Indecizii - nu imi pot da seama ce imi doresc in momentul de fata

22-10-2022
Elena2307
Nu este medic/terapeut
Elena2307
Buna seara! Am 27 ani si pana de curând credeam ca sunt stabilă din punct de vedere emoțional…Am o relație de aproape 4 ani, timp in care am locuit impreuna si am trecut prin uite greutăți. Iubitul meu e o fire mai vulcanică si de foarte multe ori, am lăsat de la mine ca totul sa fie bine. De curând, am început sa lucrez foarte mult, lucru ce el nu prea il intelege si nici responsabilitățile postului meu. In ultimii 2 ani am avut impresia ca nu m-a înțeles cu absolut nimic si ca nu a vrut sa ia parte la deciziile si dorințele mele in ceea ce privește viata de cuplu/familie. Cu aproximativ 2 luni in urma am început sa ma aproprii de un coleg de serviciu care, la rândului lui avea o relație in care nu se simțea fericit si de o luna formam un “cuplu”. Între timp, el a încheiat relația pe care o avea plănuind impreuna ca amândoi sa facem asta si ulterior sa formam un cuplu in adevăratul sens al cuvântului. Acum câteva seri, iubitul meu a văzut ca acest coleg imi scria mesaje si de aici am început o discuție legată de ceea ce simțim unul fata de celălalt. I-am spus ca nu stiu ce mai simt pentru el, negând ca as avea o relație mai mult decât de amiciție cu acest coleg si ca am nevoie de timp si spațiu sa imi pun ordine in gânduri si sentimente. De atunci, e foarte trist, plânge îngreunându-mi astfel deciziile viitoare. In momentul de fata nu stiu ce si cum sa aleg. Pe el, lângă care am trăit 4 ani si am încercat sa construim ceva impreuna sau pe acest coleg, alături de care am simtit dragoste, înțelegere si respect. Ma simt foarte vinovata pentru situatia asta si nu imi pot da seama ce imi doresc in momentul de fata. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau poate o recomandare de psiholog pentru câteva ședințe online as fi foarte recunoscătoare. Multumesc!
1 comentarii
0
11-01-2023, ora 03:20
Nnx
Nu este medic/terapeut
Nnx
Nu am sa vin cu un sfat anume insa, cu iubitul tau, la inceput in primele luni, nu ai simtit cel putin acelasi lucru pe care il simti acum cu acest coleg?
Daca nu, nu cred ca ai fi putut sa ajungi sa ai o relatie de 4 ani.
Iti iubesti cu adevarat partenerul? Daca da, indiferent cat de vinovata te simti acum, eu sunt de parere ca orice poate sa fie reparat atata timp cat amandoi isi doresc asta. Mai putin inselatul. Again, asta se aplica la mine. Altii trec si peste asta sau sa zicem ca iarta.
Trebuie in schimb sa i spui exact cum te simti si sa explici ca in aceste conditii te va pierde. Terapie pentru tine, pentru el si terapie de cuplu.
Da, nu ti pierde vremea daca nu te va lua in serios, daca prioritatile sunt diferite, daca simti ca ai facut absolut tot ce tine de tine, astfel incat sa incerci sa indrepti lucrurile, iar iesind din relatie nu vei ramane cu niciun regret.
Parerea mea este ca una din diferentele care fac o relatie de lunga durata sa devina o familie, sunt fix aceste greutati si lupta. Cand e cel mai greu se renunta, pentru ca “am obosit” sau e prea greu sau sau sau. Si ca atare mergi in alta parte pt ca este mai usor si te simti iar indragostit etc.
Daca tu si partenerul tau vreti asta cu adevarat si veti lucra la asta amandoi, cred ca o sa simti iar lucrurile pe care ti le ofera acum un strain.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul