interpretare analize: testul Papanicolau
Buna ziua!
Am facut zilele trecute un test Papanicolau si ma cam ingrijoreaza. Imi poate spune cineva ce inseamna, la ce sa ma astept? sunt si insarcinata in luna a3-a.
Celule epiteliale scuamoase parabazale, singulare.
Celule epiteliale glandulare endocervicale.
Celule epiteliale metaplazice de tip scuamos matur, rare celule de paracheratoza.
Granulocite neutrofile numeroase.
Histiocite.
Hematii.
Citoliza avansata.
Flora bacteriana: bacili Doderlein, coci numerosi
Am facut zilele trecute un test Papanicolau si ma cam ingrijoreaza. Imi poate spune cineva ce inseamna, la ce sa ma astept? sunt si insarcinata in luna a3-a.
Celule epiteliale scuamoase parabazale, singulare.
Celule epiteliale glandulare endocervicale.
Celule epiteliale metaplazice de tip scuamos matur, rare celule de paracheratoza.
Granulocite neutrofile numeroase.
Histiocite.
Hematii.
Citoliza avansata.
Flora bacteriana: bacili Doderlein, coci numerosi
9 comentarii
Nu te speria, o sa ai nevoie de tratament local cu ovule, spalaturi vaginale.Mergi saptamana viitoare cu rezultatul la medicul ginecolog.
Buna ziua!
Am 23 de ani si in urma cu un an mi-am descoperit o rana pe col.acum o saptamana am facut si testul de genotipare HPV care a iesit, , pozitiv, unde s-au identificat urmatoarele genotipur cu risc scazut 73.rezultatul testului Papanicolau nu l-am aflat dar in urma cu trei luni l-am avut tip 2. am programare la medic abia joi dar sunt foarte ingijorata. As vrea sa aflu o interpretare pana atunci! Ma puteti ajuta?? Va multumesc
Am 23 de ani si in urma cu un an mi-am descoperit o rana pe col.acum o saptamana am facut si testul de genotipare HPV care a iesit, , pozitiv, unde s-au identificat urmatoarele genotipur cu risc scazut 73.rezultatul testului Papanicolau nu l-am aflat dar in urma cu trei luni l-am avut tip 2. am programare la medic abia joi dar sunt foarte ingijorata. As vrea sa aflu o interpretare pana atunci! Ma puteti ajuta?? Va multumesc
Daca la genotipare au iesit tulpini de HPV cu risc scazut, e bine.Dar trebuie sa faci tratament si daca dupa tratament rana de pe col nu s-a inchis, neaparat trebuie cauterizata.Sa respecti perioadele de abstinenta sexuala pe timpul terapiei.
Va multumesc pentru rapiditatea raspunsului!
Buna seara,
Am 32 de ani, acum o saptamana mi-am facut o biopsie de col uterin (nu stiu daca aceasta este denumirea corecta?!). As dori, daca se poate, o interpretare a rezultatului.
Fragment de exocol( recoltat chirurgical) prezentand exulceratii si inflamatie cronica nespecifica difuz distribuita.
Nu se evidentiaza leziuni displazice pe fragmentul recoltat.
Multumesc din suflet si multa sanatate.
Cu respect.
Cristina Hutanu
Am 32 de ani, acum o saptamana mi-am facut o biopsie de col uterin (nu stiu daca aceasta este denumirea corecta?!). As dori, daca se poate, o interpretare a rezultatului.
Fragment de exocol( recoltat chirurgical) prezentand exulceratii si inflamatie cronica nespecifica difuz distribuita.
Nu se evidentiaza leziuni displazice pe fragmentul recoltat.
Multumesc din suflet si multa sanatate.
Cu respect.
Cristina Hutanu
Este un rezultat bun in sensul ca nu s-au evidentiat leziuni displazice, adica leziuni ce in timp ar putea evolua spre malignitate.Dar ai avut o infectie cronica genitala netratata sau mai multe care a provocat acest aspect de acum al colului, cu inflamatie si exulceratii.Medicul care a recomandat analiza va trebui sa-ti dea tratament. Fara relatii sexuale pe perioada terapiei.Numai bine!
Buna seara,
Va multumesc foarte mult. Mi-ati luat o piatra de pe suflet.
