Hernie in scrot
Care sunt riscurile in cazul unei operatii de hernie coborata in scrot la un pacient de 74 de ani cu o prostata foarte mare si ultima valoare a creatininei luata la sfarsitul lunii decembrie de 1.64. In luna august am fost cu el la Iasi pentru operatia de prostata, dar in urma analizelor mi s-a spus ca din cauza valorii creatininei(2.21 atunci si a dimensiunii prostatei(76/62/82 mm cu lob median de aprox.35mmV.U. aparent fara modificari ) exista risc foarte mare de hemoragie in timpul operatiei si am optat pentru purtarea in continuare a sondei urinare. Intrebarea este daca in cazul operatiei de hernie exista acelasi risc mare de hemoragie in timpul operatiei sau riscul ca pacientul sa nu supravietuiasca interventiei chirurgicale. hernia o are de multi ani, dar in scrot e coborata cam de 1 luna si jumatate
4 comentarii
Eu sunt pacient si te sfatuiesc sa discuti cu medicul daca se poate aborda aceasta operatie si laparoscopic si astfel sa nu mai fie nevoie de anestezie generala care are riscuri mai mari pt un pacient in varsta.
Ingijorarea mea nu e anestezia, ci valoarea creatininei. din acesta cauza mi s-a spus in cazul operatiei de prostataca exista risc foarte mare de hemoragie. in cazul operatiei de hernie ramane acelasi risc?
si din cate am citit operatia l;aparoscopica se face doar sub anestezie generala, diferenta fata de cea clasica fiind modul in care se ajunge la zona cu probleme
Ai dreptate atunci ramane sa intrebi medicul ce alte variante mai sunt, ce se intampla daca nu se poate face operatia.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5oare e hernie?
- 7hernie deasupra ombilicului
- 3despre stomac
- 4Operatie hernie epigastrica + alte 4 interventii
- 7Durere in partea dreapta jos
- 8In urma radiografiilor a reiesit spina bifida, scolioza...
- 2Activitate sportiva dupa hernie de disc
- 0Hernia mediana si sarcina
- 0Sarcina si hernia
- 11hernie discala postero-laterala stanga la nivelul L4-L5
- 0hernia cervicala
- 1hernii intraspongioase
- 1probleme pe coloana
- 2hernie de disc recidivata de 2 ori
- 2Hernie transhiatala
- 2hernie de disc L5 S1
- 0stenoza cervicala
- 3Hernie musculara