Hepatită b sfaturi

Buna seara,
In urma unor analize efectuate mamei mele am aflat că are hepatita b urmând să mergem la un gastroenterolog pt analize amănunțite și tratament.
Vroiam să întreb dacă se poate trăii relativ ușor cu aceasta hepatită?
Și încă ceva as vrea sa mă vaccinez împotriva hepatitei b însă nu știu dacă am fost vaccinat când eram copil deoarece medicul de familie nu are fisa de când m-am născut deoarece medicul de familie de atunci a decedat iar fisa sa pierdut pe undeva ?
Daca am făcut vaccinul la naștere nu are nici o consecință daca îl mai fac acum când am 32 ani?
Va mulțumesc
In urma unor analize efectuate mamei mele am aflat că are hepatita b urmând să mergem la un gastroenterolog pt analize amănunțite și tratament.
Vroiam să întreb dacă se poate trăii relativ ușor cu aceasta hepatită?
Și încă ceva as vrea sa mă vaccinez împotriva hepatitei b însă nu știu dacă am fost vaccinat când eram copil deoarece medicul de familie nu are fisa de când m-am născut deoarece medicul de familie de atunci a decedat iar fisa sa pierdut pe undeva ?
Daca am făcut vaccinul la naștere nu are nici o consecință daca îl mai fac acum când am 32 ani?
Va mulțumesc
1 comentarii

Buna ziua.
Da, se poate trai normal.
Puteti sa va faceti dozarea anticorpilor specifici, si asa vedeti daca ati facut vaccinul si care mai e eficacitatea acum. Daca titrul de anticorpi e scazut, se poate face rapel.
Da, se poate trai normal.
Puteti sa va faceti dozarea anticorpilor specifici, si asa vedeti daca ati facut vaccinul si care mai e eficacitatea acum. Daca titrul de anticorpi e scazut, se poate face rapel.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Hepatita B cronica poate degenera in ciroza?
- 2despre hepatita b
- 26hepatita b
- 3imunizare anti hepatita a si b
- 4hepatita b acum un an + viremie
- 3vaccin initial hepatita b
- 0vaccin hepatita b
- 1hepatita b? sau nu?
- 3analize medicale - hepatita B?
- 6a fost diagnosticat in urma cu 8 luni cu hepatita B cronica
- 5Hepatita B, C, HIV
- 1Pot sa nasc natural?
- 0Poti trai sanatos cu virusul C