Cu respect.
Cristina Hutanu.
Va multumesc foarte mult. Mi-ati luat o piatra de pe suflet.
Cu respect.
Cristina Hutanu.
Buna seara!
Am facut un test Papanicolau si o lama si ma cam ingrijoreaza. Imi poate spune cineva ce inseamna, la ce sa ma astept?
Examen bacteriologic- lama
- frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde
- frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile, enzinofile
- rari coci gram pozitivi dispusi in diplo si in lanturi scurte
- rari lactobacili doederlein
-rare filamente si celule levurice
- hematii
- mucus
Examen citologic Babes -Papanicolau
Examenul citologic a fost realizat dupa etalare conventionala si colorare prin metoda Papanicoau.
Frotiu citologic recoltat la pacienta sub pilule contraceptive.
Analza efectuata in cadrul unui screening de rutina.
Calitatea frotiului este satisfacatoare pt interpretare.
Se constata prezenta unor gramezi de celule epiteliale parabazale, cu nucleul marit de volum si cromatina activa.
Concluzie
Celule scuamoase atipice, fara a se putea exclude prezenta unei leziuni scuamoase intraepiteliale de grad inalt (ASC-H).
Recomandam examinare colposcopica
Precizez ca probele au fost preluate in ultima zi a ciclului menstrual (urmatoarea zi mi-a venit ciclul).
Va multumesc anticipat!
Am facut un test Papanicolau si o lama si ma cam ingrijoreaza. Imi poate spune cineva ce inseamna, la ce sa ma astept?
Examen bacteriologic- lama
- frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde
- frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile, enzinofile
- rari coci gram pozitivi dispusi in diplo si in lanturi scurte
- rari lactobacili doederlein
-rare filamente si celule levurice
- hematii
- mucus
Examen citologic Babes -Papanicolau
Examenul citologic a fost realizat dupa etalare conventionala si colorare prin metoda Papanicoau.
Frotiu citologic recoltat la pacienta sub pilule contraceptive.
Analza efectuata in cadrul unui screening de rutina.
Calitatea frotiului este satisfacatoare pt interpretare.
Se constata prezenta unor gramezi de celule epiteliale parabazale, cu nucleul marit de volum si cromatina activa.
Concluzie
Celule scuamoase atipice, fara a se putea exclude prezenta unei leziuni scuamoase intraepiteliale de grad inalt (ASC-H).
Recomandam examinare colposcopica
Precizez ca probele au fost preluate in ultima zi a ciclului menstrual (urmatoarea zi mi-a venit ciclul).
Va multumesc anticipat!
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns: Am primit un rezultat Papanicolau si nu stiu ce inseamna, cat este de grav :
Celule scuamoase atipice, fara a se putea exclude prezenta unei leziuni scuamoase intraepiteliale de grad inalt (ASC-H):
Astept cu nerabdare raspunsul dvs si va multumesc din suflet anticipat!
Celule scuamoase atipice, fara a se putea exclude prezenta unei leziuni scuamoase intraepiteliale de grad inalt (ASC-H):
Astept cu nerabdare raspunsul dvs si va multumesc din suflet anticipat!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Herpesul la gura si sarcina.
- 2interpretare analize PAPANICOLAU, va rog sa-mi spuneti ce am
- 5rana col, mi s-a recomandat sa nu fac cauterizare inainte de a avea primul copil
- 5am clasa 2 si 3 (papanicolau)...e grav?
- 4Test Babes Papanicolau.. intrepretare, va rog
- 0testul papanicolau
- 5Test papanicolau.. negii genitali
- 1Interpretare test pap
- 2Rezultat Babeş Papanicolau
- 1test papanicolaou
- 1Papanicolau - ASCUS -DA si negativ pentru o leziune interepiteliala sau maligna - NU
- 1Papanicolau
- 0examen citologic babes -papanicolau
- 0Inerpretare papanicolau
- 1rezultat examen pananicolau
- 0Interpretare test papanicolau
- 0Pap 2 persistent
- 0Interpretare Test Papanicolau
- 0Rezultat Pap
- 0Flora bacilara
Mai multe informații despre: Sarcina luna III Testul Papanicolau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: