Febra mare timp indelungat, diagnostic inca nestabilit

21-08-2014
Adriana Argeseanu
Nu este medic/terapeut
Adriana Argeseanu
Buna ziua,

Va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta acolo unde multi medici nu au putut. Este vorba de cazul tatalui meu care de aproape 6 saptamani este internat in diverse spitale fara ca sa i se poata pune un diagnostic definitiv.

Boala a debutat acum in jur de 6 saptamani cu febra foarte mare, 39-40, si cu tulburari de comportament si diskinezii. Trebuie sa adaug ca este diagnosticat cu boala Parkinson de 16 ani, stadiul 3, insa in continuarea are autonomie.

Datorita febrei foarte ridicate a fost suspectat ca avand o infectie la plamani, drept urmare a fost internat in Bucuresti la Victor Babes, unde s-a descoperit ca alaturi de febra, avea si pierderi masive de natriu, pierderi care ii cauzau tulburari de comportament, stari de confuzie, goluri de memorie, cat si amplificare simptomelor bolii Parkinson. La acest spital s-a ajuns la concluzia ca problema nu este pulmonara, sub nicio forma ceva infectios, si a fost transfeat la Elias, la neurologie, fiind de data aceasta suspectata o leziune la nivelul hipotalamusului care ar fi cauzat o febra centrala.

Dupa 2 saptamani de internare la Elias a fost transferat la Institutul de Pneumoftiziologie Matei Nasta pe motiv ca la un CT al cavitatii toracice s-a detectat un nodul la nivelul plamanilor, in vederea efectuarii operatiei si extrirparii noduluilui.

La Matei Nasta dupa cateva zile petrecute in salon, a fost transferat la sectia de Terapie Intensiva, unde starea s-a degradat in continuare.

Pe tot parcursul bolii au fost prezente 2 componente majore: febra, care este de cele mai multe ori foarte mare cu scaderi spectaculoase (perioade in care devine constient si prezent) si care apoi revine in forta aducandu-l in stare de precoma; si eliminarea natriului in cantitati foarte mari - cat sodiu ii este introdus in organism prin perfuzii, atata si elimina. Dupa ce a fost consultat si de un endocrinolog, a inceput sa primeasca si tratament pentru pierderile de sodiu - astonin-h si in urma acestui tratament nivelul de sodiu a inceput sa se mai echilibreze, insa starea generala este in continuare grava.

Principala problema in acest moment este febra crescuta care nu raspunde nici la antipiretice, nici la antibiotice si care are ca si comportament cateva zile de febra crescuta, 38 de grade si uneori ajunge chiar la 40, o zi de temperatura normala (sub 37) si apoi o crestere foarte mare a temperaturii intr-un interval de timp foarte scurt.

Mai trebuie sa mentionez ca in afara de asta, totul functioneaza normal si analizele de sange sunt in intervale normale, RMN-ul a cap nu a scos la iveala vreo leziune cerebrala, CT la cavitatea toracica arata ca nodulul de la plamani nu si-a schimbat forma sau dimensiunea, markerii tumorali sunt usor crescuti, dar nu pun problema unui cancer, rinichii functioneaza normal.

Va rog, daca aveti vreun sfat, o idee, orice este binevenit.

Multumesc!

Adriana Argeseanu
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  • Febra sporește activitatea celulelor imune și induce stres mitocondrial
  •