imunizarea

04-09-2007
aanidaa
Nu este medic/terapeut
aanidaa
fetita mea de 4ani si 11 luni incepe gradinita. Anul trecut desi i-am dat Ribomunil mi-a facut amigdalite pultacee f des. Cum as putea sa o imunizez
1 comentarii
0
06-09-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru a preveni recidivele amigdalitei pultacee in primul rand trebuie repetat exudatul faringian dupa tratamentul antibiotic al episodului acut, pentru a vedea daca antibioticul a determinat asa numita eradicare bacteriana (adica exudat negativ). Pe langa Ribomunyl exista preparate din aceeasi "familie" cum ar fi Bronhovaxon, Luibac, Lantigen B; acestea stimuleaza imunitatea si scad frecventa si gravitatea infectiilor respiratorii. Din pacate, pentru Streptococul beta-hemolitic care determina amigdalita pultacee nu exista vacin specific, dar nici nu se mai recomanda scoaterea amigdalelor ca in trecut, pentru ca au si ele un rol important de bariera.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul