herpesul la nas este contagios?

24-12-2013
oanaioana
Nu este medic/terapeut
oanaioana
Spuneti-mi va rog din ce cauza apare herpesul la nas, la o fetita de 3ani, si daca este contagios???Ce tratament se aplica???Multumesc!
11 comentarii
0
24-12-2013, ora 08:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
herpesul este un Virus
este contagios, este prezent la toata lumea.. dar se manifesta la persoanele cu imunitate scazuta
la copii cu probleme digestive, posibil paraziti ntestinali
Ca si tratament
Echinacee sirop 3 saptamani lunar
local ung. Aciclovir
regim alimentar strict fara dulciuri.. daca se poate cat mai putin lapte dulce.. mai mult iaurt, lapte prins, probbiotic
0
24-12-2013, ora 10:41
oanaioana
Nu este medic/terapeut
oanaioana
Daca un copil cu herpes la niv.nasucului este dus in colectivitate, se poate transmite si celorlanti?
0
24-12-2013, ora 11:03
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
Buna ziua!

Herpesul este produs de un virus si reflecta o scadere a imunitatii organismului. Cel mai mult ar ajuta-o
pe fetita dumneavoastra un tratament homeopat. In general este nevoie de consultatie, dar, in cazul fetitei, data fiind localizarea caracteristica, ati putea incerca cu Causticum CH 200. Evitati sa-i dati produse care contin menta, iar pasta de dinti sa fie "pentru tratament homeopat" (stiu farmacistele ce sa va dea). Poate face si o cura de 1-2 luni cu produ sul natural gemoterapic Polygemma 17.
Va recomand sa nu-i aplicati tratament local (cu creme, unguente etc.) fiindca acestea pot sa-i agraveze
boala. Prin piele, organismul elimina din substantele toxice aflate in interiorul sau. Prin aplicarea de tratamente locale pe aceste eruptii, blocam, impiedicam aceste detoxifieri ale organismului, substantele toxice raman in interior si pot provoca (mult) mai mult rau, ele nemaiputandu-se elimina prin piele.
Produse continand culturi lactice (iaurt, kefir, sana), fructe, legume, cereale, o hrana mai usoara sunt
binevenite. Sanatate !

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
0
24-12-2013, ora 11:44
oanaioana
Nu este medic/terapeut
oanaioana
Multumesc mult, ma intereseaza si daca se poate muta pe fratiorul ei???Multumesc!
0
24-12-2013, ora 12:30
Identitate neconfirmată
Da, fiindca este contagios, dar depinde si de imunitatea acestuia.
0
25-12-2013, ora 08:49
oanaioana
Nu este medic/terapeut
oanaioana
Multumesc pt.promptitudinea dvs., dar pneumonia este contagioasa??Avem un prieten al carui copilas are pnrumonie interstitiala, face inj.IV cu Fortum, se transmite daca mergem la ei??
0
26-12-2013, ora 18:39
Identitate neconfirmată
Buna seara!

Se poate transmite prin tuse, mai exact prin (micro)picaturile expectorate, "proiectate" in aer in urma
tusei.
Cu respect,

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
0
27-12-2013, ora 08:32
oanaioana
Nu este medic/terapeut
oanaioana
Multumesc mult.
0
29-12-2013, ora 21:36
Marian1985
Nu este medic/terapeut
Marian1985
Ma numesc Marian si am o problema cu care deja ma confrunt de multa vreme.
Vreau sa va spun ca am un miros foarte urit de la organele genitale si nu numai eu ci si sotia si copilu, am fost la medicul dermatoveurolog unde am fost diagnosticati cu candidoza.
Am primit un tratament eu cu sotia : Ketoconazol 7 zile inclusiv fluconazole cite o pastila in a 3-a zi si in a 7-a zi... Pot spune ca parca trecuse si ma simteam mult mai bine insa peste 2 saptamini a aparut iarasi aceleasi simptome miros urit si eliminari putine dimineata, la fel sunt si niste mincarimi foarte incomode totodata vreau sa va spun ca capul penisului la fel este foarte rosu...
Rog foarte mult sa ne ajutati caci sunt foarte disperat... Mai pot adauga ca noi nu am avut relatii sexuale cu alte persoane si pot spune acest lucru la sigur!
0
07-12-2017, ora 22:50
timeric
Nu este medic/terapeut
timeric
Buna ziua. Am o fetita de 5 ani care are de mult timp o bubita ce ii apare periodic in nas. Acum bubita s-a extins in exterior si se face pe zi ce trece tot mai mare. Este pielea foarte uscata in locul respectiv si se jupeste din cand in cand. Am fost la medic dar nu am rezolvat decat pentru un timp problema pentru ca nu se vindeca total si reapare. Va rog sa imi spuneti ce sa fac, cu ce sa o mai dau? Ce tratament sa ii dau? Este plinuta, are sistemul imunitar slab, are probleme cu tranzitul intestinal in ultima vreme. Va multumesc.
0
09-12-2017, ora 18:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 foarte frumos punctat, digestia proasta duce la imunitate scazuta
constipatia.. duce la un organism intoxicat
asa ca mama, bunicil..s.a sa invete sa gateasca corect mancare pentru copil. conform varstei...
2 consult la gastrologie si rezolvarea problemelor cu tranzitul
3 consult Contagioase sau pediatru si rezolvarea problemelor cu parazitiii intestinali
4 local Nasul trebuei vazut la ORL..sa nu fie un corp strain in nas de mult timp care da acele secretii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Simptome diferite în infecţia cu virusul herpetic ar avea legătură cu variaţii în expresia genelor virale
  • 10 informații importante despre herpes
  • Infecția virală cu herpes simplex dublează riscul de demență (studiu)
  • Creșterea globală a infecțiilor cu herpes
  •