analize copil
Buna ziua,
am un copil de 5 luni , nascut prematru la 29 de saptamani.De atunci ne luptam cu anemia, HGB a crescut e adevarat, a ajuns la 10.74 de la 7.8 dar totusi am anumite nelamuriri.De exemplu de LY % sunt 66.7 ( in limite normale ) si LY# sunt mai mari = 6.17, NEU # sunt 0.92 (mai mici ).Ce ma nedumereste cel mai mult e rezultatul la BAS#, care la inceput era 0.19, in timp ce HGB era 7.8, iar acum cand s-a mai redus din anemie BAS# este 1.11.
Va scriu rezultatele asa cum au iesit dfe deta asta :
WBC = 9.25
RBC = 4.27
HGB = 10.74
HCT = 31.16
MCV = 73.04
MCH = 25.18
MCHC = 34.47
RDW = 10.63
PLT = 360
MPV = 7.17
PCT = 026
LY% = 66.7
MO% = 10.8
NEU% = 9.9
EOS% = 12
BAS %= 0.6
LY# = 6.17
MO#= 1
NEU# = 0.92
EOS# = 1.11
BAS # = 0.06
E adevarat ca CMV a iesit pozitiv, mai exact IgG.
am un copil de 5 luni , nascut prematru la 29 de saptamani.De atunci ne luptam cu anemia, HGB a crescut e adevarat, a ajuns la 10.74 de la 7.8 dar totusi am anumite nelamuriri.De exemplu de LY % sunt 66.7 ( in limite normale ) si LY# sunt mai mari = 6.17, NEU # sunt 0.92 (mai mici ).Ce ma nedumereste cel mai mult e rezultatul la BAS#, care la inceput era 0.19, in timp ce HGB era 7.8, iar acum cand s-a mai redus din anemie BAS# este 1.11.
Va scriu rezultatele asa cum au iesit dfe deta asta :
WBC = 9.25
RBC = 4.27
HGB = 10.74
HCT = 31.16
MCV = 73.04
MCH = 25.18
MCHC = 34.47
RDW = 10.63
PLT = 360
MPV = 7.17
PCT = 026
LY% = 66.7
MO% = 10.8
NEU% = 9.9
EOS% = 12
BAS %= 0.6
LY# = 6.17
MO#= 1
NEU# = 0.92
EOS# = 1.11
BAS # = 0.06
E adevarat ca CMV a iesit pozitiv, mai exact IgG.
3 comentarii
Dar tu in timpul cat ai fost gravida nu ai facut analize ?Ig G si Ig M pentru CMV nu ai facut ? Nu stiai ca esti infectata cu virus citomegalic ?Analizele au evoluat spre bine, dar bebelusul inca mai are o usoara anemie. Principalii indicatori sunt HGB, HCT, MCV, MCH si MCHC, care sunt putin sub limita inferioara sau chiar la limita. Daca acestea ajung in limite normale si celelalte se vor corecta.Copilul trebuie atent supravegheat de pediatru, sa faci tratament asa cum ti s-a spus in continuare si sa incepi corect diversificarea alimentatiei.
Buna ziua,
in primul rand multumesc pt raspuns.
Ba da, am facut analizele in timpul sarcinii, mai puitin CMV ( ca nu mi l-a recomandat nimeni, iar eu nu am stiut ), in schimb am facut si eu aceasta analiza in momentul in care am vazut ca la bebelus a iesit IgG pozitiv.Si la mine a iesit exact la fel.Am fost la un medic imunologie-hepatologie si mi-a spus ca a preluat IgG de la mine sub forma de anticorp si nu e nevoie de tratament.Eu am avut o infectie mai veche, nu in timpul sarcinii, ca atunci erau alte complicatii.
Pe mine ma ingrijora forumla leucocitara modificata, dar e doar din cauza anemiei ?
Oricum eu merg lunar pt controlul HGB si al proteinelor totale care au fost si ele mici, dar acum dupa tratament sunt 60.Nu prea am inteles eu cum sa interpretez LY# si EOS# care au crescut de la o luna la alta.Am citit undeva ca LY # mari si NEU# mici sunt din cauza acestui agent IgG pozitiv.E adevarat ?
Va multumesc.
in primul rand multumesc pt raspuns.
Ba da, am facut analizele in timpul sarcinii, mai puitin CMV ( ca nu mi l-a recomandat nimeni, iar eu nu am stiut ), in schimb am facut si eu aceasta analiza in momentul in care am vazut ca la bebelus a iesit IgG pozitiv.Si la mine a iesit exact la fel.Am fost la un medic imunologie-hepatologie si mi-a spus ca a preluat IgG de la mine sub forma de anticorp si nu e nevoie de tratament.Eu am avut o infectie mai veche, nu in timpul sarcinii, ca atunci erau alte complicatii.
Pe mine ma ingrijora forumla leucocitara modificata, dar e doar din cauza anemiei ?
Oricum eu merg lunar pt controlul HGB si al proteinelor totale care au fost si ele mici, dar acum dupa tratament sunt 60.Nu prea am inteles eu cum sa interpretez LY# si EOS# care au crescut de la o luna la alta.Am citit undeva ca LY # mari si NEU# mici sunt din cauza acestui agent IgG pozitiv.E adevarat ?
Va multumesc.
Da este posibil. Dar nu te ingrijora, arata asa formula leucocitara mai mult datorita anemiei.Cu terapie corecta se vor reface aceste valori si bebelusul va fi mai bine.Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3copil de 8 ani
- 0interpretare analize copil 2 ani şi 10 luni
- 4Analize la copil de 1.2 ani
- 0analize la urina la copil 2 ani
- 8analize medicale
- 4Intrepretare analize copil
- 0interpretare rezultat analize
- 4proteina c reactiva la copil 2 ani 6 luni
- 0interpretare analize copil
- 0Leucocite urina
- 1Interpretare analize
- 1Analize medicale copil 5 ani
- 1Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) crescut baietel de 4 ani si 8 luni
- 2Analize fetita 8 ani
- 0Sideremie mare la copil
- 0Posibil leucemie copil 12 ani?
- 2Trebuie sa ma îngrijoreze aceste rezultate?
- 0Sfaturi pentru analize medicale copil 3 ani
Mai multe informații despre: analize la copil
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: