Analize medicale copil 5 ani

16-11-2019
Denisa38
Nu este medic/terapeut
Denisa38
I-am facut analizele fiului meu de5ani si urmatoarele analize au iesit rele:
Eosinofile%=5.3 %, [0 - 5 / %] ;
Monocite %=8.1 %, [0 - 7 / % ],
Hematocrit (HCT)=40.5 % [34 - 40 / % ],
Indice de distributie a trombocitelor (PDW)=8.8 % [11 - 18 / % ],
Creatinina serica -Ser=0.54 mg/dl,
[0.7 - 1.3 / mg/dl ],
TGO/AST -Ser=38.3 U/L [< 34 U/L],
IgE seric -Ser =50.2 UI/mL, [0 - 29 / UI/mL ]
Medicul de familie a zis ca n-am motiv de ingrijorare dar mie mi se oare ca de fapt am..Stie cineva sa le interpreteze?E vreo legatura intre ele?
1 comentarii
1
18-11-2019, ora 10:28
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua

Medicul dumneavoastra de familie are dreptate. Abaterile de la intervalul normal sunt nesemnificative, pt. a le lua in calcul si care, trebuie, INTOTDEAUNA, corelate cu semnele si simptomele clinice ! Compozitia sangelui la varste mici are o dinamica mai labila decat cea a adultului, care prezinta o anumita inertie. Prin urmare medicul de familie a apreciat corect, avand in vedere varsta mica a pacientului, raportarea valorilor micutului la intervalele normale standard valabile si pt adulti ( aveti intervale unice de valori normale, nu pe categorii de varsta, caci sunt mici diferente) si cum spuneam, neconcordanta minima cu aceste intervale de valori normale.
Ig E are o valoare ceva mai mare, dar, ca sa aiba semnificatia unui teren alergic, trebuie sa atinga valori mari, cu adevarat si, in plus, se afla in plin proces de maturizare a sistemului sau imunologic.Chiar si la aceasta valoare nu sunt motive de ingrijorare. Pe viitor, cand ii veti mai face analize, mai repetati Ig E, mai mult pt linistea Dvs. Daca face alergie tegumentara, respiratorie, digestiva, cu siguranta vi se va indica sa faceti Ig E. In concluzie, nu aveti de ce sa va faceti griji, momentan ! Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teste medicale de rutină la copii
  •