hidrocefalia

sant insarcinata in 33 de saptamini.in urma cu 2 saptamini la un ecograf de rutina s-a constat ca exista o dilatare a ventriculilor laterali de pina la 12mm.mi s-a recomandat mri a capului fatului, iar acolo au constatat o dilatare 16mm.dupa 4 zile un alt ecograf arata o dilatare de 25.am facut analize pt toxoplasma si cmv care au iesit negative si ulterior am facut amniocenteza pentru a vedea daca este vreun tip de sindrom.nu am obtinut decat raspunsul pt sindromul down-negativ.ieri am facut iarasi ecografie si dilatia ventriculilor era de 11, 6 si respectiv 13, 2.doctorii mi-au spus ca lichidul este clar si nu prezinta urme ale unei posibile hemoragii.mi-au spus ca daca valorile ramin constante(scazute)exista un risc de 5-10% ca baietelul sa sufere de hidrocefalie.as vrea sa stiu ce trebuie facut si ce trebuie sa astept de la o astfel de evolutie.va multumesc mult.
2 comentarii

La nivel de interventii posibile trebuie sa consultati un neurolog pediatru, dar va pot spune despre evolutie: hidrocefalia cu presiune normala poate determina tulburari de memorie (de obicei usoare), tulburari ale mersului si incontinenta urinara. Sper sa nu fie cazul la copilul dv.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5hidrocefalie congenitala
- 5hidrocefalie congenitala - unde se mai opereaza?
- 3hidrocefalie
- 7hidrocefalie la fat
- 150Simptome dupa o lovitura la cap
- 1Hidrocefalie cu shunt ventriculoperitoneal - poate zbura cu avionul ???
- 1Hidrocefalie sau...?
- 1hidrocefalie interna la 4 luni jumate?
- 1Hidrocefalee
- 0Hidrocefalie !!!!!!!
- 0Inlegatura cu Hidrocefalia
- 0Greata, varsaturi, stare de slabiciune
Mai multe informații despre: Hidrocefalia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: