Infectia cu E-coli la copil de 2 ani

04-09-2009
macanila
Nu este medic/terapeut
macanila
Baietelul meu de 2 ani a facut un exsudat faringian (pt cresa). Rezultat: prezent e-coli. Antibiograma : rezistent la majoritatea antibioticelor, partial rez la gentamicina si inca ceva, nu retin.
A facut si coprocultura. Rezultat negativ, inclusiv la e-coli.

ce cauta e-coli in gat ?? ce semnificatie are ? (de reg stiu ca apare in fecale sau urina, fiind infectat tractul digestiv... sau cel urinar)
copilul nu are semne de boala evidente gen febra, este vioi etc.
chiar este necesar tratamentul cu antib ? (am citit undeva ca mai nou se crede ca tratamentul cu antib nu prea ajuta organismul sa lupte cu e-coli, ba dimpotriva).
7 comentarii
0
04-09-2009, ora 15:31
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Antibioticele nu aduc nimic la foarte multe infectii, la microbi le este frica numai de produse naturalem homeopate la care nu au devenit deloc rezistenti desi nu sunt substante toxice.

Aceste teste se fac numai ca sa se mareasca consumul de medicamente si nu ca sa se protejeze copii la crese caci acest lucru este imposibil, lucru pe care il stie orice mama.

Consultati un medic homeopat cu experienta daca copilul se imbolnaveste cu adevarat si nu va luati dupa aceste teste daca copilul nu are nimic in rest.

Se fac atatea greseli la analize si medicina este atat de oarba incat nu are rost sa va faceti griji daca copilul nu are nimic. Cand are ceva organismul va da singur de stire si nu-i trebuie laboratoare pt. asa ceva.

Exista oameni bolnavi grav cu analize "perfecte" pe care doctorii ii trimit acasa ca nu nimic caci cred mai mult analizelor decat pacientului. Tot asa exista analize proaste la oameni sanatosi si mai exista si analize gresite cu probe contaminate, etc. In medicina se gasesc cele mai multe greseli din toate stiintele.

Iar sa faceti tratamente prevenitoare numai in urma analizelor inseamna sa faceti exact lucrul pe care si-l doreste industria farmaceutica prin introducerea acestor teste obligatorii : sa-i mariti cifra de afaceri intoxicand corpul si mai mult chimicale fara a avea nevoie.
0
04-09-2009, ora 15:36
macanila
Nu este medic/terapeut
macanila
multumesc
as prefera totusi un raspuns al cuiva care a mai intalnit cazul meu
0
06-09-2009, ora 11:44
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
la copii frecvent se pot întâlni bacterii care "locuiesc" în intestine asta pentru că după cum ştiţi mai bine ca mine probabil, copii tind să pună tot felul de obiecte în gură- face parte din examinarea lor a lumii, mânuţele în gură tot timpul etc. teoretic orice bacterie care nu se află la locul la care trebuie, trebuie tratată prin antibiotic. dar dacă nu are semne de boală copilaşul, atunci trebuie luat în considerare că şi analiza poate nu a fost recoltată cum trebuie, adică dacă acea probă s-a atins de ceva probabil poate apărea contaminată fără să fie de fapt. puteţi să repetaţi exsudatul
0
10-09-2009, ora 22:26
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ok, Iulia, pare logic, dar de unde stie acel antibiotic sa omoare NUMAI pe acele bacterii care nu se afla unde trebuie ?
0
18-11-2009, ora 16:03
FFlorin
Nu este medic/terapeut
FFlorin
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema, exact aceeasi situatie.Am descoperit ca am acest virus, localizat in gat si nas, datorita unor dureri in gat(aveam si gatul umflat).Initial mi-am facut analizele la o clinica particulara, unde la exudatul faringian nu mi-a gasit niciun virus.Medicul de familie mi-a dat tortusi un antibiotic, Cefaclor.Am fost apoi la ORL, unde mi-am facut analize in spital(exudat faringian si secretii nazale) si a rezultat ca am E.COLI in gat si in nas, rezistent la majoritatea antibioticelor, iar medicul orlist mi-a dat alt antibiotic, Cefuroxim, urmand sa ma interneze peste 2 saptamani.Am urmat tratamentul cu Cefuroxim dar fara niciun rezultat, in timpul internarii am facut 4 zile Amppicilina(desi in antibiograma E.COLI era trecut rezistent la ampicilina), apoi 3 zile Bisteptol(rezistent si la acesta).Am fost externat dupa o saptamana, plecand din spital cu acelasi virus ca la venire, si mi-a dat sa fac acasa un tratament cu Ciprofloxacin, acesta fiind al 5-lea antibiotic pe care il iau.Concluzia ar fi exact ce-a spus si scarface, antibioticele nu sunt eficiente in lupta cu virozele, iar medicina nu este chiar o stiinta exacta, cum ar trebui.Antibiograma nu se potriveste 100% cu situatia din organism, iar multi medici nici macar nu o iau in seama cand presciu un antibiotic.
Am uitat sa mentionez ca singura manifestare a virusului este faptul ca dimineata ma trezesc cu gatul usor iritat, in rest nu ma deranjeaza.Totusi, as prefera sa scap de virus dar vad ca nu e posibil.
0
30-03-2012, ora 13:12
florin290
Nu este medic/terapeut
florin290
Am facut urocultura:
100000 UFC E.COLI / ml URINA
SENSIBIL:
Amikacin
Amoxicilina / Acid clavulanic
Ampicilina
Aztreonam
Cefazolin
Cefepim
Cefotaxim
Ceftriaxon
Ertapenem
Fosfomicina
Imipenem
Nitrofurantoin
Piperacilina+Tazobactam
Tigecyclina
INTERMEDIAR:
Cefoxitin
REZISTENT:
Cefuroxim
Ciprofloxacin
Gentamicina
Levofloxacin
Norfloxacin
Tetraciclina
Tobramicina
Trimetoprim/ Sulfametoxazol
Medicul mi-a recomandat tratament cu ciprofloxacin...este corect? Observ case afla in clasa Rezistent.
Va Multumesc
0
26-06-2012, ora 10:25
MonaR61
Nu este medic/terapeut
MonaR61
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie, am facut o analiza a scurgerilor vaginale si am fost depistata cu E Coli, ce ar trebui sa fac mai departe? Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reglementările care restricționează consumul de antibiotice în creșterea animalelor, asociate cu o reducere a infecției cu E. Coli la oameni
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  • Cercetările arată cum contribuie bacteria E. coli la dezvoltarea cancerului de colon
  • Un nou studiu leagă două tulpini de E.coli cu incidența crescută a unor cancere în țările industrializate
  •