Granulom masea retratata
![korynna](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna, problema mea este ca am o masea care a fost tratata pe canal prima data defectuos din 3 canale mi-a gasit doar doua si mi-a acoperit-o cu o coroana, apoi dupa un timp am fost la un alt dentist care mi-a spus ca am granulom si mi-a retratat-o, mi-a curatat si inchis si ultimul canal si a curatat si celalate canale corespunzator. Acum la fix un an de la retratament in urma radigrafiei exista inca o mica punga de puroi in varful unui canal si dentistul mi-a zis ca practic nu se poate face fiindca canalul este curbat si nu se poate ajunge in varf. Spuneti-mi va rog ce optiuni as avea? Dentistul mi-a zis sa astept.
3 comentarii
![Dr. Dragomir (Parnia) Alina](/arata_img.php?img=cont_147331.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua. In primul rand vindecarea completa a unui granulom nu se face imediat dupa tratament; daca tratamentul este eficient se observa in timp, la 4 ani disparand si imaginea radiologica. Daca in acest timp dintele nu da dureri, nu se umfla, nu se mareste imaginea radiologica, atunci trebuie asteptat. Altfel, trebuie reintervenit pe canale ( poate de un medic endodont, care are abilittai si instrumentar adevcat tratarii canalelor cu angulatii mai speciale ), facuta rezectie apicala ( in functie de situatie ) sau extras dintele. Numai bine!
![Dr. Geanina Miu](/arata_img.php?img=cont_189198.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna dimineata,
Daca dintele nu este simptomatic, nu doare atunci cand mancati pe el sau la consumul de alimente reci sau fierbinti puteti sa il lasati asa.
Trebuie urmarita evolutia lui in timp. Daca apar dureri se poate face retratament pe canale. Canalele curbe pot fi tratate cu ajutorul microscopului endodontic.
O zi buna.
Daca dintele nu este simptomatic, nu doare atunci cand mancati pe el sau la consumul de alimente reci sau fierbinti puteti sa il lasati asa.
Trebuie urmarita evolutia lui in timp. Daca apar dureri se poate face retratament pe canale. Canalele curbe pot fi tratate cu ajutorul microscopului endodontic.
O zi buna.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 22de ce apare granulomul?
- 11cum scap de granulom ?
- 0Granulom(punga puroi) la radacina
- 3Granulomul dentar tratat cu laser
- 8Granulom dentar tratat cu laser, fara rezectie!
- 5Durere masea, granulom? Coronita?
- 3extractie masea granulom
- 10Rezectie apicala molar 46
- 6abces in cerul gurii
- 3Granulom apical
- 1Ajutati-Ma - infectie dentara
- 0Intrebare granulom dentar
- 2Doua intrebari - masea cariata, granulom
- 1Extractie molar dreapta sus
- 1Nu se mai vede deloc granulomul dentar la radiografie după 5 ani
Mai multe informații despre: granulomul dentar granulomul apical
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: