Analize medicale crescute la copil de 4 ani

13-07-2021
Elena Lacramioara
Nu este medic/terapeut
Elena Lacramioara
Buna ziua! As avea nevoie sa ma ajutati ca sa stiu daca este bine baietelul meu de 4 ani. Cantareste in jur de 14 kg- 14.200 kg si este destul de activ. Este pretentios la mancare si iam facut analize.
Ia iesit valori crescute la 3 dintre ele:
Biochimie, ser spectrofotometrie- fosforul seric 2.05 mmol/l (0.78- 1.65 mmol/l)
Biochimie, ser spectrofotometrie- fosfaza alcalina 329.06 U/L (93- 309/ U/L)
Hemoleucograma complecta, Sange, impedanta, citometrie de flux- Trombocite 418, 10"3"mm"3" (200-400/10"3"/mm"3")
Acestea de mai sus sunt putin crescute.
Celalalte au iesit bine, si anume:
Markeri infectiosi- Antigen Helicobacter piloty din materii fecale-Elisa
Markeri ososi- 25-OH. Vitamina D Ser FEIA Nivel optim(30-100ng/ml)
Examen sumar urina
Biochimie (calciu ionic seric, calciu seric total, clor seric, magnezie, potasiu seri, sideremie, sodiu seric)
Hemoleucograma complecta. As vrea sa imi spuneti este in ordine, sau e ingrijorator? Mentionez ca bea mai mult ceai putin indulcit... Va multumesc foarte mult pentru un eventual raspuns.
4 comentarii
0
14-07-2021, ora 10:22
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata Elena
Greutatea micutului este ceva mai mica, cu 600 g sub limita inferioara a intervalului normal pt varsta. Valorile usor crescute, ale analizelor enuntate, sunt firesti, indicand un puseu de crestere al micutului tau. Sanatate !
0
15-07-2021, ora 22:01
Elena Lacramioara
Nu este medic/terapeut
Elena Lacramioara
Buna ziua doamna Doctor! Va multumesc frumos pt raspuns. Am uitat sa mentionez ca a avut hipotonie musculara de la nastere, si de acolo greutatea mai mica, ptr ca a fost greu cu hrarirea cu lapticul. Acum sa recuperat dar mai este nevoie de inca putin timp ca sa fie complect recuperat. La ajutat foarte mult TonotilN si Calciul gluconic de baut si vit D. Oare pot sa ii mai dau Tonotil? Ultima data iam dat acum un an... Am mai avut o mica perioada (la un anisor) Kreon 10000 o pastila fractionata la cele 3 mese principale ale zilei, pt a lua mai bine in greutate. A luat putin mai bine in acea perioada. Oare as putea sa repet tratamentul acesta cu tonotil, kreon si calciu? De fluorul din sare ar trebui sa ne ferim? Mai avem si jeleuri de la mollers cu vit D, care acum in aceasta perioada le-am stopat. Din toamna as putea sa ii mai dau? Va rog sa imi dati un raspuns daca puteti? Am aceste intrebari in minte si nu stiu cum sa fac... Va rog mult de tot! Va multumesc din suflet! Va doresc o zi frumoasa si multa sanatate!
0
16-07-2021, ora 12:16
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Nu stiu in baza carei analize sau diagnostic ati administrat suplimentul de enzima pancreatica, asa incat Kreonul nu cred ca trebuie repetat. In privinta Tonotilului, iarasi nu l-as indica pt repetarea curei daca copilul are tonusul muscular recuperat. In prezent v-as indica sa mergeti cu micutul la mare si la salina, sa ii dati multe lactate, cruditati si sucuri naturale, sa il dati, de la aceasta varsta, la cursuri de inot. Recuperarea lui pe multiple planuri ( greutate, tonicitate musculara, stare psihica buna) se poate obtine in mod natural prin jocuri in aer liber, expus la bai de soare pana la 9.30-10 si de la 18 la 20. In perioada toamna-primavara, in lunile cu "R" puteti da Vit.D.
Sanatate !
0
19-07-2021, ora 15:38
Elena Lacramioara
Nu este medic/terapeut
Elena Lacramioara
Buna ziua doamna Doctor! Am facut analize la Iasi la Spitalul "Sfanta Maria" cand Denis avea un an. Acolo am primit Kreon si mi sa spus ca Kreon-ul este ca sa mai puna pe el ca sa il ajute sa se ingrase. Intradevar a luat in greutate mult mai bine in acea luna, in jur de un kg, ceea ce nu ma asteptam. In privinta tonusului muscular, sa recuperat dar ar mai avea nevoie inca putin sa se intareasca... undeva 90% sa recuperat, de aceea intrebam daca as putea sa ii mai dau tonotil. O sa tin cont de sfaturile dumneavoastra pe care mi le-ati dat, ma bucur mult ca mi-ati raspuns cu rabdare tot ceea ce ati crezut ca este bine pentru baietelul meu. Va doresc multa sanatate si tot ceea ce este mai bun si mai frumos! Cu mult respect Elena
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  • Analize medicale foarte importante
  •