ganglioni durerosi

05-12-2011
kristina22
Nu este medic/terapeut
kristina22
Buna seara!Sora mea mi-a spus ca simte la palpare ganglioni la ambele axile si sunt foarte durerosi.Au aparut mai demult, dar o perioada nu i-a mai avut, eu i-am zis k s-ar putea sa fie de la antiperspirant.Ce ar trebui sa faca?Va multumesc anticipat.
4 comentarii
0
05-12-2011, ora 22:42
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ar trebui sa faca un control la sani, dar si sa vada daca nu cumva are o infectie in corp.
Poate cauta infectia facand
- o analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Nu se spala in vagin si nu are contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa nu fi luat antibiotice de cel putin 10 zile, ca poate iesi rezultatul fals negativ.
Mai poate fi o sinuzita, o faringita sau o infectie urinara.
In functie de unde simte ca are probleme, vorbeste cu medicul sa faca :
- exudat nazal si/sau faringian cu antibiograma
- urocultura cu antibiograma
De cele mai multe ori, infectia vaginala da asa ceva. Ar trebui facuta prima, poate este de acolo.
Poate fi o infectie bacteriana in vagin chiar fara simptome evidente local.
Vorbeste cu medicul.
0
06-12-2011, ora 16:17
kristina22
Nu este medic/terapeut
kristina22
Multumesc frumos.
0
06-12-2011, ora 16:21
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Daca nu o sa gaseasca ceva infectii si nici la sani nu are probleme, ar trebui sa faca un control la gastroenterologie, poate o investigatie abdominala mai ampla.
Dar, poate nu va fi cazul.
0
04-01-2012, ora 04:24
simona91
Nu este medic/terapeut
simona91
buna seara ma numesc matache simona si am o problema maricica dupa parerea mea...acum 4 zile am descoperit un ganglion cam cat o maslina in zona genitala pe linia chilotului dreapta..nici nu am apucat sa merg la un doctor ginecolog pentru consult ca a doua zi m-am trezit cu o imflamare dureroasa a maxilarului drept, iar sub aceasta mai am un ganglion dureros si marit cam de 2 cm lungime si 1 latime. iar ca sa fie treaba treaba, am mai descoperit 2 ganglioni pe aceeasi parte mai jos deasupra claviculei, unul dureros si celalalt nu. am fost la facultatea de stomatologie ptr a afla ce se intampla cu mine si nu am primit nici o explicatie coerenta. mi s-a dat o reteta pe care scrie adenita si trebuie sa iau augumentin si ketorol timp de 7 zile apoi sa revin in timpul tratamentului pentru alt consult. intrebarea mea este: ar putea fi chiar adenita? dupa consult nu mi s-a dat nici o explicatie doctorul a fost foarte 'pe fuga' iar consultatia si mai si. am nevoie de o parere, sunt panicata din cauza nodulilor sau ce-or fi iar zona maxilarului impreuna cu nodului au inceput sa ma doara mai rau...de unde atatia noduli care ar putea fi cauza? pana acum sunt 4 descoperiti de mine+abcesul de la maxilar.specific ca de cateva luni am probleme cu niste bube pe fata care apar mereu si numai scap de ele...seamana cu niste cosuri dar sunt dureroase si raman semne cand dispar pentru moment.ps: am 20 de ani, acelasi partener de 4 ani si 2 animale de companie ingrijite si vaccinate. astept o parere sugestie orice. va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.