Încheieturile mâinilor slăbite
Bună ziua,
De vreo luna m-am apucat de kickboxing și am observat o sensibilitate remarcabilă la încheieturile mâinilor. Sunt conștient câ în urma loviturilor puternice și repetate la sac e normal să există după antrenament o sensibilitate, dar la mine e ceva mai acută sensibilitatea aceasta. Precizez că am făcut și sală înainte, ocazional și tot așa aveam probleme cu încheieturile. Știti un supliment ceva care m-ar putea ajuta la întărirea articulațiilor? Cu atât mai mult că pe 5 martie am competiție și nu aș vrea să intru în ring cu asemenea probleme..
Mulțumesc !
De vreo luna m-am apucat de kickboxing și am observat o sensibilitate remarcabilă la încheieturile mâinilor. Sunt conștient câ în urma loviturilor puternice și repetate la sac e normal să există după antrenament o sensibilitate, dar la mine e ceva mai acută sensibilitatea aceasta. Precizez că am făcut și sală înainte, ocazional și tot așa aveam probleme cu încheieturile. Știti un supliment ceva care m-ar putea ajuta la întărirea articulațiilor? Cu atât mai mult că pe 5 martie am competiție și nu aș vrea să intru în ring cu asemenea probleme..
Mulțumesc !
2 comentarii
Buna seara
Laxitatea ligamentara mostenita poate fi un raspuns. Ea insa nu este insotita neaparat de dureri. Daca practicarea sportului extrem este o exceptie de la dinamica DVS zilnica, e clar ca o vreme, organismul Dvs se va impotrivi.
Apoi, e si o chestiune de antrenament. Va aduceti aminte de filmele in care colegii de platou ai lui Bruce Lee isi antrenau ligamentele degetelor lovind pietricelele adunate intr-un vas pana le faceau nisip. Poate si rabdarea e un raspuns.
Pana atunci, va puteti proteja ligamentele cu dispozitive medicale de contentie (genunchiere, orteze de pumn, de glezna, etc.), pe care insa va sfatuiesc sa nu le implicati in traumatisme directe.
Altfel, va puteti orienta dupa toleranta organismului Dvs. (si a varstei) si acesta este un sfat de la un fost judoka. Puteti alege si alte sporturi mai putin solicitante.
Hagime!
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Laxitatea ligamentara mostenita poate fi un raspuns. Ea insa nu este insotita neaparat de dureri. Daca practicarea sportului extrem este o exceptie de la dinamica DVS zilnica, e clar ca o vreme, organismul Dvs se va impotrivi.
Apoi, e si o chestiune de antrenament. Va aduceti aminte de filmele in care colegii de platou ai lui Bruce Lee isi antrenau ligamentele degetelor lovind pietricelele adunate intr-un vas pana le faceau nisip. Poate si rabdarea e un raspuns.
Pana atunci, va puteti proteja ligamentele cu dispozitive medicale de contentie (genunchiere, orteze de pumn, de glezna, etc.), pe care insa va sfatuiesc sa nu le implicati in traumatisme directe.
Altfel, va puteti orienta dupa toleranta organismului Dvs. (si a varstei) si acesta este un sfat de la un fost judoka. Puteti alege si alte sporturi mai putin solicitante.
Hagime!
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Articulatiile!
- 2de vreo 10 ani ma supara incheieturile
- 4dureri articulare
- 23Efecte secundare Seretide
- 7durere la incheietura mainii
- 7durere oase: incheieturile degetelor, ale mainilor, genunchi in partea de spate si articulatiile
- 7Amorteli incheieturi sold
- 6Dureri de picioare
- 12Pete rosii, picioare umflate, dor incheieturile!
- 3entorsa a unei articulatii
- 3Incheieturi inflamate sezonier
- 20Dureri si cracmente articulare
- 4fisura incheietura... in urma unei cazaturi cu bicicleta
- 5dureri genunchi, dezechilibru la mers, ameteala, stare de lesin, dureri de spate, gambe, maini
- 17Recomandare medicament crema dureri articulatii
- 6R.A.A sau alta boala?
- 5Dureri bazin si picioare
- 6cand ma trezesc am piciorul intarit, simt ca se misca greu
- 9ma tot supara genunchii...si cred ca aproape cu tot ceea ce inseamna incheietura
- 2Pocnirea incheieturilor la copii
Mai multe informații despre: Articulatiile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: