Gonartroza bilaterala
Buna ziua.Mama mea are 54 de ani, 1.43 si 85 kg...are si coxartoza si gonartroza bilaterala dar la genunchi este mult mai rau...noi suntem din ploiesti si nu stiu unde sa ma duc, sa ma interesez de acest program de protezare gratuit.De asemenea nu stiu la ce medic sa am incredere sa apelez.Este destul de urgent pt ca nu mai reuseste sa se deplaseze prin casa macar...are nevoie de ajutor sau sa se sprijina de perete si pana in cealalta camera...va rog dk ma puteti indruma si de asemenea daca exista vre-o optiune pentru cazurile mai grave cum este cel al mamei mele...va multumesc anticipat si sper sa ma ajutati(si imi cer scz dk acest subiect exista deja dar nu l-am gasit...)
1 comentarii
Buna seara!
Distrugerea cartilajului articular (artroza) se datoreaza greutatii enorme (are cel putin dublul greutatii normale).
La aceasta greutate nu exista o solutie chirurgicala, deoarece orice proteza ar fi repede distrusa prin uzura mecanica, datorita greutatii exagerate.
Prin urmare, logic, mai intai trebuie realizata scadere ponderala drastica (prin dieta, si nu prin miscare!!!), si abia mai apoi se poate pune problema solutiilor chirurgicale eventuale (osteotomii, protezare etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Distrugerea cartilajului articular (artroza) se datoreaza greutatii enorme (are cel putin dublul greutatii normale).
La aceasta greutate nu exista o solutie chirurgicala, deoarece orice proteza ar fi repede distrusa prin uzura mecanica, datorita greutatii exagerate.
Prin urmare, logic, mai intai trebuie realizata scadere ponderala drastica (prin dieta, si nu prin miscare!!!), si abia mai apoi se poate pune problema solutiilor chirurgicale eventuale (osteotomii, protezare etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1gonartroza
- 54Gonartroza bilaterala
- 7gonartroza - recomandari
- 81Gonartroza
- 5gonartroza la genunchiul stang
- 3Gonartroza poate fi operabila?
- 8gonartroza + astm bronsic, tensiune oscilanta
- 1Recomandare medic bun pentru protezare!
- 1gonartroza grad 3
- 7gonartroza- posibilitati operatie
- 1gonartroza
- 0Fizioterapia si operatia de cancer uterin
- 0Coxartroza...
- 1Pt domnu doctor Marius uscatu gonartroza și chist baker genunchi stâng
- 3Injecție acid hialuronic genunchi
Mai multe informații despre: Gonartroza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: