genele imi afecteaza vederea
Stiu ca suna cam ciudat dar problema mea este ca imi vad genele.Acest lucru se intampla mai ales atunci cand privesc spre surse luminoase iar atunci cand clipesc le vad cum se misca sus-jos.Am aceasta problema de aproximativ o luna si a aparut cam la o saptamana dupa ce am inceput sa port lentile de contac(nu stiu daca exista vreo legatura).Un medic oftalmolog mi-a zis ca am gene lungi..mi se pare absurd pt ca nu aveau cum sa-mi creasca peste noapte, chiar sunt destul de scurte.Nu pot spune ca imi afecteaza acuitatea vizuala, insa ma jeneaza destul de mult.Ar putea fi vorba de o cadere a pleoapelor??
12 comentarii
Fenomenul se numeste, , trichiazis, ,. La varste mai inaintate (nu cred ca este cazul dvs) pleoapele se slabesc si genele au tendinta de a atinge corneea.
Puneti un deget in dreptul coltului extern al ochiului si trageti usor (1-2mm) spre exterior si putin in sus. Daca veti observa o ameliorare in cea ce priveste pozitia genelor, poate fi vorba despre laxitatea pleoapei inferioare (cant extern).
Portul lentilelor de contact nu are cum sa influenteze pozitia genelor.
Numai Bine!
Puneti un deget in dreptul coltului extern al ochiului si trageti usor (1-2mm) spre exterior si putin in sus. Daca veti observa o ameliorare in cea ce priveste pozitia genelor, poate fi vorba despre laxitatea pleoapei inferioare (cant extern).
Portul lentilelor de contact nu are cum sa influenteze pozitia genelor.
Numai Bine!
va multumesc pt raspuns, as dori sa va mai intreb cum pot trata aceasta problema.intr-adevar, am observat o ameliorare a pozitiei genelor in urma acestei manevre.
Solicitati un consult de chirurgie plastica. Daca intradevar este vorba de acea laxitate a pleoapei inferioare, atunci se trateaza printr-o interventie numita, , cantopexie, ,
Cred ca ar fi util si un consult oftalmologic;daca este vorba despre trichiazis, genele aberante trebuie indepartate prin electroliza, crioterapie sau laser cu Argon, iar in cazuri rezistente la alte tratamente, interventie chirurgicala, intrucat aceste gene pot produce leziuni corneene;interventia poate fi facuta si de catre un oftalmolog;numai bine
yryna, dar totusi de ce te deranjeaza daca nu iti infuenteaza in mod negativ acuritatea vizuala? Si eu imi vad genele! Ale mele sunt lungute, eu mi le vad de cand ma stiu si m-am obisnuit. Le vad la fel ca si tine, cand ma uit spre surse de lumina. Dar nu ma deranjeaza, nu stau toata ziua cu ochii in soare. Si atunci cand stau, pot totusi sa vad si dupa ele. Atata doar ca le observ si imi mai distrage din atentie. Dar nu ma deranjeaza intr-atat incat sa iau masuri. Pe tine ce te deranjeaza mai exact? Doar faptul ca sunt vizibile?S-ar putea sa-ti fi crescut in lungime in ultima perioada, sau efectiv sa nu fi observat pana acum faptul ca daca te uiti spre lumina, poti sa-ti vezi genele..
Pitagora, pe mine m-a ingrijorat acest fenomen pt ca mi s-a intamplat brusc si nu stiam de ce.(mai ales ca eu am genele fff scurte).Intre timp am fost la 2 medici si ambii mi-au spus ca intr-adevar pleoapa superioara imi acopera globul ocular mai mult decat ar trebui.Chiar am fost la un medic specializat in patologia pleoapei, care insa nu a stiu sa-mi spuna de ce mi s-a intamplat asta.Mi-a zia sa revin la dansul daca se agraveaza problema si atunci va interveni chirurgical pt a-mi ridica pleoapele.
Atunci probabil ca intr-adevar este ceva deranjant. Daca pleoapa acopera globul ocular, vederea este afectata. Daca era doar vorba de gene, nu cred ca era o problema in adevaratul sens al cuvantului. Dar daca ambii medici au zis ca pleoapa iti acopera prea mult iar pe tine de deranjeaza lucrul asta, probabil singura solutie ramane interventia chirurgicala... Iti tin pumnii!
Am si eu o intrebare pt dl, dr. Mama mea are 49 ani si de vreo 10 ani ii tot cresc niste gene aiurea in jos care ii intra in ochi si o deranjeaza, a fost la un medic si ii lea smuls, dar dupa cam 2 luni ia crescut iar si se imultesc. Nu se poate face nimik sa scape de ele ? Va rog ajutatima. Va multumesc
@MariscaM, nu este vorba despre malformatia distichiasis?
Medicul care o consulta nu a spus ca e vorba despre vreo malformatie, ci pur si simplu ca are cateva gene care ii cresc in ochi si atunci cand o deranjeaza sa mearga sa ii le smulga. Atata tot
Smulgerea lor e dureroasa.as vrea sa scape de acele gene acare ii cresc aiurea definitiv sa nu mai sufere din cauza lor.
Smulgerea lor e dureroasa.as vrea sa scape de acele gene acare ii cresc aiurea definitiv sa nu mai sufere din cauza lor.
Marisca, citeste pe net despre respectiva malformatie, cauta bine, ca vei gasi si poze.
Nu-ti imagina cine stie ce, pentru ca exact aia si presupune, cresterea CATORVA fire de par invers, care deranjeaza ochiul.
Nu te gandi la un tratament, inainte sa aflii cauza, ca nu vei avea succes. Afla intai ce are, de la ce-i cresc genele invers si abea pe urma sa cautati tratamentul potrivit.
Multa sanatate!
Nu-ti imagina cine stie ce, pentru ca exact aia si presupune, cresterea CATORVA fire de par invers, care deranjeaza ochiul.
Nu te gandi la un tratament, inainte sa aflii cauza, ca nu vei avea succes. Afla intai ce are, de la ce-i cresc genele invers si abea pe urma sa cautati tratamentul potrivit.
Multa sanatate!
pt Pitagora : asa e ai dreptate am vazut o multime de fotografi, doar ca nu am gasit nimik in romaneste care sa ma ajute sa vad o cauza sau vreun tratament. Daca gasesti tu vreun articol te rog anunta-ma si pe mine. Iti multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2dimineata nu pot deschide ochii
- 8vedere dubla - sfaturi
- 7Lentile de contact - informatii, sfaturi
- 20usturimi de ochi
- 2vedere in ceata lentile de contact
- 1durere de ochii
- 83carcinom cu celule Merkel la pleoapa superioara ochi
- 3Problema ochi
- 0Ochii care lacrimeaza excesiv
- 11Ochii ma supara
- 0Lentile de contact-abatere de la parametrii
- 0lentile de contact-vedere neclara
- 1Roşeaţa colţ intern al ochiului
- 2Ce reprezinta acest semn pe iris ?
- 2Probleme ochi:usturime, intepaturi, puncte plutitoare
- 0Lentile contact- RC
Mai multe informații despre: Ochiul lentilele de contact
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Astigmatismul
- Sindromul ochi uscat - Kratoconjunctivita sicca
- Dezlipirea de retina
- Lagoftalmia paralitica
- Conjunctivita bacteriana simpla
- Tumorile pleoapelor
- Strabismul la copii
- Retinopatia diabetica
- Ambliopia (ochiul leneș)
- Exoftalmia
- Cristalinul
- Transplant de cornee
- Conjunctiva
- Pleoapele si reflexul de clipire
- Febra faringoconjunctivala
- Lentilele de contact
- Oboseala oculară (astenopia acomodativă)
- Heterocromia (ochii de culori diferite)
- Ochiul (analizatorul vizual)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: