Gonartroza femuro-patelara ext.dr.
In luna iunie a acestui an am fost operat la genunchiul drept si diagnosticat la externare cu gonartroza femuro-patelara ext.dr. La interventia chirurgicala s-a practicat emodajul articular, decompresia rotuliana externa si forajul de vascularizare. Dupa respectarea recomandarilor doctorilor si a terminarii tratamentului de administrare a cate unui plic de dona/zi timp de 3 luni, mai poate fi recomandat un alt tratament sau alta reteta? Mentionez ca, inca mai simt dureri dupa un efort fizic prelungit, gen urcarea si coborarea unor dealuri(de exemplu), timp de mai mult de 2 ore. Serviciul imi impune un astfel tip de efort fizic, exista o solutie pentru a scapa de aceste dureri? Multumec anticipat pentru sfaturi!
3 comentarii
Buna seara!
Tratamentul mentionat de D-voastra nu este un veritabil tratament, ci este doar un banal supliment alimentar, extrem de controversat in privinta raportului costuri/beneficii.
Solutia este limitarea temporara a eforturilor pana-ntr-o zona tolerabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Tratamentul mentionat de D-voastra nu este un veritabil tratament, ci este doar un banal supliment alimentar, extrem de controversat in privinta raportului costuri/beneficii.
Solutia este limitarea temporara a eforturilor pana-ntr-o zona tolerabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Multumesc pentru raspuns, dar cat timp sa limitez acest efort daca genunchiul meu se comporta la fel ca inainte de operatie( cand il indoi pana la maxim imi pocneste)? Voi mai avea vreodata sanse sa fie cum ar trebui pentru varsta mea(24 ani)? Doctorul mi-a recomandat sa nu mai fac genuflexiuni si sa nu stau in genunchi, dar nu ar fi trebuit sa imi indice sa urmez niste sedinte de fizioterapie sau kinetoterapie?
Sa inteleg ca eu acum sufar de gonartroza? Pot scapa vreodata de aceasta boala? Multumesc mult pentru ajutor!
Sa inteleg ca eu acum sufar de gonartroza? Pot scapa vreodata de aceasta boala? Multumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua!
Singurul care poate confirma diagnosticul de gonartroza este medicul care v-a operat.
Poate exista un sindrim de hiperpresiune femuro-patelara, vinovat de producerea acestei leziuni artrozice.
Este preferabil sa nu fortati genunchiul prin efectuarea genuflexiunilor.
Numai gestionand rational efortul fizic si greutatea veti avea o articulatie functionala pentru restul vietii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Singurul care poate confirma diagnosticul de gonartroza este medicul care v-a operat.
Poate exista un sindrim de hiperpresiune femuro-patelara, vinovat de producerea acestei leziuni artrozice.
Este preferabil sa nu fortati genunchiul prin efectuarea genuflexiunilor.
Numai gestionand rational efortul fizic si greutatea veti avea o articulatie functionala pentru restul vietii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 55Gonartroza bilaterala - Ce se poate face si ce costuri presupune?
- 7gonartroza - recomandari
- 8Tatal meu a fost diagnosticat cu gonartroza bilaterala
- 11gonartroza
- 5gonartroza cu modificari pronuntate pe articulatia radiografiata
- 3Gonartroza poate fi operabila?
- 8Gonartroza la genunchi
- 1Gonartroza bilaterala
- 1Gonartroza si coxartroza
- 4dureri genunchi gonartroza proenzi
- 1gonartroza
- 8GONARTROZA prin accidentare ?!
- 0Fizioterapia si operatia de cancer uterin