Am ficatul marit, iar in trecut am avut hepatita B
Am ficatul marit, am avut in 1984 hepatita B, nu am tratat-o, iar acum analizele mi-au iesit foarte prost:hematite 3.81, basofile 0.10, alte basofile 0.01, glucoza 113, GOT(AST) 56, GPT(ALT)131, GGT 249, colesterol 317, am program sa fac un eco luna ianuarie iar doctorita a zis ca am piatra la fiere, crede.Restul analizelor sint bune.Ma simt bine, ca intotdeauna, cu putere de munca si moralul ridicat.Cred ca majoritatea avem ceva debil in corp, mai ales cineva ca mine, care a lucrat in ture de noapte, in frig si a avut un sot schizofrenic-afectiv, care m-a maltratat fizic si psihic.
7 comentarii
Te felicit pentru optimismul tau, reprezinta 50% din tratament. Insa analizele nu arata prea bine.glicemia e la limita de sus, transaminazele hepatice si colesterolul marite, iar GGT e foarte mare.Fii atenta la ce mananci, lasa grasimile, prajelile, afumaturile, foloseste zilnic ceaiuri pentru ficat si poti cumpara din farmacie, cand ai posibilitate, si protectoare hepatice gen Lagosa, Sargenor, Liv, Essentiale etc..Sarbatori fericite!
as vrea sa stiu ce inseamna urmatoarele rezultate la analizele:-conc.medie de hemoglobina eritrocitara 31, 4g/dl (31, 5-36g/dl-normal) - eosinofile 0, 02 10^9/l (0, 02-0, 07 10^9/l normal) - basofile 0, 01 10^9/l (0, 01-0, 2 10^9/l normal) aceste analize sunt a sotului meu in virsta de 40 de ani.astept raspuns, va multumesc.
fiul meu de 14 ani a avut transaminazele crescute acum 3 luni.A tinut regim, a luat medic.prescrise de medic si acum sunt normale in urma analizelor facute recent, dar ia iesit proteinaC reactiva crescuta(0, 66), ce inseamna si ce trebuie facut?
@ nina :Chiar daca analizele sotului sunt la limita inferioara a normalului, daca restul hemoleucogramei este normala, acestea nu pun probleme, nu semnifica nimic patologic, nu trebuie sa va ingrijoreze.Baiatul a avut transaminazele mari probabil datorita faptului ca in aceasta toamna si iarna i-ai tot dat medicamente, consuma cam putine fructe etc..Sa-i intre in reflex ca trebuie sa spele mainile inainte de a duce ceva la gura. CRP este foarte putin marita si este asa datorita faptului ca organismul copilului este in crestere, deci nici aceasta nu e cazul sa te puna pe ganduri.Mergi cu analizele la MF.Sarbatori fericite!
Buna ziua.Ma numesc Madalina si am 27ani.Tin sa va informez:pe data de 02.04.2009 am fost externata cu diagnosticul principal:apendicita acuta cu peritonita generalizata;diagnostice formulare libera:APENDICITA ACUTA GANGRENOASA PERFORATA.PERITONITA LOCALIZATA.Pe data de 14.12.2009 in urma uneii urticarii medicul alergolog mi-a dat o serie de analize al cararor rezultat este:
VSH 60 20
VSH 120 40
GLICEMIE 82, 45
TRIGLICERIDE 42, 67
COLESTEROL 146, 77
CREATININA SERICA 0, 572
GOT(ASAT) 11, 59
GPT(ALAT) 12, 16
EXUDAT FARINGEAN absent
UROCULTURA sterila
EXAMEN COPROPARAZITAR negativ
CALCEMIE 9, 72
CALCIU SERIC IONIC 4, 03
MAGNEZIU SERIC 2, 13
ANTIGEN HBs 0, 426
ANTICORPI ANTI HCV 0, 029
GAMMA GT 10, 92
PROTEINE TOTALE 7, 84
FACTOR REUMATOID 6, 11
ATC HELICOBACTER PYLORI IGG pozitiv(+)
ASLO(CANTITATIV) 64, 23
PROTEINA C reactiva(cantitativ) 9.33
PROBA DE DIGESTIE frecvente fibre musculare digerate, rar amidon nedigerat, rare
grasimi neutre
ELECTROFOREAZA: albumine 59.1
globuline alfa1 46.1
alfa 2 8.1
beta 11.2
gama 17
proteine totale 7.84
A/G 1.14
HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA: hemoglobina 12, 6
hematocrit 38, 5
trombocite 391000
leucocite totale 15980
neutrofile nesegmentare 3
segmentare 68
eozinofile 2
bazofile 0
limfocite 18
monocite 8
eritrocite 4, 32
volumul mediu eritrocitar 89, 1
hemoglobina medie eritrocitara 29, 2
concentratie medie hemoglobina 32, 7
volum mediu trombocitar 10, 1
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede.Sunt foarte speriata si nici bine nu ma simt.Am o senztie uneori de asfixiere sau de nod in gat(parca am puroi in gat).Fie sunt energica-fie as dormii non stop, am dureri de cap, stari de nervozitate, ori ma constip-ori am diaree.Rareori am impresia ca daca ma misc in acele secunde se rupe ceva in mine, adica in burta.Astept cu sufletul la gura raspunsul dvs.Va multumesc anticipat.DOAMNE AJUTA!SARBATORI FERICITE!
