Ganglion in partea dreapta a gatului - copil 2, 7 ani
Buna ziua!
Va rog sa imi dati un sfat. Acum 5 zile puiului meu de 2 ani si 7 luni i-am depistat un ganglion in partea dreapta a gatului. Nu e rosu, nu il doare, e mobil si nu e tare si nu a mai crescut. Nu are nici un alt simptom, nu e racit, nu ii curge nasul, mananca bine, doarme bine, e voi. Am fost la medic, l-a consultat, l-a pipait axial, inghinal, la burtica, la gat, l-a consultat in gat. A spus sa lasam copilul in pace ca nu are nimic. Mentionez ca acum 2 luni a facut amigdalita pultacee (urat, a necesitat 2 sapt de antibiotic, inclusiv injectabil), iar acum 2 saptamani i-a curs nasul si i-am dat nurofen. Medicul a spus ca nu sunt necesare analize.
Dupa cate am citit sunt foarte ingrijorata.
Oare chiar sa fiu linistita? In cat timp ar trebui sa dispara ganglionul?
Va multumesc din suflet.
Roxana Pistea
Va rog sa imi dati un sfat. Acum 5 zile puiului meu de 2 ani si 7 luni i-am depistat un ganglion in partea dreapta a gatului. Nu e rosu, nu il doare, e mobil si nu e tare si nu a mai crescut. Nu are nici un alt simptom, nu e racit, nu ii curge nasul, mananca bine, doarme bine, e voi. Am fost la medic, l-a consultat, l-a pipait axial, inghinal, la burtica, la gat, l-a consultat in gat. A spus sa lasam copilul in pace ca nu are nimic. Mentionez ca acum 2 luni a facut amigdalita pultacee (urat, a necesitat 2 sapt de antibiotic, inclusiv injectabil), iar acum 2 saptamani i-a curs nasul si i-am dat nurofen. Medicul a spus ca nu sunt necesare analize.
Dupa cate am citit sunt foarte ingrijorata.
Oare chiar sa fiu linistita? In cat timp ar trebui sa dispara ganglionul?
Va multumesc din suflet.
Roxana Pistea
7 comentarii
poate fi acest ganglion ca urmare a infectiei de la amigdale.. chear daca e de 2 saptamani problema.
Cu siguranta este sansa sa mai faca aceste amigdalite.. asa ca aveti grija sa evitati alimentele reci, acidulate si acre.
ganglionul o sa dispara treptat( daca nu face alte infectii la gat)
Cu siguranta este sansa sa mai faca aceste amigdalite.. asa ca aveti grija sa evitati alimentele reci, acidulate si acre.
ganglionul o sa dispara treptat( daca nu face alte infectii la gat)
Va multumesc mult pentru raspuns.
Probleme cu amigdalele a avut acum 2 luni, acum 2 saptamani a fost o raceala simpla.
Va rog sa imi spuneti daca intr-adevar poti sa iti dai seama ca nu e o problema cu acel ganglion la un examen extern sau sunt necesare analize?
Cu alte cuvinte, sa ma bazez doar pe faptul ca la examentul extern medicul a spus ca nu e nici o problema?
Roxana Pistea
Probleme cu amigdalele a avut acum 2 luni, acum 2 saptamani a fost o raceala simpla.
Va rog sa imi spuneti daca intr-adevar poti sa iti dai seama ca nu e o problema cu acel ganglion la un examen extern sau sunt necesare analize?
Cu alte cuvinte, sa ma bazez doar pe faptul ca la examentul extern medicul a spus ca nu e nici o problema?
Roxana Pistea
Tocmai a inceput sa ii cuga nasul. E posibil ca ganglionul sa fi "prevestit " aceasta raceala? Nu a facut febra.
Multumesc.
Cu stima, Roxana Pistea
Multumesc.
Cu stima, Roxana Pistea
agnglionii mariti vorbesc despre aceia ca focarul de infectie sa extins de la focarul principal( dinti, amigdale, polipi.s.a).. mai departe in caile limfatice.
poate fi din zeci de cauze.. si nu se poate stabili nimic... decat daca este scos si dat la examenul anatomopatologic.. DAR NU ESTE CAZUL.
Lasati ganglionul in pase..NU il masati si NU il atingeti.
poate fi din zeci de cauze.. si nu se poate stabili nimic... decat daca este scos si dat la examenul anatomopatologic.. DAR NU ESTE CAZUL.
Lasati ganglionul in pase..NU il masati si NU il atingeti.
Buna ziua!
I-am facut hemoleucograma si sunt valori anormale pentru: Leucocite 14, 8 in loc de 4-10: Neutrofite segmentate% 47, 5 in loc de 50 - 70;, LYM% 45, 9 in loc de 20 - 40; LYM# 6, 8 in loc de 1 - 4; Monocite% 2, 7 in loc de 4 - 8; EOS# 0, 52 in loc de 0 - 0, 5.
Ma puteti ajuta spunandu-mi daca poate fi ceva grav?
Restul hemoleucogramei este normal.
Multumesc!
I-am facut hemoleucograma si sunt valori anormale pentru: Leucocite 14, 8 in loc de 4-10: Neutrofite segmentate% 47, 5 in loc de 50 - 70;, LYM% 45, 9 in loc de 20 - 40; LYM# 6, 8 in loc de 1 - 4; Monocite% 2, 7 in loc de 4 - 8; EOS# 0, 52 in loc de 0 - 0, 5.
Ma puteti ajuta spunandu-mi daca poate fi ceva grav?
Restul hemoleucogramei este normal.
Multumesc!
este undeva un proces inflamator..
mergti la pediatrie.. ORL.. si vedeti unde ste inflamatia.
mergti la pediatrie.. ORL.. si vedeti unde ste inflamatia.
Buna ziua, intr.o seara cand m.am asezat pe burta am simtit ceva in zona inghinala dar in partea superioara in stanga ese foarte putin umflat si doare la atingere, ar putea fi ceva grav? Am avu cu o sapt inainte si sinus pilonidal
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4ganglioni submaxilari inflamati
- 12muschii gatului umflati la exterior
- 0masea cariata, gingie umflata si ganglion la gat!!!
- 2infectie masea in urma tratamentului pe canal
- 6Ganglioni nedurerosi
- 1am 2 ganglioni sub mandibula. Ma dor doar la atingere
- 15Umflătură partea dreaptă!
- 1Ganglion mare, durere gat!
- 6ganglioni inflamati
- 0Ganglion sau altceva?
- 0Ganglion umflat, sub mandibula, stanga.
- 0Durere amigdala sublinguala???
- 0Ganglioni mariti la baza capului
- 1Ganglion inflamat
- 7Ganglion laterocervical de 8 luni
- 2Ganglion sub maxilar
- 3Formațiune izoecogena
- 2Ganglion la gat
Mai multe informații despre: Ingrijirea copilului intre 1 - 3 ani ganglioni umflati la gat
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: