Hipertensiune arteriala, inima mărită
Bună ziua,
Mama mea in vârstă de 66 de ani, suferă ceva timp de hipertensiune. Câțiva ani în urmă a suferit de o bronșită care a trecut în cronica. De atunci la radiografie, i-au zis că are și inima mărită. in Decembrie 2022, a făcut febră, i-a crescut brusc tensiunea și nu putea să o coboare cu pastile. Am chemat ambulanța, iar medicul i-a zis că pot fi două motive din care tensiunea arteriala nu ii scade cu pastile ( inclusiv injecția ce i s-a administrat) : inima sau rinichii. La spital, analizele la urina au arătat leucocite marite- numai antibioticele intravenos și tratamentul pentru hipertensiune au stabilizat-o. Peste o lună, mama a fost din nou internată, din cauza aritmiilor și a hipertensiunii - se simțea foarte rău. Analiza la urina iar a arătat leucocite marite-, tensiunea mărită, dar ținută sub control și angina pectorala- electrocardiograma a ieșit din nou cu abnormalități. Acum ultima perioada, mama nu prea a luat pastilele prescrise, iar medicul de familie o trimite oriunde numai nu la cardiolog ( deși la spital i-au zis că peste o perioadă de tratament, ar putea incerca sa ii facă un restart la inima - pentru a stabiliza aritmia). Acum nu sunt langa ea, sunt plecată, dar am observat că vorbind cu ea la telefon ultima perioada, nu ține minte cifre, date, sau unele nume, și da vina pe stare de somnolenta și oboseala - deși e non stop acasă, la apartament, am rugat-o să își măsoare tensiunea, ea refuza. Nu poate citi cifrele, încurcă unele dați, deși niciodată nu avea probleme cu asta. Am incurajat-o să bea pastilele, dar nu știu nimic de tensiunea ei, și de ce e legată pierderea de memorie.un pic mă înfiorează starea ei, și nu știu ce să fac.
Mama mea in vârstă de 66 de ani, suferă ceva timp de hipertensiune. Câțiva ani în urmă a suferit de o bronșită care a trecut în cronica. De atunci la radiografie, i-au zis că are și inima mărită. in Decembrie 2022, a făcut febră, i-a crescut brusc tensiunea și nu putea să o coboare cu pastile. Am chemat ambulanța, iar medicul i-a zis că pot fi două motive din care tensiunea arteriala nu ii scade cu pastile ( inclusiv injecția ce i s-a administrat) : inima sau rinichii. La spital, analizele la urina au arătat leucocite marite- numai antibioticele intravenos și tratamentul pentru hipertensiune au stabilizat-o. Peste o lună, mama a fost din nou internată, din cauza aritmiilor și a hipertensiunii - se simțea foarte rău. Analiza la urina iar a arătat leucocite marite-, tensiunea mărită, dar ținută sub control și angina pectorala- electrocardiograma a ieșit din nou cu abnormalități. Acum ultima perioada, mama nu prea a luat pastilele prescrise, iar medicul de familie o trimite oriunde numai nu la cardiolog ( deși la spital i-au zis că peste o perioadă de tratament, ar putea incerca sa ii facă un restart la inima - pentru a stabiliza aritmia). Acum nu sunt langa ea, sunt plecată, dar am observat că vorbind cu ea la telefon ultima perioada, nu ține minte cifre, date, sau unele nume, și da vina pe stare de somnolenta și oboseala - deși e non stop acasă, la apartament, am rugat-o să își măsoare tensiunea, ea refuza. Nu poate citi cifrele, încurcă unele dați, deși niciodată nu avea probleme cu asta. Am incurajat-o să bea pastilele, dar nu știu nimic de tensiunea ei, și de ce e legată pierderea de memorie.un pic mă înfiorează starea ei, și nu știu ce să fac.
1 comentarii
Vreau sa mai adaug că și analizele la coagulare tot nu sunt bune. Deși ia tratament anticoagulant prescris de medic
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3adolescent si HTA oscilant
- 3confuzii mentale pot fi provocate de bolile renale?
- 5Bunica mea a fost internata ca nu ii scadea tensiunea sub 18...
- 4boala halatului alb
- 1hipertensiune in tratament
- 2Alergie la paracetamol
- 5Neuronita sau Cauza Virala-Hipertensiune Arteriala?
- 4Sunt hipertensiva de 22 ani
- 1Regim pentru mai multe afectiuni: diabet zaharat, colesterol, hipertensiune si astm
- 5Tratament naturist pentru hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala si...
- 8Tensiune arteriala foarte ridicata
- 0Tensiune arteriala 24 cu 22
- 0Hipertensiune
- 3Tensiune
- 1Femeie cu probleme cardiace : tensiune crescuta
- 2Tensiune arteriala crescută pe bază de anxietate
- 2Ars cu bricheta deasupra capului
- 6Anxietate/Tulburare de panica/Tensiune
- 1Tensiune arteriala
Mai multe informații despre: Hipertensiunea arteriala (HTA) Cardiomegalia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Hipertensiunea arterială secundară de cauză endocrină
- Hipertensiunea arterială la gravidă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Cardiomegalia (inima mărită)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: