Interpretare RMN picior
Examinarea IRM efectuata nativ, centrata la nivelul gleznei drepte, evidentiaza:
Modificari de semnal ale cartilajului de la nivelul articulatiei tibio-talare, ce asociaza o leziune chistica
subcondrala pe versantul talar, cu minim edem in adiacenta, mai probabil in context post-traumatic. Fara
modificari de contur ale corticalei osoase.
Aspect edematiat in hipersemnal PD-FS al ligamentului deltoid, componenta tibio-talara, fara intreruperi fibrilare.In rest, structurile tendinoase si ligamentare locoregionale au traiect, semnal IRM si insertii pastrate.
Structurile nervoase si vasculare au calibru, semnal IRM si traiect pastrate.
Fara lichid patologic intra-articula.
Am suferit un traumatism acum 1 an jumate dar acum am dureri cumplite la ambele picioare dar mai mult la cel drept.Nu am avut dureri până acum 2 luni. Am luat și în greutate 10 kg aproape în 5 luni datorita mâncatului haotic la ore incerte.Dupa ce am născut în urmă cu 3 ani aveam 70 de kg.Am urcat ulterior încet la 75, am scăzut, iar acum am 82 spre rușinea mea.De când am inceput munca mana foarte haotic și am luat în greutate.per total 22 kg.Am 1, 60 înălțime.Ce as putea face?
Modificari de semnal ale cartilajului de la nivelul articulatiei tibio-talare, ce asociaza o leziune chistica
subcondrala pe versantul talar, cu minim edem in adiacenta, mai probabil in context post-traumatic. Fara
modificari de contur ale corticalei osoase.
Aspect edematiat in hipersemnal PD-FS al ligamentului deltoid, componenta tibio-talara, fara intreruperi fibrilare.In rest, structurile tendinoase si ligamentare locoregionale au traiect, semnal IRM si insertii pastrate.
Structurile nervoase si vasculare au calibru, semnal IRM si traiect pastrate.
Fara lichid patologic intra-articula.
Am suferit un traumatism acum 1 an jumate dar acum am dureri cumplite la ambele picioare dar mai mult la cel drept.Nu am avut dureri până acum 2 luni. Am luat și în greutate 10 kg aproape în 5 luni datorita mâncatului haotic la ore incerte.Dupa ce am născut în urmă cu 3 ani aveam 70 de kg.Am urcat ulterior încet la 75, am scăzut, iar acum am 82 spre rușinea mea.De când am inceput munca mana foarte haotic și am luat în greutate.per total 22 kg.Am 1, 60 înălțime.Ce as putea face?
1 comentarii
Buna seara
Este evident ca un text nu poate fi "interpretat".
Valoarea RMN-ului consta doar in studierea directa a imaginilor, in timpul examinarii clinice directe.
Este evident ca articulatiile D-voastra sunt supuse unei presiuni enorme si incep sa cedeze.
Atitudinea terapeutica depinde de examinarea clinica directa si de studierea nemijlocita a imaginilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Este evident ca un text nu poate fi "interpretat".
Valoarea RMN-ului consta doar in studierea directa a imaginilor, in timpul examinarii clinice directe.
Este evident ca articulatiile D-voastra sunt supuse unei presiuni enorme si incep sa cedeze.
Atitudinea terapeutica depinde de examinarea clinica directa si de studierea nemijlocita a imaginilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 32formatiune tumorala diafiza femur drept
- 5RMN glezna
- 3RMN - interpretare si tratament
- 6diagnostic: femoro-acetabulare impingement (FAI)
- 3dureri ale membrelor inferioare si a coloanei lombare
- 5Operatie de menisc si tendon incrucisat
- 3Un inel de la coloana deplasat, apasa pe nerv!
- 3degenerescenta Mi.
- 0Caz de edem cap os femur, interpretare RMN
- 0interpretare RMN si radiografie lombara
- 2rezultat RMN
- 1rezultat RMN gamba
- 1m-am accidentat la fotbal, mi s-a recomandat RMN
- 0Am nevoie de ajutor! disconfort la piciorul stang din bazin
- 5Interpretare rmn si indrumare catre vindecare
- 3Rezultat RMN
- 3Arie subcondrala spranceana acetabulara cu semnal mixt sclerotic si chistic.
Mai multe informații despre: RMN picior