VSH 60 20
VSH 120 40
GLICEMIE 82, 45
TRIGLICERIDE 42, 67
COLESTEROL 146, 77
CREATININA SERICA 0, 572
GOT(ASAT) 11, 59
GPT(ALAT) 12, 16
EXUDAT FARINGEAN absent
UROCULTURA sterila
EXAMEN COPROPARAZITAR negativ
CALCEMIE 9, 72
CALCIU SERIC IONIC 4, 03
MAGNEZIU SERIC 2, 13
ANTIGEN HBs 0, 426
ANTICORPI ANTI HCV 0, 029
GAMMA GT 10, 92
PROTEINE TOTALE 7, 84
FACTOR REUMATOID 6, 11
ATC HELICOBACTER PYLORI IGG pozitiv(+)
ASLO(CANTITATIV) 64, 23
PROTEINA C reactiva(cantitativ) 9.33
PROBA DE DIGESTIE frecvente fibre musculare digerate, rar amidon nedigerat, rare
grasimi neutre
ELECTROFOREAZA: albumine 59.1
globuline alfa1 46.1
alfa 2 8.1
beta 11.2
gama 17
proteine totale 7.84
A/G 1.14
HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA: hemoglobina 12, 6
hematocrit 38, 5
trombocite 391000
leucocite totale 15980
neutrofile nesegmentare 3
segmentare 68
eozinofile 2
bazofile 0
limfocite 18
monocite 8
eritrocite 4, 32
volumul mediu eritrocitar 89, 1
hemoglobina medie eritrocitara 29, 2
concentratie medie hemoglobina 32, 7
volum mediu trombocitar 10, 1
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede.Sunt foarte speriata si nici bine nu ma simt.Am o senztie uneori de asfixiere sau de nod in gat(parca am puroi in gat).Fie sunt energica-fie as dormii non stop, am dureri de cap, stari de nervozitate, ori ma constip-ori am diaree.Rareori am impresia ca daca ma misc in acele secunde se rupe ceva in mine, adica in burta.Astept cu sufletul la gura raspunsul dvs.Va multumesc anticipat.DOAMNE AJUTA!SARBATORI FERICITE!
d.na dt as vrea sa stiu daca baiatul meu de 14 ani a avut transaminazele crescute timp de 2 saptamini si dupa 2 saptamini au revenit la normal, este posibil sa se mai repete?testele de hepatita au fost negative.cind ar trebui sa mai repet analizele.ultima data leam facut acum 2 luni+ecografie la ficat.a fost totul normal.
d.na dt as vrea sa stiu daca baiatul meu de 14 ani a avut transaminazele crescute timp de 2 saptamini si dupa 2 saptamini au revenit la normal, este posibil sa se mai repete?testele de hepatita au fost negative.cind ar trebui sa mai repet analizele.ultima data leam facut acum 2 luni+ecografie la ficat.a fost totul normal.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Virusul Hepatic B, din nou
- 33purtator sanatos aghbs
- 2despre hepatita b
- 3dibet, hepatita B + pietre la fiere
- 0hepatita b
- 0am ficatul marit de la nastere, ce as putea face?
- 4Hepatita B si extractia dentara
- 3hepatita B, TGP 124, TGO 244, GGT 269 - e grav?
- 6CMV la bebelus... Ajutor!
- 0hepatita b
- 0Insarcinata in 20 de sapt si diagnosticata cu Hepatita B Cronica
- 3Ficat mărit sau hepatita
- 0miros neplacut, poate fi de la ciroza?
- 0Vaccinarea la bebelusi.
- 2Anestezia si hepatita
- 0Hepatita b
- 5Ficatul gras și mărit de la ce este?
- 10E ceva grav
Mai multe informații despre: Hepatita B ficatul marit
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: