Caz de edem cap os femur, interpretare RMN
Buna seara!
Dupa 3 saptamani de durere in soldul stang, am facut un RMN. Ceea ce scrie pe Protocolul de examinare este:
- articulatie coxofemurala de partea dreapta de aspect normal RM,
- la nivelul articulatiei de partea stanga se evidentiaza modificare intinsa de semnal de tip edematos la nivelul capului si colului femural de partea stanga cu usoara extensie si intertrohanteriana, fara arii de osteonecroza la nivelul capului femural, modificare de semnal de tip edematos la nivelul musculaturii adiacente articulatiei coxofemurale de partea stanga cu lama de lichid la nivelul articulatiei extinsa si in bursa iliopsoasa
- fara modificari de semnal la niveul acetabulului de partea stanga
- fara modificari de inaltime ale spatiului coxofemural stang
CONCLUZIILE EXPLORARII
Modificare difuza de semnal de tip edematos la nivelul capului si colului femural de partea stanga extinsa si intertrohanterian fara arii de osteonecroza constituite in contextul unei algodistrofii femurale stanga 'osteoporoza tranzitorie'.
Am fost cu acest rezultat la un medic ortoped, care m-a trimis sa fac radiografii de sold. Rezultatul a fost:
- diminuarea spatiului articular coxofemural stang.
M-am intors la dl. dr. ortoped si, dupa consultarea cu ceialti colegi ortopezi, mi-a recomandat operatie de foraj.
Am tot citi raspunsurile dumneavoastra in legatura cu acest subiect(NCF)...dar nu stiu practic daca am NCF, in ce stadiu sunt...ce posibilitati de tratament am in Romania.etc.
Va rog din suflet dati-mi un sfat..nu stiu ce sa fac!!
Dupa 3 saptamani de durere in soldul stang, am facut un RMN. Ceea ce scrie pe Protocolul de examinare este:
- articulatie coxofemurala de partea dreapta de aspect normal RM,
- la nivelul articulatiei de partea stanga se evidentiaza modificare intinsa de semnal de tip edematos la nivelul capului si colului femural de partea stanga cu usoara extensie si intertrohanteriana, fara arii de osteonecroza la nivelul capului femural, modificare de semnal de tip edematos la nivelul musculaturii adiacente articulatiei coxofemurale de partea stanga cu lama de lichid la nivelul articulatiei extinsa si in bursa iliopsoasa
- fara modificari de semnal la niveul acetabulului de partea stanga
- fara modificari de inaltime ale spatiului coxofemural stang
CONCLUZIILE EXPLORARII
Modificare difuza de semnal de tip edematos la nivelul capului si colului femural de partea stanga extinsa si intertrohanterian fara arii de osteonecroza constituite in contextul unei algodistrofii femurale stanga 'osteoporoza tranzitorie'.
Am fost cu acest rezultat la un medic ortoped, care m-a trimis sa fac radiografii de sold. Rezultatul a fost:
- diminuarea spatiului articular coxofemural stang.
M-am intors la dl. dr. ortoped si, dupa consultarea cu ceialti colegi ortopezi, mi-a recomandat operatie de foraj.
Am tot citi raspunsurile dumneavoastra in legatura cu acest subiect(NCF)...dar nu stiu practic daca am NCF, in ce stadiu sunt...ce posibilitati de tratament am in Romania.etc.
Va rog din suflet dati-mi un sfat..nu stiu ce sa fac!!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 20dureri lombare si sold
- 3durere in sold in partea stanga
- 36proteza totala de sold infectata
- 8dureri de picior - in special ma doare cand ma aplec sau cand stau sezuta
- 4proteza sold
- 12Osteonecroza cap femural stg.
- 8Operatie de sold - cu proteza ceramica
- 0durere usoara la sold
- 3RMN - interpretare si tratament
- 16coxartroza sold se poate fara operatie
- 6durere de coloana, in piept, umar, sold si picior
- 9Ce pot face?
- 4RMN - GENUCHI - CONDROMALACIE RETROPALETARA GR. 2
- 2luxatie congenitala de sold
- 7Durerile de oase de sold sunt de la osteoporoza?
- 3dureri de sold si genunchi
- 2Durere Sold
- 1Durere bruscă șold - suspiciune de Necroză aseptică de cap femural
- 3Rezultat RMN
- 0Dureri sold stang
Mai multe informații despre: Soldul durerea de sold RMN picior
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: