Inghitire ciob fetita 2 ani

14-02-2022
Mirka_Lorena
Nu este medic/terapeut
Mirka_Lorena
Buna seara! Sunt f.speriata si va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac. Fetita mea de doi ani si jumatate a inghitit un ciob de farfurie din vina mea. Am spart o farfurie si cred ca a sarit un ciob in mancarea ei, fara sa-mi dau seama. La un moment dat, am auzit un zgomot ca si cum ar fi spart in dinti ciobul respectiv si s-a inecat. A scos afara ce avea in gurita, dar ciobul nu era, cred ca l-a inghitit. Este vioaie, nu am vazut rani in gurita, dar mi-e tare teama sa nu i se intample ceva. Am vorbit cu un medic si mi-a spus sa urmaresc ca cel mai probabil il va elimina. Nici nu stiu ce dimensiune are daca l-a mai si spart cu dintii. Mi-e f.frica si nu ma pot linisti.
.
2 comentarii
0
17-02-2022, ora 10:03
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Da, este riscanta o asemenea situatie. Probabail ca pana la aceasta data lucrurile s-au mai lamurit. In orice caz, ciobul pare sa fi fost minuscul, de moment ce l-a rontait, mai degraba o aschie de portelan. Ca si in cazurile de inghitire de oase (de pasare sau de peste) in majoritatea lor bolul alimentar formeaza un manson cu care merg spre eliminarea prin fecale si deci, nu se intampla ceva grav. Sanatate !
0
18-12-2022, ora 23:48
Ali2023
Nu este medic/terapeut
Ali2023
Buna seara!
Și eu am o problema asemănătoare intr-un fel, ii dau băiețelului de 2 ani un sirop, a luat sticla și a lovit cu ea într o margine de mobila, am verificat sticla(atunci) și a fost ok, în seara asta după ce i- am dat siropul am văzut ca e fisurata la fund, m-am îngrijorat foarte, daca i-am dat cioburi se poate întâmpla ceva, la ce sa fiu atentă?
Poate va par exagerată dar este un copil dorit si singurul și nu concep sa pățească ceva, mai ales din vina mea.
Va mulțumesc din suflet și va cer scuze dacă sunt absurdă!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mierea poate proteja împotriva efectului caustic al bateriilor înghițite
  •