hipotermie

05-01-2011
silviia_p
Nu este medic/terapeut
silviia_p
buna ziua,

as vrea sa stiu daca hipotermia poate avea legatura cu afectiunile cardiace sau renale sau este normal sa apara daca persoana are sistemul imunitar slab( de ex dupa radioterapie). ? E vorba de o temperatura de cca 35.6.
Care ar putea fi cauzele de la care ar putea aparea? Multumesc
2 comentarii
0
06-01-2011, ora 21:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Hipotermia apare in special prin expunere la frig fara protectie adecvata, si apare cu atat mai usor cu cat persoana respectiva are o rezistenta scazuta prin boli cronice , in situatii speciale, cum e cea de care pomenesti, dupa radioterapie. Daca incaperea in care sta bolnavul este neincalzita sau incalzita foarte putin, exista umezeala, curent, daca hainele, lejeria intima, lenjeria de pat sunt umede, nu sunt uscate suficient, daca suprafata pe care sta pacientul respectiv [ scaun, pat ] este rece, neacoperita de saltea destul de groasa, protejata nu de lenjerie calduroasa ci doar de musama , de exemplu, faptul ca, prin boala sa, bolnavul e obligat sa stea mai mult imobilizat, nu se poate misca prea mult, toate acestea provoaca hipotermia care afecteaza grav toate organele, nu numai inima si rinichii, si poate cauza moartea individului. Se vorbeste de hipotermie la sub 35 grade, iar la 35, 6 trebuie neaparat luate masuri caci bolnavul este in pericol. Daca ai in grija pe cineva in situatia aceasta nu e de lauda ceea ce ne spui tu.trebuie schimbate conditiile in care sta acea persoana pentru a putea supravietui.
0
10-01-2011, ora 20:56
silviia_p
Nu este medic/terapeut
silviia_p
Nu e vorba de o persoana imobilizata la pat, doamne fereste. Aspectele legate de incapere, pat haine etc nu reprezinta deasemenea lucruri care sa aiba in cazul asta vreo legatura cu problema semnalata de mine. Si dimpotriva, persoana in cauza este foarte energica, adica nu e o persoana in varsta si duce o viata normala si chiar foarte activa.Am intrebat si alt medici si mi-au spus ca s-ar putea sa fie si de la o infectie aparuta in organism. Va multumesc oricum pt comentariu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.