Gonartroza femuro-patelara ext.dr.

25-10-2010
bogdean
Nu este medic/terapeut
bogdean
In luna iunie a acestui an am fost operat la genunchiul drept si diagnosticat la externare cu gonartroza femuro-patelara ext.dr. La interventia chirurgicala s-a practicat emodajul articular, decompresia rotuliana externa si forajul de vascularizare. Dupa respectarea recomandarilor doctorilor si a terminarii tratamentului de administrare a cate unui plic de dona/zi timp de 3 luni, mai poate fi recomandat un alt tratament sau alta reteta? Mentionez ca, inca mai simt dureri dupa un efort fizic prelungit, gen urcarea si coborarea unor dealuri(de exemplu), timp de mai mult de 2 ore. Serviciul imi impune un astfel tip de efort fizic, exista o solutie pentru a scapa de aceste dureri? Multumec anticipat pentru sfaturi!
3 comentarii
0
25-10-2010, ora 23:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Tratamentul mentionat de D-voastra nu este un veritabil tratament, ci este doar un banal supliment alimentar, extrem de controversat in privinta raportului costuri/beneficii.
Solutia este limitarea temporara a eforturilor pana-ntr-o zona tolerabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-10-2010, ora 15:39
bogdean
Nu este medic/terapeut
bogdean
Multumesc pentru raspuns, dar cat timp sa limitez acest efort daca genunchiul meu se comporta la fel ca inainte de operatie( cand il indoi pana la maxim imi pocneste)? Voi mai avea vreodata sanse sa fie cum ar trebui pentru varsta mea(24 ani)? Doctorul mi-a recomandat sa nu mai fac genuflexiuni si sa nu stau in genunchi, dar nu ar fi trebuit sa imi indice sa urmez niste sedinte de fizioterapie sau kinetoterapie?
Sa inteleg ca eu acum sufar de gonartroza? Pot scapa vreodata de aceasta boala? Multumesc mult pentru ajutor!
0
27-10-2010, ora 15:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Singurul care poate confirma diagnosticul de gonartroza este medicul care v-a operat.
Poate exista un sindrim de hiperpresiune femuro-patelara, vinovat de producerea acestei leziuni artrozice.
Este preferabil sa nu fortati genunchiul prin efectuarea genuflexiunilor.
Numai gestionand rational efortul fizic si greutatea veti avea o articulatie functionala pentru restul vietii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: