hipo sau hipertiroidie?

25-06-2011
anda paun
Nu este medic/terapeut
anda paun
Acum 2 ani m-am pomenit cu o umflatura in stanga gatului, proeminenta, cat un ou de porumbel, despre care am aflat mai tarziu ca este nodul tiroidian recent necrozat. In urma analizelor am obtinut rezultatele: TSH= 0.83, FT4=1.04, Anti TPO=3.9, T3=1, 66. Toate sunt in plaja de valori, desi spre limita inferioara. Am ciclul regulat. Am consultat mai multi medici si mi-au zis toti ca nu mi se poate administra tratament deoarece acesta m-ar arunca dincolo de limita superioara din cauza ca nu mi se poatec doza exact. Am facut si ecografie, unde au aparut noduli pe ambii lobi, desi numai acesta era urias, asa ca am fost pusa sa aleg intre punctie (pentru golirea de lichid a nodulului si observarea naturii lui, benigna sau maligna) si direct operatie. Dar un diagnostic nu mi s-a pus concret. Desi eram in Bucuresti. Ba o doctora mi-a zis ca ar fi hipotiroidie avand in vedere ca m-am si ingrasat 3-4 Kg si dupa simptomele de frig exagerat iarna, nod in gat la deglutitie, oboseala, concentrare greoaie. Din documentarea mea am inteles ca din rezultatele analizelor ma indrept spre hipertiroidism, in nici un caz spre hipo. Asa ca n-am mai luat in seama recomandarile si am mers la un medic homeopat care a zis ca nu are rost nici punctia ca se va resorbi nodulul cu tratament naturist si asa a fost, a scazut in dimensiuni, chiar de nu a disparut. Dupa jumatate de an nu mai era proeminent, desi uneori il mai simteam la deglutitie. Tratamentul a fost cu extracte glicerinice de porumbar, coacaz negru si maces care aveau rolul de a creste imunitatea. In paralel am consumat mult ardei iute murat la ciorbe ca asa imi era pofta, desi pana atunci nu poftisem niciodata la asa ceva. Dupa 9 luni de la aparitia nodulului celui mare mi-a disparut chiar si nodul din gat pe care-l simteam la deglutitie. Dar pentru ca tot ma planificasem la control in luna respectiva, m-am dus (nu la medicul homeopat) si i-am povestit si prezentat analizele si ecografiile. I-am spus si temerea mea: sa nu ma sufoc vreodata si sa cad in inconstienta, dupa cum am auzit ca se poate intampla cand nodulii apasa pe alt organ sau vas de sange. Mi s-a raspuns ca asta e pe sistem nervos, nu se sufoca nimeni din cauza nodulilor si pe mine ma vede o persoana echilibrata, deci nu se poate intampla, iar analizele sunt in limite normale. Am spus ca incerc sa fac un copil, dar am inteles ca dereglarile hormonale dau infertilitate. Mi-a zis ca nu-i asa, sa incerc in continuare. Insa dupa doi ani de zile inca nu s-a prins. De fapt care o fi diagnosticul meu? Hipo sau hipertiroidie? Mai bine zis: care trebuia sa fie?
1 comentarii
0
03-03-2013, ora 00:00
nicoleta74
Nu este medic/terapeut
nicoleta74
buna si eu din pacate am urmat EXACT pasii tai ma sfatuiesc acuma sa-mi faca punctie si operatie cu deosebirea ca la mine s-a ancurcat invers doctorita a zis ca sunt hiper si eu sunt hipo de fapt ha ha ha am citit comentariul tau si ma amuzat faptul ca ne-a deosebit doar ancurcatura asta a ei invers eu sunt hipo ptr ca la mine e gusa polinodulara recidivanta am mai fost operata odata si acum au reaparut nudulii iar din pacate simptomele le stiu da acelea care leai zis frig dispnee senzatie de sufocare mai ales luare an greutate mai sunt etc poate am avut noroc ca ti-am citit comentariul an seara asta desi sunt f obosita si ar trebui sa urmez si eu un tratament naturist daca la tine a mers poate ar merge si la mine si as scapa de a 2 operatie ce zici? daca vrei sa-mi dai mai multe detalii te rog cu schema de tratament ce doza ai luat pe zi? de cate ori? cat timp? si sub ce forma au fost plantele plicuri sau planta antraga ? astept raspuns PS : chiar ti-au disparut nodulii? adica te cred dar mi se pare incredibil
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Viața cu hipotiroidism
  • Viața cu hipertiroidism
  • Hipotiroidismul și autoimunitatea tiroidiană pot crește riscul de infertilitate feminină
  • Probleme tiroidiene au fost asociate riscului crescut de demență
  • Insuficiența tiroidiană
  • Cercetările indică o relație de cauzalitate între microbiomul intestinal și hipotiroidism
  •