Genunchi care trosnesc

11-03-2017
DakotaO
Nu este medic/terapeut
DakotaO
Buna ziua am 20 de ani sunt femeie si de fiecare data cand fac genuflexiuni imi trosneste genunchiul drept si am o durere de moment(de fiecare data cand imi trosneste ceva genunchi, cot, gat, degete, ma doare pe moment dar la genunchi e mai rau) mentionez ca am problema asta de mai mult timp 2-3 ani mai exact dar m-am gandit ca e din cauza faptului ca sunt sedentara si dureaza pana se obisnuieste corpul dar din pacate nu.
Mentionez ca nu am avut nici-o sarcina, am 161cm si mereu m-am mentinut la 47-48 de kg.(atunci cand sunt la menstruatie ma dor ambii genunchi)

Si de jumate de an coapsa dreapta este usor amortita in permanenta indiferent cat de multa miscare sau masaj fac.

intrebare mea pe langa de la ce credeti ca am problemele astea, este daca in continuare niste exercitii usore ma pot ajuta cu genunchiu sau daca faptul ca nu consum lapte este unul din motive si sa incep sa iau niste suplimente de calciu?

Va multumesc!
1 comentarii
0
11-03-2017, ora 13:05
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna ziua

Trosniturile articulare sunt fenomene de cavitatie intra-articulara. Ele nu sunt anormale decat daca depasesc o anumita frecventa si, ca in cazul genunchiului Dvs, sunt insotite de dureri. Este posibil ca suprasolicitari anterioare sa fi generat o ruptura partiala de menisc.
Daca celelalte trosnituri pot ceda la unguente anti-inflamatoare si schimbarea regimului de miscare, la genunchi cred ca problema se cere investigata mai amanuntit, neavand nicio legatura cu metabolismul calciului.
Va sugerez sa faceti un consult ortopedic, eventual medicul specialist va solicita radiografie si chiar RMN la genunchiul respectiv, pentru a confirma eventuale leziuni menisco-ligamantare si pentru a aprecia daca este necesar tratament chirurgical (artroscopic) sau conservator. Pana atunci insa, toate acestea nu sunt decat speculatii, ceea ce impune ca decizia de prezentare la medic sa fie luata cat mai urgent.
Cu stima
SL Univ DR Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Zgomotele articulare ar trebui să ne îngrijoreze?
  •