Ii acceptat HOLTER TA in familie ?

17-10-2024
ghita_49
Nu este medic/terapeut
ghita_49
Daca dupa o monitorizare a unui membru de familie, descarc fisierul pe calculator/imprimanta, medicul va avea de obiectat la acest fisier ?
Eu mi-as cumpara un Holter, sigur ii mai ieftin decat 2-3 persoane la medic(doar o data, nu de mai multe ori), ca el sa instaleze acel aparat.
Va multumesc.
2 comentarii
0
18-10-2024, ora 09:51
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Utilizarea unui Holter monitor acasă poate fi o opțiune convenabilă pentru monitorizarea ritmului cardiac pentru mai multe persoane dintr-o familie. Totuși, sunt câteva aspecte importante de luat în considerare înainte de a lua această decizie:

1. Calitatea și Acuratețea Dispozitivului: Asigurați-vă că Holter-ul pe care intenționați să-l achiziționați este de înaltă calitate și oferă măsurători precise. Dispozitivele medicale certificate sunt concepute pentru a furniza date fiabile pe care medicii le pot interpreta corect.

2. Interpretarea Datelor: Una dintre cele mai mari provocări este interpretarea datelor colectate de un Holter. Cardiologii și medicii specializați sunt instruiți pentru a interpreta variabilitățile și particularitățile ritmului cardiac, ceea ce poate fi dificil pentru cineva fără pregătire medicală.

3. Reacția Medicului: În general, medicii sunt deschiși să revizuiască datele colectate de dispozitivele monitorizate la domiciliu, dar pot avea rezerve dacă calitatea datelor este suboptimală sau dacă dispozitivul nu este standard. Este important să discutați în prealabil cu medicul dacă doriți să utilizați un Holter achiziționat personal pentru a vă asigura că informațiile colectate vor fi considerate valide și utile.

4. Probleme Tehnice și de Configurare: Asigurarea că dispozitivul este corect configurat și aplicat este crucială pentru acuratețea datelor. Erorile de configurare pot duce la înregistrări incorecte sau incomplete.

Pentru a maximiza utilitatea unui Holter monitor personal, vă recomand să:
- Consultați un medic înainte de achiziție pentru a discuta despre specificațiile și compatibilitatea dispozitivului.
- Considerați posibilitatea unei scurte instruiri sau demonstrații privind corecta aplicare a dispozitivului.
- Asigurați-vă că dispozitivul vine cu software adecvat pentru vizualizarea și tipărirea datelor într-un format accesibil și ușor de interpretat.

Aceste precauții pot ajuta la asigurarea că datele colectate vor fi de folos atât pentru dumneavoastră, cât și pentru medicul care va interpreta rezultatele.
0
21-10-2024, ora 02:30
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Un cardiolog ne spunea (la un curs) că interpretarea unui EKG Holter durează mult timp.
Probabil, din cauză că medicul se uită la mare parte din traseul Holter, care este foarte lung (nu cred că se poate scoate la imprimantă).
Iar dacă duceți fișierul cu înregistrarea Holter, softul cu care lucrează cardiologul ar trebui să fie compatibil cu formatul fișierului dumneavoastră.
Era un standard pentru fișiere, dar nu știu dacă merge cu toate aparatele.

Și nu știu dacă ar vrea să interpreteze un Holter făcut fără indicație, nu poate fi sigur că electrozii au fost în poziția corectă...
Cel mai bine ar fi să întrebați un cardiolog, vă spune dacă se poate face și ce model să luați.

Multă sănătate!

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă evaluarea EKG Holter?
  •