Alergare cu hernia neoperata
Buna ziua!
De vreo 4 luni am hernie dreapta care până în faza actuala, avansat destul de mult zic eu. Port deja ceva care sa mă susțină. Eu alerg și mers pe bicicleta la nivel de zeci de km. Primul medic chirurg la care am fost a spus că pot face asta fara probleme dar doare, creează disconfort fara acel buret de susținere local. Cum ar fi mai bine? Risc mult daca continui sa alerg chiar și cu acea protecție?
De vreo 4 luni am hernie dreapta care până în faza actuala, avansat destul de mult zic eu. Port deja ceva care sa mă susțină. Eu alerg și mers pe bicicleta la nivel de zeci de km. Primul medic chirurg la care am fost a spus că pot face asta fara probleme dar doare, creează disconfort fara acel buret de susținere local. Cum ar fi mai bine? Risc mult daca continui sa alerg chiar și cu acea protecție?
5 comentarii
Buna ziua.
Depinde si de varsta, dar da, ambele sporturi duc la cresterea in timp a herniei. Si senzatia de durere va creste, in timp.
Depinde si de varsta, dar da, ambele sporturi duc la cresterea in timp a herniei. Si senzatia de durere va creste, in timp.
Am 47 de ani. Ciudat este că, acum -3-4 luni la primul control când mi.a spus chirurgul că este doar o fisura, da, că pat alerga, etc. Doar sa nu ridic din poziția cocoșat ci doar cu spatele drept. Și nu mai mult de 50 de kg. Și să nu port nimic de protecție că le va fi și mai greu de operat. Nu știu la ce se făcea referire dar... Oricum voi ajunge la operat clar. Dar întrebare și cu asta vă mulțumesc : daca port acel boxer cu peniță de buret, atunci când depun efort la alergat sau alte cele, SI NU DOARE, așa înseamnă că...nu risc prea mult, da? Că nu se mai rupe acolo..
Daca acea pernita e pozitionata corect pe orificiul herniar si o puneti initial in clinostatism, si apoi va ridicati, sigur ca ajuta la efortul de alergat sau bicicleta. Numai sa fie suficient de compresiva, ca sa nu iasa sacul herniar.
Vă mulțumesc, domnule doctor. Operația laparoscopică, cam cat ajunge ca și costuri? (Că probabil va fi nevoie și de plasa acolo)
Nu stiu cat costa, plasa se pune in mod uzual.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2hernie discala
- 6Hernia sau apendicita?
- 43M-am operat de hernie de disc si tot nu ma simt bine
- 3despre stomac
- 4Operatie hernie epigastrica + alte 4 interventii
- 3Hernie de disc
- 0Sarcina si hernia
- 3Poate fi hernie?
- 7Recuperare dupa operatie de hernie..
- 3hernie de disc la L5-L4si L5-S1, pareza pe nerv stang
- 4Hernie in scrot