Inflamatie canal Wirsung

03-03-2022
mihaelus2002
Nu este medic/terapeut
mihaelus2002
Buna ziua
Am facut un CT cu substanta de contrast si ca rezultat am:Pancreas cu dimensiuni crescute la nivel corporeal(26mm), structura neomogena prin prezenta a numeroase imagini hipodense nativ, hipocaptante, cea mai mare de 22 mm.Coledoc la nivelul capului pancreatic 13mm, Wirsung 5-6mm la nivel corporeo-caudal.Colecist fara imagini de calculi radioopaci.Am fost cu rezultatul la medic si mi-a spus ca nu este concludenta descrierea vis a vis de inflamatia canalului Wirsung si mi-a recomandat sa fac RMN abdomen si pelvis cu substanta de contrast, sa nu fiu ingrijorata.Asta a fost in noiembrie 2021, Programarea la RMN compensat va fi peste 5-6 luni, posibil in iulie.Intrebarea mea este totusi ce pot face pana atunci, nu am dureri, am un disconfort abdominal in sensul ca sunt constipata si ma simt balonata.Am scleroza multipla deci cred ca unele simptome sunt si comune cu SM.Am doi noduli pe tiroida, nu am tratament decat Seleniu.Am de asemenea osteoporoza pentru care fac tratament cu Fosavance si Alfa D3.Doctorul mi-a spus ca in functie de rezultatul RMN va vedea ce urmeaza sa facem mai departe.Pina fac RMN ul nu pot sa iau nimic?, sa fac ceva totusi.Am citit ca Mezym forte ar fi indicat la inflamatii pancreatice.Pot sa il iau, sau imi puteti spune altceva care sa pot lua pana fac RMN.Va multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.