Interpretare RMN

07-08-2023
LadyM
Nu este medic/terapeut
LadyM
Bună ziua,

Anul trecut în luna Ianuarie am efectuat un RMN cerebral în urma căruia mi s-a spus de peste 10 medici neurologi că a ieşit totul bine, în ciuda simptomelor mele groaznice (dureri si presiuni cap, ochi, în spatele ochilor, afectare cognitivă, oboseală de la cap, amețeli şi multe altele, post Covid).
Anul acesta am mers în altă localitate la un medic specializat în citirea RMN-urilor care a analizat direct filmul de pe CD şi a găsit sinuzită sfenoidală cu colecție de puroi, chisturi arahnoidiene ce pot sugera Borrelioza, aspect chistic ce denotă inflamație, circumvoluțiune cu arahnoidă.
Vă rog să îmi recomandați un medic neurolog care ŞTIE să citească un RMN direct de pe CD, va trebui să refac RMN şi nu vreau să mai trec prin ce am trecut.
De 1 an şi 7 luni mă chinuiesc cu dureri şi simptome grele, nimeni nu a văzut până acum problemele din acel RMN şi m-au tot trimis acasă motivând că nu am nimic decât anxietate.
2 comentarii
0
10-08-2023, ora 02:03
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Bogdan Pana la Emerald Med v-ar putea ajuta, cred eu.
0
01-11-2023, ora 10:51
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Am 76 de ani și sunt profesor pensionar. În urmă cu doi-trei ani, am efectuat un RMN cerebral, urmat de încă unul, acum un an și, recent, altul (efectuat în 11 octombrie 2023). Am avut (și am, încă) dureri puternice și persistente de cap, în plus, o senzație inconfortabilă de apăsare, de presiune. Mult timp, am suspectat o tumopare cerebrală, dar medicul neurolog m-a asigurat că nu e vorba despre așa ceva (și nici despre anevrism cerebral) și că durerile și presiunea în cap sunt cauzate de spondiloza cervicală (ultimul RMN de coloană vertebrală cervicală nativ, octombrie 2023) a evidențiat: Modificări degenerative spondilo-discale C3-C7.
RMN-ul cerebral recent are următorul rezultat:
Câteva microleziuni în hipersemnal FLAIR, nerestrictive, de până la 5-6 mm, situate în substanța albă frontal bilateral - nespecifice, posibil microangiopatice.
Fără procese expansive intracraniene evidente la examinarea nativă.
Fără semne de sângerare intra/ extracerebrală.
Structurile mediane în poziție normală.
Ușoară lărgire a șanțurilor/ scizurilor cerebrale și a sistemului ventricular supratentorial. în context atrofic.
Secvențele de difuzie DWI nu pun în evidență o patologie de tip restrictiv.
Fără anomalii decelabile la nivel hipofizar sau parahipofizar.
Orbite fără anomalii intra sau extraconale.
Sinusul cavernos și unghiul pontocerebelos cu aspect normal.
Sinusuri cranio-faciale, celule mastoidiene cu pneumatizare păstrată.

CONCLUZIE:
Leziuni microangiopatice supratentoriale.
Modificări incipiente de atrofie cerebrală difuză.

Medicul neurolog mi-a spus că acest RMN este mai bun decât cel precedent, efectuat anul trecut și care evidenția, printre altele, leziuni ioschemice milimetrice și atrofie cerebrală și cerebeloasă.
Problema este că am, în continuare, dureri de cap și presiune intracraniană. S-ar putea să fie de la problemele de coloană (spondiloză cervicală și lombară) sau de la anxietate? Fac și ședințe de psihoterapie cognitiv-comportamentală (diagnosticat cu depresie și anxietate). S-ar putea ca durerile de cap și presiunea să fie cauzate de aceste afecțiuni? Aș dori, dacă este posibil, să-mi fie interpretat RMN-ul cerebral. Vă mulțumesc pentru atenție!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.