Caz de edem cap os femur, interpretare RMN

Buna seara!
Dupa 3 saptamani de durere in soldul stang, am facut un RMN. Ceea ce scrie pe Protocolul de examinare este:
- articulatie coxofemurala de partea dreapta de aspect normal RM,
- la nivelul articulatiei de partea stanga se evidentiaza modificare intinsa de semnal de tip edematos la nivelul capului si colului femural de partea stanga cu usoara extensie si intertrohanteriana, fara arii de osteonecroza la nivelul capului femural, modificare de semnal de tip edematos la nivelul musculaturii adiacente articulatiei coxofemurale de partea stanga cu lama de lichid la nivelul articulatiei extinsa si in bursa iliopsoasa
- fara modificari de semnal la niveul acetabulului de partea stanga
- fara modificari de inaltime ale spatiului coxofemural stang
CONCLUZIILE EXPLORARII
Modificare difuza de semnal de tip edematos la nivelul capului si colului femural de partea stanga extinsa si intertrohanterian fara arii de osteonecroza constituite in contextul unei algodistrofii femurale stanga 'osteoporoza tranzitorie'.
Am fost cu acest rezultat la un medic ortoped, care m-a trimis sa fac radiografii de sold. Rezultatul a fost:
- diminuarea spatiului articular coxofemural stang.
M-am intors la dl. dr. ortoped si, dupa consultarea cu ceialti colegi ortopezi, mi-a recomandat operatie de foraj.
Am tot citi raspunsurile dumneavoastra in legatura cu acest subiect(NCF)...dar nu stiu practic daca am NCF, in ce stadiu sunt...ce posibilitati de tratament am in Romania.etc.
Va rog din suflet dati-mi un sfat..nu stiu ce sa fac!!
Dupa 3 saptamani de durere in soldul stang, am facut un RMN. Ceea ce scrie pe Protocolul de examinare este:
- articulatie coxofemurala de partea dreapta de aspect normal RM,
- la nivelul articulatiei de partea stanga se evidentiaza modificare intinsa de semnal de tip edematos la nivelul capului si colului femural de partea stanga cu usoara extensie si intertrohanteriana, fara arii de osteonecroza la nivelul capului femural, modificare de semnal de tip edematos la nivelul musculaturii adiacente articulatiei coxofemurale de partea stanga cu lama de lichid la nivelul articulatiei extinsa si in bursa iliopsoasa
- fara modificari de semnal la niveul acetabulului de partea stanga
- fara modificari de inaltime ale spatiului coxofemural stang
CONCLUZIILE EXPLORARII
Modificare difuza de semnal de tip edematos la nivelul capului si colului femural de partea stanga extinsa si intertrohanterian fara arii de osteonecroza constituite in contextul unei algodistrofii femurale stanga 'osteoporoza tranzitorie'.
Am fost cu acest rezultat la un medic ortoped, care m-a trimis sa fac radiografii de sold. Rezultatul a fost:
- diminuarea spatiului articular coxofemural stang.
M-am intors la dl. dr. ortoped si, dupa consultarea cu ceialti colegi ortopezi, mi-a recomandat operatie de foraj.
Am tot citi raspunsurile dumneavoastra in legatura cu acest subiect(NCF)...dar nu stiu practic daca am NCF, in ce stadiu sunt...ce posibilitati de tratament am in Romania.etc.
Va rog din suflet dati-mi un sfat..nu stiu ce sa fac!!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 22De mai multi ani ma lupt cu dureri de picioare
- 74durere de sold, probleme la mers
- 5dureri insuportabile de coloana, sold
- 5dureri de articulatii, mai accentuate in partea dreapta
- 0durere usoara la sold
- 4durere de sold drept s-a extins la spate, in partea inghinala
- 0proteza sold stang
- 5Proteza sold
- 0Dureri sold
- 7infectie la sold dupa protezare
- 2Durere de sold la diabetici