analize copil

25-09-2009
morona
Nu este medic/terapeut
morona
Buna ziua,
am un copil de 5 luni , nascut prematru la 29 de saptamani.De atunci ne luptam cu anemia, HGB a crescut e adevarat, a ajuns la 10.74 de la 7.8 dar totusi am anumite nelamuriri.De exemplu de LY % sunt 66.7 ( in limite normale ) si LY# sunt mai mari = 6.17, NEU # sunt 0.92 (mai mici ).Ce ma nedumereste cel mai mult e rezultatul la BAS#, care la inceput era 0.19, in timp ce HGB era 7.8, iar acum cand s-a mai redus din anemie BAS# este 1.11.
Va scriu rezultatele asa cum au iesit dfe deta asta :
WBC = 9.25
RBC = 4.27
HGB = 10.74
HCT = 31.16
MCV = 73.04
MCH = 25.18
MCHC = 34.47
RDW = 10.63
PLT = 360
MPV = 7.17
PCT = 026
LY% = 66.7
MO% = 10.8
NEU% = 9.9
EOS% = 12
BAS %= 0.6
LY# = 6.17
MO#= 1
NEU# = 0.92
EOS# = 1.11
BAS # = 0.06

E adevarat ca CMV a iesit pozitiv, mai exact IgG.
3 comentarii
0
26-09-2009, ora 08:11
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dar tu in timpul cat ai fost gravida nu ai facut analize ?Ig G si Ig M pentru CMV nu ai facut ? Nu stiai ca esti infectata cu virus citomegalic ?Analizele au evoluat spre bine, dar bebelusul inca mai are o usoara anemie. Principalii indicatori sunt HGB, HCT, MCV, MCH si MCHC, care sunt putin sub limita inferioara sau chiar la limita. Daca acestea ajung in limite normale si celelalte se vor corecta.Copilul trebuie atent supravegheat de pediatru, sa faci tratament asa cum ti s-a spus in continuare si sa incepi corect diversificarea alimentatiei.
0
26-09-2009, ora 12:17
morona
Nu este medic/terapeut
morona
Buna ziua,
in primul rand multumesc pt raspuns.
Ba da, am facut analizele in timpul sarcinii, mai puitin CMV ( ca nu mi l-a recomandat nimeni, iar eu nu am stiut ), in schimb am facut si eu aceasta analiza in momentul in care am vazut ca la bebelus a iesit IgG pozitiv.Si la mine a iesit exact la fel.Am fost la un medic imunologie-hepatologie si mi-a spus ca a preluat IgG de la mine sub forma de anticorp si nu e nevoie de tratament.Eu am avut o infectie mai veche, nu in timpul sarcinii, ca atunci erau alte complicatii.
Pe mine ma ingrijora forumla leucocitara modificata, dar e doar din cauza anemiei ?
Oricum eu merg lunar pt controlul HGB si al proteinelor totale care au fost si ele mici, dar acum dupa tratament sunt 60.Nu prea am inteles eu cum sa interpretez LY# si EOS# care au crescut de la o luna la alta.Am citit undeva ca LY # mari si NEU# mici sunt din cauza acestui agent IgG pozitiv.E adevarat ?
Va multumesc.
0
26-09-2009, ora 15:48
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Da este posibil. Dar nu te ingrijora, arata asa formula leucocitara mai mult datorita anemiei.Cu terapie corecta se vor reface aceste valori si bebelusul va fi mai bine.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teste medicale de rutină la copii
  •