Iau anticonceptionale, dar mi-e frica sa fac sex neprotejat
Am inceput sa folosesc Rigevidon (fara consultarea unui medic) dar mi-e frica sa incep actul sexual neprotejat. Sunt foarte stresata, oare isi fac efectul daca nu am consultat un medic? adica sunt bune pentru organismul meu?
8 comentarii
Multi medici nu iti fac nicio analiza inainte de a-ti recomanda un tip de pilule anticonceptionale sau altul. Ce trebuie sa stii tu este ca orice tip de pilula anticonceptionala te protejeaza impotriva sarcinii nedorite.
Daca ai inceput pilulele in prima zi de sangerare atunci esti protejata de la prima pilula, daca ai inceput administrarea pilulelor intr-una din zilele 2, 3, 4 ori 5 a sangerarii menstruale, atunci trebuie sa te protejezi suplimentar primele 7 zile de administrare insa dupa aceea esti protejata mereu, inclusiv in pauza de 7 zile dupa sfarsitul fiecarei folii.
Daca ai inceput pilulele in prima zi de sangerare atunci esti protejata de la prima pilula, daca ai inceput administrarea pilulelor intr-una din zilele 2, 3, 4 ori 5 a sangerarii menstruale, atunci trebuie sa te protejezi suplimentar primele 7 zile de administrare insa dupa aceea esti protejata mereu, inclusiv in pauza de 7 zile dupa sfarsitul fiecarei folii.
Vai, multumesc mult. Pai din prima zi de sangerare am inceput cu pilulele maro, asa trebuie nu? Este prima oara cand iau pilule, m-am informat, dar totusi, nu ma simt in siguranta
Nu ai inceput bine!!! Trebuia sa incepi cu pilulele albe, nu cu cele cafenii... Total gresit.. Nici nu stiu daca cele cafenii au ceva hormoni in ele.. Sper sa iti raspunda un medic.
Nicum sa nu intreti raport sexual neprotejat!
Te sfatuiesc sa renunti la ele luna asta daca nu le-ai inceput deja pe cele albe, si sa astepti urmatoarea menstruatie pentru administrarea unui nou blister cand sa incepi cu cele albe.
Nicum sa nu intreti raport sexual neprotejat!
Te sfatuiesc sa renunti la ele luna asta daca nu le-ai inceput deja pe cele albe, si sa astepti urmatoarea menstruatie pentru administrarea unui nou blister cand sa incepi cu cele albe.
Eu asa stiu ca se incepe cu cele cafenii, deoarece acelea le iei la ciclu, deci mi-a venit ciclu si am inceput q acelea.dupaia continui cu cele albe si cand imi vine ciclul iau iar pilulele cafenii.
Azi e a5a zi de ciclu si la ora 4 am luat cea cafenie, are ceva daca tot azi incep q cele albe dar la alta ora? Eu nu cred ca ar avea ceva
ankuuu, administrarea se incepe cu pilulele albe, asa scrie in prospect., rolul pilulelor cafenii este acela de a pastra ritmul de administrare corect.
Drajeurile maron nu contin niciun fel de hormoni, ci doar fumerat feros (adica o preparatie feroasa utilizata in tratamentul anemiei) si excipienti ( de genul amidon de porumb, lactoza, zahar, etc.. ).
Doar pilulele albe au efect contraceptiv.
Sper ca ai facut bine si ai inceput administrarea ieri in ziua a 5'a a pilulelor albe asa cum vroiai sa faci, era corect. Sa te protejezi timp de 7 zile suplimentar cu prezervativ daca le-ai inceput pe cele albe din ziua a 5'a. Dupa acele 7 zile poti face neprotejat oricand.
Drajeurile maron nu contin niciun fel de hormoni, ci doar fumerat feros (adica o preparatie feroasa utilizata in tratamentul anemiei) si excipienti ( de genul amidon de porumb, lactoza, zahar, etc.. ).
Doar pilulele albe au efect contraceptiv.
Sper ca ai facut bine si ai inceput administrarea ieri in ziua a 5'a a pilulelor albe asa cum vroiai sa faci, era corect. Sa te protejezi timp de 7 zile suplimentar cu prezervativ daca le-ai inceput pe cele albe din ziua a 5'a. Dupa acele 7 zile poti face neprotejat oricand.
Daca nu ai inceput pilulele albe ieri atunci sa renunti la folie, a 6'a zi e prea tarziu pentru a le incepe si nu te mai protejeaza luna asta. A 5'a zi e singura zi in care le mai poti incepe.
Nu am mai luat in ziua a5a, le-am intrerupt. Am sa le iau incepand de luna viitoare asa cum este corect. Multumesc pt informatii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10postinor 2-am gresit administrarea?
- 2anticonceptionale fara sex=dereglare hormonala
- 3este adevarat?
- 6dupa cat timp isi face efect milligest?
- 5am uitat sa iau pastila si la 3 ore dupa contact am luat postinor 2
- 6anticonceptionale fara ciclu
- 42Din greseala am luat 2 pastilute de Karisa
- 6cum iau anticonceptionale?
- 6sunt bune anticonceptionalele Harmonet?
- 6grabirea menstruatiei!
- 7Pauza anticonceptionale si sexul neprotejat
- 5karissa sau yasmine - ce aleg?
- 4am o secretie ciudata!
- 61Ce se intampla daca am uitat pastila?
- 6am luat pastila cu 12 ore mai tarziu.. sunt insarcinata?
- 26Anticonceptionale luate in afara menstruatiei pt prima data!
- 3as vrea sa iau anticonceptionale deoarece nici nu am menstruatia regulata
- 1Logest - a doua folie
- 1Sa incep alta folie?Urgent!
- 1Anticonceptionale Belara
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: