furunculi sau ce? trebuie neaparat sa fie operat?

in urma cu ceva timp, la incheietura piciorului cu zona pubiana, mi-a aparut un nodul cu varf alb.A spart, s-a vindecat pentru moment, iar peste ceva timp a aparut din nou. Coace intr-una. Ce m-a pus pe ganduri este ca undeva cam la 1cm de acesta se simte un nodul tare((sub piele), cat un bob de fasole care corespunde cu celalalt printr-o vinisoara(se simte la pipait) si este dureros, mai ales in perioada premergatoare menstruatiei. Va rog foarte mult sa-mi spuneti ce poate fi si dak trebuie neaparat sa fie operat. E posibil sa fie ceva cancerigen, iar in urma operatiei sa se agraveze?
5 comentarii

incearca sa folosesti crema numita "ictiol"cea neagra.pe baza de petrol.aplic-o local...panseaza!!scoate toata infectia!!!iti coace pana scoate tot!!nici macar nu e dureroasa.multa sanatate..

Probabil ca aveti un chist sebaceu suprainfectat si o adenopatie satelita. Ar trebui excizat chistul si urmat un tratament cu antibiotice.

va multumesc din suflet, m-ati mai linistit putin. Am 30 de ani si un copil de 7 ani. Ce am uitat sa va spun este ca asa ceva am mai avut, dar dupa ce am ramas insarcinata mi-a disparut.Nu stiou dak are legatura, dar am considerat necesar sa va spun.

buna ziua. Am si eu o problema, asemeni tuturor celor care va deranjeaza cu intrebarile lor. De 2 zile mi-a aparut un furuncul in zona inghinala si farmacista mi-a recomandat o crema pe baza de ichtiol si oxacilina, insa va rog sa imi spuneti daca pot sa incep tratamentul cu ontibiotic pana cand furunculul nu s-a copt, sau sa astept ca aceasta crema sa il coaca, si abia dupa aceea sa incep administratrea de oxacilina. Multumesc frumos.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6-furuncule- -ulcioare- ce as putea sa fac?
- 8Furuncul dureros
- 9furunc de la patru ani
- 3herpes, furuncul?
- 4furuncul in zona genitala
- 4furuncul sub san
- 14Infectie - care nu vrea sa se opreasca din curgere
- 3Furuncul de patru luni (+poza)
- 9Furuncul fesier - nu dispare
- 1Cosuri|furunculi
- 0furuncul care dispare si reapare... fetita 9 ani
- 3furunc in vagin cu mult puroi s-a intins pe picior
- 3Furuncul spart
- 3Diagnostic: Adenopatie inghinala dr. + furuncul dr.
- 2Furuncul in spatele urechii ????
- 1furuncul de 2 luni
- 1Furuncul -:mancarime / intepaturi piele dupa dus sau la frig
- 0Furunc genital
- 1Umflatura in spatele urechii - furuncul in fiecare an
Mai multe informații despre: Furunculul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: