GLICEMIA
![stefanialn](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Ma numesc Stefania, am 24 de ani, 168 cm inaltime si 48 kg( asa am fost intotdeauna cu toate incercarile mele de a pune cateva kg in plus). La 6 ani am avut o anorexie psihica in urma unui deces in familie iar la 7 ani am avut hepatita A ceea ce nu imi permite sa mananc orice, cu un an in urma din cauza turelor de noapte de la servici am avut probleme cu fierea din cauza oboselii. Nu sunt anemica, sau cel putin asa imi arata rezultatul analizelor periodice, insa glicemia de ani de zile este la limita maxima ( 109 mg/dl - limite normale intre 70-105). Nu fumez, nu beau alcool, dar consum dulciuri ( nu in cantitati mari), am tinut o dieta fara zahar sau alte dulciuri cateva luni dar glicemia nu a sczut timp in care mi-a scazut energia considerabil.
In ultimul timp (6-8 luni), ma trezesc dimineata brusc, inima bate foarte repede, respir greu, nu am nici o putere si simt nevoia imediat cum ma trezesc sau chiar si noaptea cand merg la toaleta sa mananc ceva dulce, medicul mi-a spus ca e de vina aciditatea din stomac, nu pot manca fructe, sucuri, bauturi carbogazoase, toate mi se par acre! In ultima luna m-am ingrasat 4 kg, nu stiu daca e corect sa iau in calcul o anemie?? Sau poate sa am probleme cu inima??
Va rog din suflet sa imi dati un raspuns! Multumesc.
In ultimul timp (6-8 luni), ma trezesc dimineata brusc, inima bate foarte repede, respir greu, nu am nici o putere si simt nevoia imediat cum ma trezesc sau chiar si noaptea cand merg la toaleta sa mananc ceva dulce, medicul mi-a spus ca e de vina aciditatea din stomac, nu pot manca fructe, sucuri, bauturi carbogazoase, toate mi se par acre! In ultima luna m-am ingrasat 4 kg, nu stiu daca e corect sa iau in calcul o anemie?? Sau poate sa am probleme cu inima??
Va rog din suflet sa imi dati un raspuns! Multumesc.
2 comentarii
![Dr. Laura Ene](/arata_img.php?img=cont_49904.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Te sfatuiesc sa repeti un set complet de analize, inclusiv cele de tiroida (TSH, freeT4) si un test de toleranta orala la glucoza (mai ales daca ai in familie cazuri de diabet) - eventual prin medicul de familie - care te va putea indruma ulterior, in functie de rezultate, catre specialitatea de care ai nevoie pentru elucidarea problemei.
![bubu dudu](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna. Am si eu o problema ce a inceput sa ma framante de ceva vreme. De ceva timp la ridicari mai bruste in picioare ma cam ia cu lesin si dupa fiecare masa (indiferent ce mananc, de ex. daca mananc si o ciocolatica) incep sa ma balonez, incep sa respir mai repede, am o stare de oboseala ameteala incat nu prea mai imi vine sa fac nimic inafara de a incerca sa ma intind pe un pat (nici macar niste scari pana la etaj nu prea imi vine sa le urc), mi se usuca gatul. Am inprumutat de la un prieten care are diabet un aparat de masurat glicemia dimineata pe nemancate era cam 90 pana in 100, pe mancate imi arata si 170. A doua zii dimineata pe nemancate mi-a aratat 113 si tot din acelasi deget in secunda urmatoare mi-a aratat 95. Am zis ca sigur aparatul nu indica bine si am mers la medic care mi-a dat trimitere sa merg sa fac analize de toleranta la glucoza(75g) ceva de genu la bioclinica. Am mers am facut acel test doar doamnele de acolo imi face impresia ca nu au cam stiut cum se face incat pana la urma mi-au pus glucoza in vreo 6pahare de 100ml amestecata cu apa.Mi sa luat glicemia inainte de a bea era 89, dupa ce am baut la aproximativ o ora a fost 103, la doua ore afost 104.
Spunetimi si mie va rog testul a iesit in limite normale din cate m-ia zis medicul dar atunci care sa fie cauza la aceste sintome. Sa fie de la stomac ceva gen ulcer pentru ca am niste intepaturi in partea dreapta sau sa fie de la ficat fiere. Mentionez ca am colesterolul pe la 240-270.
Spunetimi si mie va rog testul a iesit in limite normale din cate m-ia zis medicul dar atunci care sa fie cauza la aceste sintome. Sa fie de la stomac ceva gen ulcer pentru ca am niste intepaturi in partea dreapta sau sa fie de la ficat fiere. Mentionez ca am colesterolul pe la 240-270.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Voi știți ce mâncați?Oameni ultraprocesati Capcanele industriei alimentare actuale.
- 1Am prea multa grasime pe burta?
- 1E nevoie sa slabesc?
- 2În prediabet ai voie smoothieuri de fructe amestecate cu legume?
- 0Unde pot învăța nutriție?
- 0Diabetul se vindeca?
- 1O sa inversez posibilul diabet sau prediabet și o sa devin nutritionist
- 3Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- 0Curs online cum sa slabesti
- 2SOS vreau sa slabesc