
Probleme stomatologice, nu.
Dar imunitate scazuta, in mod sigur. Saptamana trecuta a avut un inceput de infectie sub buza inferioara, dupa ce si-a udat vreo trei zile la rand buzele cu limba si le-a scarpinat (probabil cu mainile murdare). Tratamentul a fost: oxacilina si aciclovir.
Dupa ce am terminat apelul catre dumneavoastra, mi-am amintit ca nu am primit rezultatul exsudatului faringian. Luni voi avea confirmarea sau infirmarea presupunerii dumneavoastra legata de streptococul beta hemolitic.
Febra, amigdalita, nu.
Probleme stomatologice, nu.
Dar imunitate scazuta, in mod sigur. Saptamana trecuta a avut un inceput de infectie sub buza inferioara, dupa ce si-a udat vreo trei zile la rand buzele cu limba si le-a scarpinat (probabil cu mainile murdare). Tratamentul a fost: oxacilina si aciclovir.
Dupa ce am terminat apelul catre dumneavoastra, mi-am amintit ca nu am primit rezultatul exsudatului faringian. Luni voi avea confirmarea sau infirmarea presupunerii dumneavoastra legata de streptococul beta hemolitic.
să mă ţineţi la curent, vă rog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0interpretare analize copil 2 ani şi 10 luni
- 4Analize la copil de 1.2 ani
- 3Urgent ! Va rog analizele fetitei mele de 3 ani si 6 luni
- 2Va rog, interpretare analize copil de 4 ani
- 3interpretare analie
- 12proteina reactiva c, fibrinogen mari-stafilococ patogen?
- 3as dorii o diagnosticare pentru fiica mea...
- 0analize la urina la copil 2 ani
- 2interpretare analize la copil de un an jumate.va rog
- 4brge la copil de 3 ani
- 2Interpretare analize sange copil 2 ani
- 0Anizocitoza moderata Hipocromie discreta Limfocitoza 1% limfoplasmocite
- 1Interpretare analize
- 0Ecograf la o fetita de 8 ani
- 1Anti-tiroglobulina foarte mare
- 0TGO si fostfataza alcalina marite copil 1 an si 6 luni
- 2Analize copil 2a9luni
- 0Posibil leucemie copil 12 ani?
- 2Trebuie sa ma îngrijoreze aceste rezultate?
- 1Interpretare analize copil 4 ani
Mai multe informații despre: analize la copil
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: