hipotiroidism subclinic

26-02-2013
prider23
Nu este medic/terapeut
prider23
buna ziua.
am 23 ani. la 20 am fost diagnosticat cu hipotiroidism subclinic. ( t3 t4 normale TSH marit ). Am luat Novothyral juma de pastiluta la 2 zile timp de 6 luni iar tsh'ul a revenit la normal. Din pacate acum 6 luni am fost iar la analize si tsh'ul a crescut la loc. Doctorul mi a dat iar novothyral. Oare treubie sa iau toata viata? Ma mai deranjeaza si faptul ca am metabolismul accelerat din cauza acestei afectiuni si ma ingras EXTREM de greu.
ultimile analize:
TSH - 13.6 [ 0.40 - 5.0 ]
T3 - 134.2 [ 80-200]
T4 - 7.5 [ 4.5-13]
FT4 - 1.3 [0.8-2.0]
2 comentarii
0
26-02-2013, ora 16:48
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
eu stiam hipotiroidismul subclinic este caracterizat de faptul ca pacientul nu are simptomele hipotiroidismului sau are o forma foarte usoara a acestora... plus ca hipertiroidismul este cel care accelereaza metabolismul, iar pacientului ii este greu sa ia in greutate, si nu hipotiroidismul (in acest caz metabolismul este lent, iar pacientul ia foarte usor in greutate). poate ca nu iti dai seama ca mananci prea putin si de asta nu se depune pe tine (pentru ca in cazul hipotiroidismului apetitul este ceva mai scazut). cat despre tratament, acesta este de obicei de lunga durata, dar nu are de ce sa te deranjeze prea tare. poti duce o viata normala daca urmezi tratamentul si daca monitorizezi tsh-ul.
0
26-02-2013, ora 16:49
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
parere:
- analizele au fost bune.dar-sub tratament
-cum ai intrerupt...cum..a crescut TSH-ul.
intrebare:
- ai intrerupt la indicarea Dr sau cu de la tine...?
parere:
continua tratamentul PANA zice DR
sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.